Double Recipe: Smoked Scallops And Smoked Tomato and Eggplant Lasagna

Διπλή συνταγή: Καπνιστά χτένια και λαζάνια καπνιστή ντομάτα και μελιτζάνα

Posted on: January 11, 2023



Συνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Καπνίζω μια φορά. Δειπνήστε δύο φορές. Και ένα κοκτέιλ, επίσης!

Στο Blog μου, The Philly Foodist, πάντα προτρέπω τους αναγνώστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις προσπάθειες μαγειρικής τους και να κάνουν τα πράγματα όσο πιο εύκολα μπορούν. Πιστεύοντας ότι είναι δυνατό να φτιάξετε φαγητό νόστιμο, φρέσκο, τοπικό και υγιεινό, η ίδια αρχή ισχύει και για τις συνεδρίες καπνίσματος με το Bradley Smoker μου.

Συνεδρίες Καπνίσματος Μικρής Κλίμακας

Όταν πυροδοτώ το Smoker μας, μου αρέσει να βάζω μια ολόκληρη μέρα δουλειά! Η προσέγγιση είναι "No Rack Left Empty". Καθώς μαγειρεύω στον μεσαίου μεγέθους αστικό μας κήπο και γενικά μαγειρεύω για δύο άτομα ή για ένα μικρό δείπνο, οι συνεδρίες μου για το κάπνισμα είναι μικρής κλίμακας.

Πάντα ενθουσιασμένος που θα δοκιμάσω νέα πράγματα στο Bradley, θα μοιραστώ δύο δείπνα και ένα νόστιμο κοκτέιλ – όλα από μια συνεδρία καπνίσματος.

Πιο πρόσφατα, αποφάσισα ότι μερικά υπέροχα θαλάσσια χτένια που μάζεψα από το Farmer's Market πρέπει να πάνε στο Bradley Smoker μας. Δεν είχα ξανακάνει χτένια στο καπνιστή, αλλά πρέπει να πω ότι βγήκαν τέλεια. Να, λοιπόν, η τεχνική μου για νόστιμα καπνιστά θαλάσσια χτένια.

Γεύμα Νούμερο 1 – Καπνιστά χτένια

Τεχνική

Ανεβάστε το Bradley Smoker σας στους 225 – 250 βαθμούς και χρησιμοποιήστε ένα απαλό ξύλο για τον καπνό, όπως το ξύλο μηλιάς.

Μην αγοράζετε ποτέ χτένια συσκευασμένα στο γαλακτώδες υγρό γιατί δεν θα ωφεληθούν από το κάπνισμα. Με κάθε τρόπο, αποφύγετε τους. Αγοράστε φυσικά, ξηρά χτένια.

Τυλίξτε κάθε χτένι σε μια λεπτή φέτα από το καλύτερο μπέικον που μπορείτε να πάρετε. Χρησιμοποίησα ένα καπνιστό μπέικον από ξύλο κερασιάς από έναν τοπικό παραγωγό. Βάλτε μια οδοντογλυφίδα μέσα από το χτένι για να κρατήσετε τη φέτα μπέικον στη θέση της. Τα βάζετε σε μια σχάρα που έχετε λαδώσει ελαφρά και καπνίζετε για 45 λεπτά έως μία ώρα.

Αφαιρέστε και απολαύστε!

Αυτά είναι υπέροχα με καλό τοπικό καλαμπόκι και μερικές ελαφρώς αλατισμένες φέτες ντομάτας.

Γεύμα Νο δύο – Λαζάνια καπνιστή ντομάτα και μελιτζάνα

Φέτος οι μελιτζάνες μου μπαίνουν σαν τρελές και είναι όμορφες. Έτσι, αφού είχα τον καπνιστή έτοιμο και πρόθυμο να δουλέψει, γιατί να μην καπνίσω ένα-δυο από αυτά; Και τι γίνεται με εκείνες τις μεγάλες, νέες ντομάτες που μόλις είχα αγοράσει από το Farmer's Market;

Τεχνική

Το Bradley είχε ήδη ρυθμιστεί στα 225 – 250 και χρησιμοποιούσε ξύλο μηλιάς για καπνό.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Αφαιρέστε τους σπόρους και τη μεμβράνη. Εάν το κάνετε αυτό σε ένα μπολ με νερό, πηγαίνει πιο γρήγορα.

Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες και κόψτε τις σε κύκλους 1/4 ίντσας έως 1/2 ίντσας.
Ρίξτε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι σε όλα τα λαχανικά.
Λαδώστε ελαφρά μερικές σχάρες.
Βάλτε τις ντομάτες στη σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Βάλτε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα άλλο ράφι ή δύο.

Χρησιμοποιήστε τα για λαζάνια

Βάλτε τα ράφια στο Bradley Smoker. Καπνίζετε για μία ώρα ή έως ότου η μελιτζάνα είναι σκούρα και τρυφερή στην αφή, και οι ντομάτες είναι έντονο κόκκινο και επίσης τρυφερό.

Όταν γίνουν και η ντομάτα και η μελιτζάνα είναι μαλακές, καπνιστές και νόστιμες. Για το επόμενο βραδινό γεύμα, θα μπορούσατε να τα μετατρέψετε σε μια εκδοχή λαζάνια.

Ξεκινώντας με μια στρώση φέτες μελιτζάνας, προσθέστε λίγο τυρί ρικότα, φρέσκο βασιλικό και μερικές ραντίσεις έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Βεβαιωθείτε ότι το τυρί έχει στραγγίσει εάν είναι νερουλό.

Στη συνέχεια, προσθέστε μια στρώση καπνιστή ντομάτα και την ίδια διαδικασία τυριού και καρυκεύματος. Ανάλογα με το πόσα λαχανικά καπνίσατε, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις στρώσεις.

Μπορείτε να το τελειώσετε με περισσότερη ρικότα, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Ψήνουμε σε κανονικό φούρνο στους 375 για 50 λεπτά με μία ώρα. Αφήστε το να σταθεί για λίγα λεπτά όταν το βγάλετε από το φούρνο. Κόβουμε τα λαζάνια σε φέτες και σερβίρουμε.

Απολαμβάνω!

Και τελικά … . .

The Cocktail: “The Smoky Manhattan”

Τεχνική
Ενώ έχετε τον Bradley να δουλεύει τα χτένια και τα λαχανικά - ή αμέσως αφού τα έχετε βγάλει - βάλτε ένα δίσκο με γλυκά κεράσια, με τα κουκούτσιά τους, στο καπνιστή. Αφήνουμε τα κεράσια να καπνίσουν για 20 – 30 λεπτά.

Ανακατέψτε ένα κεράσι σε ένα ποτήρι – καθώς ανακατεύετε το κουκούτσι θα απελευθερωθεί – και φροντίστε να το αφαιρέσετε. Δώστε του μια καλή σύγχυση, θέλετε να απελευθερωθεί η καπνιστή γεύση κερασιού. Στη συνέχεια, προσθέστε το αγαπημένο σας κοκτέιλ Μανχάταν
συνταγή και προσθέστε άλλο ένα καπνιστό κεράσι για γαρνίρισμα.

Απολαμβάνω!

Από το The Philly Foodist