Το μπέικον είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κόκκινα κρέατα και μπορείτε να το προσθέσετε σε πολλά γεύματα.
Παρακάτω θα εξερευνήσουμε τι είναι το μπέικον, διαφορετικούς τρόπους παρασκευής μπέικον, τη διαφορά μεταξύ αλεσμένου και μορφοποιημένου μπέικον και πώς να προετοιμάσετε και τα δύο είδη στο σπίτι. Τέλος, θα εξετάσουμε επίσης τις προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε κατά την προετοιμασία σας.
Τι είναι το Bacon;
Σε πολύ βασικό επίπεδο, το μπέικον είναι ένα κομμάτι χοιρινό κρέας που μπορείτε να φάτε μόνο του ή να το χρησιμοποιήσετε ως μέρος μιας συνταγής. Το μπέικον προέρχεται από μέρη ενός χοίρου με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, συνήθως την κοιλιά, την πλάτη ή το πλάι. Για να μετατρέψετε ένα φρέσκο κομμάτι χοιρινού σε μπέικον, το κρέας πρέπει να περάσει από μια διαδικασία ωρίμανσης.
Η παραδοσιακή διαδικασία ωρίμανσης περιλαμβάνει ξηρό τρίψιμο με αλάτι και άλλα καρυκεύματα στο κρέας για κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό ονομάζεται ξηρή ωρίμανση και συνήθως αρωματίζει το κρέας και το ωριμάζει για να το προετοιμάσει για αποθήκευση.
Μετά τη σκλήρυνση, το μπέικον πλένεται, στεγνώνει και καπνίζεται για να προσθέσει περαιτέρω γεύση. Η διαδικασία του καπνίσματος μπορεί να είναι ζεστή ή κρύα, αλλά ο απώτερος στόχος είναι να αρωματίσετε, όχι να μαγειρέψετε το μπέικον. Ο τύπος των μπισκότων ξύλου που χρησιμοποιείτε στον καπνιστή είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη γιατί επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την τελική γεύση του μπέικον.
Αν και το ξηρό μπέικον έχει ειπωθεί ότι είναι πιο γευστικό, η διαδικασία είναι χρονοβόρα, επομένως περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν την υγρή ωρίμανση. Εδώ, τα παραδοσιακά καρυκεύματα αναμειγνύονται για να δημιουργηθεί μια άλμη και στη συνέχεια το μπέικον αφήνεται να μουλιάσει. Στη συνέχεια, το μπέικον ξεπλένεται, στεγνώνει και καπνίζεται.
Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία του καπνίσματος, το μπέικον σας είναι έτοιμο για μαγείρεμα.
Δείτε ολόκληρο τον κατάλογό μας με άρθρα σχετικά με το άλμη και την ωρίμανση του κρέατος σας εδώ:
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τουρσί, του αλατίσματος, του μαριναρίσματος και της ωρίμανσης;
Στερέωση και κάπνισμα κρεάτων για οικιακή συντήρηση τροφίμων
Οδηγίες για το άλειμμα και τη σκλήρυνση του κρέατος σας για το κάπνισμα
Τι είναι το Formed Bacon;
Στην αρχή αυτού του κομματιού, είπαμε ότι το μπέικον δεν γίνεται πάντα από γουρούνια. Τα τελευταία χρόνια, διάφορες εταιρείες έχουν αναπτύξει προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με οποιοδήποτε είδος κρέατος για να παρασκευάσετε ένα προϊόν που μοιάζει με μπέικον που ονομάζεται «σχηματισμένο μπέικον».
Αυτά τα προϊόντα περιέχουν πρόσθετα που ενώνουν τα διάφορα κομμάτια κρέατος μεταξύ τους για να κάνουν ένα ολόκληρο κομμάτι κρέατος. Σε πολλές περιπτώσεις, έρχονται συσκευασμένα ως έτοιμα προς χρήση κιτ καρυκευμάτων και θεραπείας.
Μπορείτε να αγοράσετε μπέικον φτιαγμένο από το ράφι, αλλά μπορείτε να το ετοιμάσετε και στο σπίτι. Το τελευταίο θα σας δώσει και τον έλεγχο του τι καταναλώνετε και περιθώριο για να είστε όσο δημιουργικοί θέλετε.
How για να φτιάξετε το σχηματισμένο μπέικον
Η διαδικασία παρασκευής του μορφοποιημένου μπέικον είναι απλή. Πρώτα, πρέπει να προετοιμάσετε το βόειο κρέας, τα άγρια θηράματα, τα πιο άπαχα κομμάτια χοιρινού ή ακόμα και τα πουλερικά για μαγείρεμα. Εάν χρησιμοποιείτε πιο αδύναμα άγρια θηράματα, έχετε λίγο βοδινό ή χοιρινό λίπος σε αναμονή.
Στη συνέχεια, ετοιμάστε το μείγμα καρυκευμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες ποσότητες που χρησιμοποιείτε για τη θεραπεία του πραγματικού μπέικον με βάση το μέγεθος της κοπής του κρέατος που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Βάζουμε το κρέας στον μύλο και το περνάμε σε μέτρια άλεσμα. Προσθέστε λίγο αποξηραμένο γάλα χωρίς λιπαρά (NFDM) για να βοηθήσει με την υγρασία και το δέσιμο.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σωστά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αυτό θα διαρκέσει 3–5 λεπτά εάν χρησιμοποιείτε μίξερ, αλλά μπορεί να είναι περισσότερο αν το κάνετε με το χέρι. Το επόμενο βήμα θα είναι πιο εύκολο αν έχετε ταψιά με αλουμινόχαρτο στο χέρι, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο μαγειρέματος.
Τυλίγουμε το μείγμα σφιχτά με μεμβράνη για να βγει ευκολότερα το κρέας. Συσκευάστε τα τηγάνια όσο πιο πυκνά μπορείτε για καλύτερα αποτελέσματα. Τοποθετούμε τα ταψιά στο ψυγείο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν. Μπορείτε να τα διατηρήσετε οπουδήποτε από 8 έως 24 ώρες. Αυτό θα δώσει χρόνο στο κρέας να σχηματίσει μια ωραία πλάκα.
Όταν νιώσετε ότι η πλάκα είναι έτοιμη, αφαιρέστε την μεμβράνη και τοποθετήστε τα τηγάνια σας στη σχάρα καπνιστών. Καπνίστε το διαμορφωμένο μπέικον σας όπως θα κάνατε κανονικά το πραγματικό μπέικον.
Είναι το Formed Bacon το ίδιο με το Ground Bacon;
Η απλή απάντηση είναι όχι. Για να είμαστε πιο σαφείς, το αλεσμένο μπέικον προέρχεται από πραγματικό μπέικον και όπως είδαμε, μπορείτε να ετοιμάσετε διαμορφωμένο μπέικον από οποιοδήποτε κρέας.
Μπορείτε να απολαύσετε αλεσμένο μπέικον ως τηγανητά μπιφτέκια, να το ανακατέψετε σε ένα μπιφτέκι ή ένα φιλέτο κρέατος ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τη σάλτσα ζυμαρικών.
Μπορείτε να ετοιμάσετε αλεσμένο μπέικον στο σπίτι, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα έτοιμο πακέτο.
Πρώτα η ασφάλεια
Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε διαμορφωμένο μπέικον, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Πρώτον, δεν μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι το κρέας δεν είναι μολυσμένο με επιβλαβή βακτήρια. Μαγειρέψτε καλά το μπέικον.
Δεύτερον, αγοράστε μόνο τρόφιμα με κατάλληλες ετικέτες. Οι οδηγίες αποθήκευσης και μαγειρέματος θα πρέπει επίσης να υποδεικνύονται καλά για να διασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων.
Βίντεο συνταγής για καπνιστό μπέικον
Ενδιαφέρεστε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα σχετικά με το μπέικον; Ελέγξτε αυτά:
Πώς να καπνίσετε κρύο μπέικον στο σπίτι
Τι δίνει στο μπέικον την παραδοσιακή καπνιστή γεύση του;
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.