This is Why Your Smoked Meat Turns Black (And How To Fix It)

Αυτός είναι ο λόγος που ο καπνός σου γίνεται καπνός. -Μαύρο. (Και Πώς Να Το Διορθώσετε)

Posted on: January 18, 2023



Οι λάτρεις του μπάρμπεκιου και οι λάτρεις του φαγητού αναζητούν πάντα νέους τρόπους για να απολαύσουν το φαγητό τους. Μερικοί προτιμούν να τρώνε έξω και να απολαμβάνουν νόστιμα γεύματα, ενώ άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν εμπειρίες στην άνεση του σπιτιού τους. Είτε πρόκειται για μαγείρεμα το Σαββατοκύριακο είτε για δείπνο, το καπνιστό κρέας λατρεύεται από όλους.

Οι λάτρεις του μπάρμπεκιου και οι λάτρεις του φαγητού αναζητούν πάντα νέους τρόπους για να απολαύσουν το φαγητό τους. Μερικοί προτιμούν να τρώνε έξω και να απολαμβάνουν νόστιμα γεύματα, ενώ άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν εμπειρίες στην άνεση του σπιτιού τους. Είτε πρόκειται για μαγείρεμα το Σαββατοκύριακο είτε για δείπνο, το καπνιστό κρέας λατρεύεται από όλους.

Ωστόσο, η διάθεση μπορεί να αλλάξει και τα πράγματα μπορεί να γίνουν αρκετά απογοητευτικά όταν το κρέας τελικά μαυρίσει. Σε αυτό το σημείο, το κρέας είναι μη βρώσιμο και καταλήγει στα σκουπίδια μιας και μπορεί να είναι επιβλαβές εάν καταναλωθεί. Για να αποφύγετε αυτό το λάθος, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον λόγο που το κάπνισμα μαυρίζει το κρέας.

Καπνός

Ο καπνός μπορεί πράγματι να είναι ένας μεγάλος ένοχος πίσω από την καταστροφή του κρέατος και το μαύρισμα του. Εάν ο καπνιστής που χρησιμοποιείτε δεν έχει καθαριστεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παράγει πολύ μπαγιάτικο καπνό. Αυτός ο ανθυγιεινός, μπαγιάτικος καπνός μπορεί να καταστρέψει το κρέας σας.

Το να διατηρείτε τον καπνιστή σας καθαρό δεν είναι μόνο σημαντικό για την υγεία σας, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι το κρέας έχει καλή γεύση. Ένας καθαρός καπνιστής έχει καλύτερη λάμψη και φαίνεται καλά συναρμολογημένος και φροντισμένος. Ωστόσο, υπάρχει πάντα τρόπος να διορθώσετε τον μπαγιάτικο καπνό.

Ο σθεναρός καθαρισμός του καπνιστή σας μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε αμέσως τον μπαγιάτικο καπνό. Αυτό περιλαμβάνει το τρίψιμο του καπνιστή με νερό και σαπούνι. Η χρήση ξιδιού και μαγειρικής σόδας για να καθαρίσετε τις βρώμικες άκρες μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το λίπος πιο γρήγορα. Συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα για τον καθαρισμό του καπνιστή σας για να αποφύγετε τυχόν γρατσουνιές ή ζημιές.

Η εφαρμογή μιας ρουτίνας καθαρισμού μετά τη χρήση του καπνιστή μπορεί να οδηγήσει σε υγιεινό μαγείρεμα. Ο μπαγιάτικος καπνός μπορεί επίσης να αποφευχθεί με αυτήν την πρακτική. Αυτές οι μέθοδοι θα διασφαλίσουν ότι το κρέας σας δεν θα μαυρίσει ποτέ ξανά.

Θερμοκρασία

Το κάπνισμα κρέατος μπορεί να φαίνεται σαν μια διασκεδαστική και απλή διαδικασία, αλλά συνοδεύεται και από μεγάλη ευθύνη. Ο έλεγχος της θερμοκρασίας μπορεί να γίνει μια ταραχώδης αγγαρεία. Τυχόν λάθη στη διατήρηση της θερμοκρασίας μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το μαύρο κρέας όχι μόνο να είναι επιβλαβές αλλά και να έχει δυσάρεστη γεύση.

Για να αποφύγετε τυχόν ατυχίες, θα πρέπει να αποφεύγετε να μαγειρεύετε το κρέας σε δυνατή φωτιά. Το καπνιστό κρέας πρέπει να μαγειρεύεται είτε σε χαμηλή θερμοκρασία είτε σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αν το κρέας καπνιστεί σε εξαιρετικά δυνατή φωτιά ή για πολλή ώρα, το κρέας θα καεί και θα μαυρίσει. Θα είναι επίσης αδύνατο να καταναλωθεί λόγω της σκληρότητάς του.

