What’s the Difference Between Pickling, Brining, Marinating, and Curing?

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Πίκρωση, άλμη, μαρινάρισμα και ωρίμανση;

Posted on: January 16, 2023



Γεύση το φαγητό πριν το barbequing είναι σχεδόν τόσο αρχαία όσο και η διαδικασία του barbequing. Αν και νωρίτερα, δεν υπήρχαν πολλά μπαχαρικά διαθέσιμα για να γεύση το φαγητό, οι άνθρωποι κατάφεραν να το κάνουν νόστιμο με ελάχιστα συστατικά.

Ο αρωματισμός του φαγητού πριν το μπάρμπεκιου είναι σχεδόν τόσο αρχαίος όσο και η διαδικασία του μπάρμπεκιου. Αν και νωρίτερα, δεν υπήρχαν πολλά μπαχαρικά διαθέσιμα για να νοστιμίσουν το φαγητό, οι άνθρωποι κατάφεραν να το κάνουν νόστιμο με ελάχιστα υλικά. Αυτά τα συστατικά προστέθηκαν βασικά για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του τροφίμου ως μέθοδος αποθήκευσης τροφίμων. Σταδιακά, οι άνθρωποι παρατήρησαν την απολαυστική αλλαγή στη γεύση του φαγητού και δοκίμασαν διαφορετικούς τρόπους για να το κάνουν ακόμα καλύτερο.

Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι αρωματισμού των φαγητών στο μπάρμπεκιου είναι το τουρσί, το αλάτισμα, το μαρινάρισμα και η ωρίμανση. Ο σκοπός όλων αυτών των μεθόδων είναι ο ίδιος, δηλαδή η διατήρηση της τροφής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά η διαδικασία και τα συστατικά είναι διαφορετικά για κάθε μέθοδο. Ελέγξτε τις λεπτομέρειες για κάθε μέθοδο μαζί με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Brining

Η άλμη είναι ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο διάλυμα αλατιού και νερού. Μουλιάζουμε το φαγητό σε αυτό το διάλυμα για να προσθέσουμε υγρασία και γεύση. Στη διαδικασία ξηρής άλμης, το φαγητό αλείφεται με αλάτι και αφήνεται για μερικές ώρες. Σε αυτή τη διαδικασία, το αλάτι βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης στο φαγητό για να αυξήσει τις δυνατότητές του να απορροφά την υγρασία και να παραμένει τρυφερό και χυμώδες μετά το μαγείρεμα. Το αλάτι μεταβάλλει το μυϊκό νήμα στο κρέας, καθιστώντας το λιγότερο ευαίσθητο σε βακτηριακή μόλυνση. Αυτό, με τη σειρά του, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των αλμυρών τροφίμων.

Ρίξτε μια ματιά στον εκπληκτικό μας κατάλογο άρθρων σχετικά με το brining!

Πώς το αλμυρό κρέας επηρεάζει τη γεύση και Οδηγίες για το άλειμμα και τη σκλήρυνση του κρέατος σας για το κάπνισμα

Μαρινάρισμα

Μπορείτε να ετοιμάσετε μια μαρινάδα χρησιμοποιώντας οξέα όπως ξύδι, χυμό φρούτων, βουτυρόγαλα ή κρασί. Το μούλιασμα του φαγητού σε όξινο διάλυμα αποτρέπει την ανάπτυξη μυκήτων ή βακτηρίων στην επιφάνεια του φαγητού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, αυτά τα οξέα περιέχουν φυσικές γεύσεις που κάνουν το φαγητό νόστιμο. Το διάλυμα προσθέτει επίσης υγρασία στο φαγητό βοηθώντας το να διατηρήσει την τρυφερότητά του μετά το μπάρμπεκιου.

Τοξίδευση

Το τουρσί είναι ένα ήδη διατηρημένο φαγητό. Γίνεται κυρίως με τη διαδικασία του αλατίσματος ή του μαριναρίσματος. Ένα τουρσί μπορεί να παρασκευαστεί με μούλιασμα του φαγητού σε αλάτι που ονομάζεται ζύμωση ή διατηρείται σε οξύ όπως το ξύδι για ένα μη ζυμωμένο τουρσί. Και στις δύο αυτές διαδικασίες, το τουρσί αρωματίζεται και παράγει καλά βακτήρια που εμποδίζουν την ανάπτυξη επιβλαβών μικροβίων. Έτσι, η χρήση τουρσί για να αρωματίσετε το φαγητό πριν από το μπάρμπεκιου, το βοηθά να διατηρείται φρέσκο και απαλλαγμένο από βακτήρια.

Σκλήρυνση

Η ωρίμανση είναι οποιαδήποτε διαδικασία που βοηθά στην αποθήκευση τροφίμων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω διαδικασίες για να βοηθήσει στη συντήρηση των τροφίμων. Με άλλα λόγια, η σκλήρυνση μπορεί να γίνει με αλατισμό, μαρινάρισμα ή τουρσί. Παλαιότερα το κάπνισμα τροφίμων θεωρούνταν επίσης μια αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας, καθώς βοηθούσε στη διατήρηση της τροφής για μέρες.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη θεραπεία; Μην ψάχνετε άλλο! Δείτε το άρθρο μας για Στερέωση και κάπνισμα κρεάτων για οικιακή συντήρηση τροφίμων

Οφέλη για την υγεία των ωριμασμένων και καπνιστών τροφίμων

Καθώς τόσο η θεραπεία όσο και το κάπνισμα φαγητού είναι παραδοσιακές μέθοδοι διατήρησης των τροφίμων, προσφέρουν ορισμένα κρυφά οφέλη καθώς και τη λαχταριστή γεύση και την έντονη καπνιστή γεύση.

Αυξάνει τη διάρκεια ζωής: Η θεραπεία και το κάπνισμα καθιστούν την τροφή λιγότερο ευαίσθητη στην αναπαραγωγή μικροβίων. Αυτό ελαχιστοποιεί την πιθανότητα μόλυνσης και διατηρεί το φαγητό φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κρατήστε μακριά τις τροφιμογενείς ασθένειες: Καθώς το φαγητό παραμένει φρέσκο και απαλλαγμένο από βακτήρια, γίνεται ασφαλέστερο για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι πιθανότητες να πάθετε τροφική δηλητηρίαση από ωριμασμένο και καπνιστό φαγητό είναι σχεδόν μηδενικές.

Αρωματική γεύση με φυσικά συστατικά: Δεδομένου ότι το φαγητό θεραπεύεται με φυσικά βότανα και μπαχαρικά, αυξάνει το διατροφικό επίπεδο του φαγητού. Εκτός από το ότι κάνει το φαγητό γευστικό, το ωρίμανση αυξάνει επίσης τα θρεπτικά συστατικά του και το κάπνισμα διατηρεί την καλοσύνη αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής του.

Κόλπα καλού καπνίσματος

Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια τέχνη που απαιτεί δεξιότητες και εμπειρία. Ωστόσο, οι αρχάριοι στο μπάρμπεκιου μπορούν επίσης να κάνουν μια επιτυχημένη προσπάθεια με μερικά κόλπα που είναι ανόητα. Εδώ είναι μερικά μυστικά κόλπα pitmaster για να καπνίζετε φαγητό σαν επαγγελματίας.

Πήγαινέ αργά: Το κάπνισμα είναι μια αργή διαδικασία που γίνεται σε χαμηλή φωτιά. Προσπαθήστε να μην το βιάζετε γιατί αυτό μπορεί να καταστρέψει το τελικό αποτέλεσμα.

Συνεπής θερμότητα: Το αργό μαγείρεμα συνοδεύεται από σταθερή θερμοκρασία στο κάπνισμα των τροφίμων. Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια σταθερή θερμοκρασία καθ' όλη τη διάρκεια του καπνίσματος για να αποφύγετε το υπερβολικό ή καλά μαγειρεμένο φαγητό.

Χρησιμοποιήστε έναν καλό καπνιστή τροφίμων: Ένας καλός καπνιστής μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το παιχνίδι για αρχάριους. Από την αυτόματη τροφοδοσία ξύλου μέχρι τον έλεγχο θερμοκρασίας και ακόμη και τη ρύθμιση του χρόνου μαγειρέματος, όλα μπορούν να αυτοματοποιηθούν. Το Bradley Smoker είναι ένας τέτοιος καπνιστής τροφίμων που έρχεται με αυτά τα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, το Bradley Smoker μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ζεστός καπνιστής, κρύος καπνιστής, αφυδατωτής και φούρνος λόγω της παρουσίας διπλών θερμαντικών στοιχείων.

Γεύση με ξύλο: Εκτός από τη σκλήρυνση του φαγητού, μπορούν να προστεθούν γεύσεις και με ξύλο. Τα φρουτώδη ξύλα όπως η μηλιά, η βελανιδιά κ.λπ., παράγουν αρωματικό καπνό για να κάνουν το φαγητό ακόμα πιο απολαυστικό. Το Bradley Bisquettes έρχεται σε μια σειρά από 17 γεύσεις, όπως ουίσκι, μήλο, κεράσι, δρυς, χικορί, σφενδάμι κ.λπ.

Αυτό το άρθρο είχε σκοπό να ενσταλάξει την εμπιστοσύνη στους αρχάριους για να δοκιμάσουν το κάπνισμα τροφίμων. Αναμένουμε ότι αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley θα ενδιαφέρουν περισσότερους ανθρώπους να ετοιμάσουν καπνιστό φαγητό στο σπίτι. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.