Ενώ μπορείτε πάντα να περπατήσετε μέχρι το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ και να πάρετε λίγο μπέικον, τίποτα δεν ξεπερνά την απόλυτη ικανοποίηση και τη γεύση που παίρνετε από το κάπνισμα λίγου μπέικον στην άνεση του σπιτιού σας. Η ωρίμανση όχι μόνο συντηρεί το μπέικον, αλλά προσθέτει επίσης μια σειρά από γεύσεις σε αυτό που παίρνουν μια γροθιά.
Αν έχετε δοκιμάσει ποτέ να καπνίσετε μπέικον ακριβώς στην αυλή σας, γνωρίζετε ήδη ότι η εμπειρία και η γεύση είναι απαράμιλλη. Αν δεν το έχετε, τώρα είναι η ώρα. Ωστόσο, λίγο πριν βουτήξετε σε αυτό, ίσως αξίζει να δείτε αυτή τη συνταγή για το καλύτερο καρύκευμα για το μπέικον σας. Η ομορφιά του καπνίσματος λίγο μπέικον στο σπίτι είναι ότι μπορείτε να δοκιμάσετε έναν ατελείωτο συνδυασμό συνταγών και να προσαρμόσετε τις γεύσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ας σας μεταφέρουμε σε αυτήν την απίστευτη συνταγή που θα σας αφήσει να βουρκώσει.
Συστατικά
Θα χρειαστείτε:
- Πλάκα 2 κιλών από χοιρινή κοιλιά (με ή χωρίς δέρμα)
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2,5 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 1/4–1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ροζ πολυμεριστικό αλάτι/σκόνη Πράγας*/αλάτι πολυμερισμού
(*Λάβετε υπόψη ότι αυτό είναι διαφορετικό από το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων)
- Τσιπς μήλου ή κερασιάς εμποτισμένα σε νερό
- Χυμός μήλου (προαιρετικά)
Κατευθύνσεις
- Ξεκινήστε ξεπλένοντας τη χοιρινή κοιλιά και στεγνώνοντας την.
- Εάν η χοιρινή κοιλιά σας έχει δέρμα πάνω της, χρησιμοποιήστε ένα λεπτό μαχαίρι και αφαιρέστε το προσεκτικά. Αυτό το βήμα μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, ανάλογα με τις ικανότητές σας στο μαχαίρι. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί.
- Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη χοιρινή κοιλιά σε μια αεροστεγή σακούλα με φερμουάρ.
- Ξεκινήστε ανακατεύοντας το νερό, το αλάτι kosher (το νερό και το αλάτι είναι όλα όσα χρειάζεστε για μια θεραπεία. Τα άλλα συστατικά θα χρησιμοποιηθούν για τη γεύση), την καστανή ζάχαρη, την πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το μαύρο πιπέρι και το ροζ αλάτι ωρίμανσης σε ένα μπολ.
- Μόλις μπουν όλα τα υλικά, ανακατεύουμε όλα μέχρι να αναμειχθούν τέλεια.
- Ρίξτε το μείγμα στη σακούλα με φερμουάρ. Προσπαθήστε να διώξετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα και στη συνέχεια προχωρήστε στο σφράγισμα της σακούλας.
- Τοποθετούμε τη σακούλα σε ένα μπολ (σε περίπτωση που έχει διαρροή) και μετά την τοποθετούμε στο ψυγείο. Η χοιρινή κοιλιά μένει στο ψυγείο για 2 μέρες.
- Αναποδογυρίστε τη χοιρινή κοιλιά και αφήστε τη να ξεκουραστεί άλλες 2 μέρες. Επαναλάβετε αυτό μέχρι να περάσουν 7 ημέρες.
- Αφαιρέστε τη χοιρινή κοιλιά από τη σακούλα και πετάξτε το υγρό μιας και η χοιρινή κοιλιά χρειάζεται καθαρό κρύο νερό για το επόμενο βήμα.
- Αφαιρέστε το αλάτι από την κοιλιά του χοιρινού βάζοντάς το σε κρύο νερό και αλλάζοντας το νερό κάθε 2 ώρες.
Αυτό είναι! Τώρα έχετε το τέλειο καρύκευμα υγρής θεραπείας για το μπέικον σας! Ωστόσο, όσο βρισκόμαστε σε αυτό, ίσως είναι χρήσιμο να εξηγήσουμε πώς να το καπνίζουμε λίγο περισσότερο. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βγείτε στον καπνιστή στην αυλή σας, είστε προετοιμασμένοι. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και βήματα που θα σας βοηθήσουν να καπνίσετε αυτό το νόστιμο υγρό ωριμασμένο μπέικον.
Κάπνισμα του μπέικον
- Προθερμάνετε τον καπνιστή σας στους 200°F (93°C)
- Μπορείτε να γεμίσετε τη λεκάνη του καπνιστή σας με χυμό μήλου, νερό ή ένα μείγμα και των δύο!
- Στη συνέχεια, τοποθετήστε α θερμόμετρο στο πιο παχύ μέρος της χοιρινής κοιλιάς. Αυτό θα βοηθήσει στην παρακολούθηση της εσωτερικής θερμοκρασίας όσο το δυνατόν ακριβέστερα.
- Βάλτε τη χοιρινή κοιλιά στο καπνιστή. Προσθέστε 1,5 φλιτζάνια μουλιασμένα τσιπς applewood. Αυτό θα πρέπει να σας παρέχει άφθονη ποσότητα καπνού. Ωστόσο, για όσους προτιμούν περισσότερα, μπορείτε πάντα να προσθέσετε άλλο μισό φλιτζάνι ροκανίδια μετά από μια ώρα μαγειρέματος.
- Αφήστε το να ψηθεί! Μόλις η εσωτερική θερμοκρασία του μπέικον φτάσει τους 150°F (66°C), αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμο να καταβροχθιστεί.
- Αφαιρέστε το μπέικον από το καπνιστό και αφήστε το να κρυώσει. Αφού κρυώσει, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα με φερμουάρ μέχρι να κρυώσει.
- Και τελείωσες! Μόλις κρυώσει το μπέικον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μακρύ λεπτό μαχαίρι και να κόψετε πολλές λωρίδες μπέικον ανάλογα με το πάχος που επιθυμείτε.
Και αυτό είναι όλο! Με λίγα βήματα, σας δείξαμε ένα νόστιμο καρύκευμα υγρής θεραπείας για το μπέικον σας, το οποίο είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει οποιονδήποτε το Σαββατοκύριακο ή απλώς καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε λαχταριστά μπέικον στη δική σας παρέα. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με μερικά ψητά λαχανικά ή απλά προσθέστε το μπέικον σε ένα πεντανόστιμο μπιφτέκι για να δημιουργήσετε μια έκρηξη γεύσεων.
Τελικές σκέψεις
Δείτε ολόκληρο τον κατάλογό μας με άρθρα σχετικά με το άλμη και την ωρίμανση του κρέατος σας εδώ:
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τουρσί, του αλατίσματος, του μαριναρίσματος και της ωρίμανσης;
Στερέωση και κάπνισμα κρεάτων για οικιακή συντήρηση τροφίμων
Οδηγίες για το άλειμμα και τη σκλήρυνση του κρέατος σας για το κάπνισμα
Αυτές οι απίστευτες γεύσεις σε συνδυασμό με την ευκολία και την πρακτικότητα του καπνίσματος στην άνεση του σπιτιού σας την κάνουν την απόλυτη συνταγή. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.