Εκτός από το ότι μαυρίζει, μια υψηλή θερμοκρασία μπορεί επίσης να αφήσει το κρέας άψητο και ωμό εσωτερικά και ψημένο εξωτερικά. Η ιδανική θερμοκρασία για να καπνίσετε κρέας είναι μεταξύ 225–250 °F (107–121 °C). Εάν αυτό δεν διατηρηθεί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κρέας να μαυρίσει και να καεί.

Η θερμοκρασία μπορεί να διαχειρίζεται εύκολα εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό καπνιστή. Είναι πολύ πιο εύκολο να ελεγχθούν και διαθέτουν ψηφιακή λειτουργικότητα. Ένας ηλεκτρικός καπνιστής είναι το καλύτερο στοίχημά σας εάν φοβάστε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία.

Ξύλο

Τώρα που αναλύθηκαν τα ζητήματα διαχείρισης του μπαγιάτικου καπνού και της θερμοκρασίας, μπορούμε να συζητήσουμε πιθανές λύσεις. Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να κάνει το κρέας να μαυρίσει είναι το ξύλο. Αυτό το υλικό παίζει ζωτικό ρόλο στο κάπνισμα κρέατος. Η κατανόηση της ποσότητας ξύλου που απαιτείται για το κάπνισμα κρέατος είναι επίσης απαραίτητη.

Εάν προστεθεί περίσσεια ξύλου στον καπνιστή, μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό καπνό, με αποτέλεσμα να μαυρίσει το κρέας. Ο βασικός εμπειρικός κανόνας προτείνει να ξεκινήσετε το κάπνισμα με μόνο δύο ουγγιές ξύλο. Περισσότερα μπορούν να προστεθούν εγκαίρως, αφού λάβετε υπόψη πώς λειτουργεί το κάπνισμα.

Επιπλέον, το είδος του ξύλου που χρησιμοποιείτε για να καπνίσετε το κρέας σας είναι επίσης σημαντικό. Τα διαφορετικά είδη ξύλου θα δώσουν στο κρέας διαφορετικές γεύσεις και υφές. Εάν το ξύλο είναι πολύ στεγνό, το κρέας μπορεί να μαυρίσει σε ελάχιστο χρόνο. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η υγρασία του ξύλου.

Επιπλέον, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ποιο είδος ξύλου είναι καλύτερο για το είδος του κρέατος που καπνίζετε. Ξύλο Hickory είναι ιδανικό για το κάπνισμα βοείου κρέατος, κοτόπουλου και χοιρινού. Αφ 'ετέρου, ξύλο μηλιάς λειτουργεί μόνο για κοτόπουλο και χοιρινό. Η κατανόηση αυτών των λεπτομερειών είναι απαραίτητη εάν θέλετε να αποφύγετε το κάψιμο του κρέατος σας.

συμπέρασμα

Αν είστε κάποιος που του αρέσει να καπνίζει πότε πότε και φοβάται να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που περιλαμβάνει καμένο ή μαύρο κρέας, αυτές οι λύσεις μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ. Η αναγνώριση και η ανάλυση ενός προβλήματος είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε μια λύση σε αυτό και τελικά να το λύσετε.

Η χρήση ηλεκτρικού καπνιστή μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε επίσης πολλά από αυτά τα προβλήματα. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερες συμβουλές και κόλπα για το κάπνισμα του κρέατος σας με τον σωστό τρόπο, ρίξτε μια ματιά το ιστολόγιο Bradley Smokers.

Δείτε μερικά χρήσιμα άρθρα παρακάτω:
Ας αναλύσουμε πώς καπνίζεται το φαγητό σας (με ηλεκτρικό καπνιστή)
Πώς να κάνετε τις καμένες άκρες νόστιμες

Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω στη διαδικασία να γίνετε pitmaster δημιουργήσαμε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο:

Μάθετε τις συμβουλές και τα κόλπα του μπάρμπεκιου, από την επιλογή της καλύτερης ψησταριάς και καπνιστή μέχρι τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για αρχή. Επίσης, διαβάστε τις τεχνικές και τα μυστικά του pit master για να φτάσετε στην τέλεια γεύση.

+ 20 Δωρεάν Συνταγές & Πίνακας ζευγών ξύλου καπνίσματος!

Και μπόνους Οδηγός εσωτερικής θερμοκρασίας!

<< Κατεβάστε δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο >>