Κατά τη διάρκεια οικογενειακών και παρειακών συγκεντρώσεων, είτε στο σπίτι είτε στο αγαπημένο σας εστιατόριο, οι συνταγές με κρέας ποικίλλουν. Εάν, για παράδειγμα, δεν είστε εξοικειωμένοι με ένα εστιατόριο, δεν έχετε σχεδόν καμία ιδέα πώς παρασκευάζεται το γεύμα σας στα παρασκήνια. Το κρέας, ειδικότερα, είναι το κύριο πιάτο που απαιτεί κουραστική προετοιμασία. Εάν είστε υπεύθυνοι για το μαγείρεμα του κρέατος, ίσως αναρωτηθείτε αν πρέπει να ξεκουραστεί πριν το φάτε.
Γιατί να ξεκουράζω το καπνιστό κρέας;
Το πιο προφανές πράγμα είναι να ξεκουράζετε το κρέας να κρυώσει αφού το βγάλετε από τον καπνιστή. Σας συνιστούμε να περιμένετε πριν κόψετε το κρέας, ειδικά το καπνιστό κρέας για διάφορους λόγους.
Σφραγίδα στους χυμούς
Όταν το κρέας ξεκουραστεί, έστω και για λίγα λεπτά, οι χυμοί που έχουν συγκρατηθεί κατά το μαγείρεμα αναδιανέμονται σε όλο το κρέας. Αυτή η διαδικασία κάνει το κρέας, ειδικά τις μπριζόλες, πολύ πιο ζουμερό και νόστιμο, κάνοντας την αναμονή να αξίζει τον κόπο. Οι χυμοί από το κρέας ειδικά το καπνιστό κρέας, είναι που το κάνουν πιο δελεαστικό και απολαυστικό στο φαγητό.
Κατά το μαγείρεμα, οι μυϊκές ίνες του κρέατος γίνονται σφιχτές και το νερό αρχίζει να σπρώχνεται προς τα έξω. Αυτή η υγρασία στη συνέχεια θα μετακινηθεί προς τα έξω στην επιφάνεια του κρέατος όπου μέρος της υγρασίας θα εξατμιστεί. Όταν βγάζετε το κρέας σας από το φούρνο ή το καπνιστή, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να εξαπλωθεί η εσωτερική υγρασία σε όλο το κρέας. Αν το κόψετε αμέσως, θα χυθεί το υγρό, αφήνοντας το κρέας σας πολύ στεγνό.
Συνιστάται να ξεκουράζετε το κρέας σας με καπνιστό φαγητό. Τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά των καπνιστών φαγητού μας θα επιτρέψουν στο αγαπημένο σας κρέας να αποκτήσει τις πιο υπέροχες γεύσεις, ειδικά όταν ξεκουράζονται μετά το κάπνισμα. Τα διπλά στοιχεία θερμότητας, η ψηφιακή κονσόλα και ο αυτόματος τροφοδότης ξύλου θα σας προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία καπνίσματος καθώς και εξαιρετικά αποτελέσματα.
Carry-Over Cooking
Ένας άλλος λόγος για να αφήσετε το κρέας σας να ξεκουραστεί μετά το μαγείρεμα είναι αυτό που ονομάζουμε μαγειρική μεταφορά. Αυτό συμβαίνει συχνότερα με μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος, επειδή συνεχίζουν να ψήνονται για λίγα λεπτά, ακόμη και αφού τα βγάλουν από τον καπνιστή. Για το λόγο αυτό, οι περισσότερες συνταγές θα σας συμβουλεύσουν να βγάλετε το κρέας λίγα λεπτά πριν τελειώσει ο απαιτούμενος χρόνος.
Κατά το μαγείρεμα του κρέατος, είτε με κάπνισμα, ψήσιμο ή ψήσιμο στη σχάρα, ο συνιστώμενος χρόνος για ξεκούραση είναι πέντε έως δέκα λεπτά. Ωστόσο, για το ψήσιμο μεγάλων κομματιών ή ολόκληρου κοτόπουλου, για παράδειγμα, ο χρόνος ανάπαυσης θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος. Για μπριζόλες, τυλίξτε το χαλαρά σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το σε ένα δοχείο.
Ενώ το κρέας μαγειρεύεται, τα πρωτεϊνικά του συστατικά θερμαίνονται και πήζουν και το μαγείρεμα θα συνεχιστεί αφού αφαιρέσετε το κρέας από τον καπνιστή. Όσο πιο μαγειρεμένο είναι το κρέας, τόσο πιο καθιζάνουσες είναι οι πρωτεΐνες μέσα στο κρέας. Η ανάπαυση του κρέατος βοηθά επίσης να μαγειρευτεί πλήρως. γι' αυτό θα πρέπει να σκεφτείτε να περιμένετε λίγο πριν το σερβίρετε.
Προτάσεις συνταγών
Καπνιστό ψαρονέφρι
Μία από τις συνταγές του Bradley Smokers που απαιτούν πολλή ξεκούραση πριν το φάνε είναι ένα καπνιστό ψαρονέφρι. Περίπου 13 κιλά ψαρονέφρι καπνιστό με ελαιόλαδο και καρυκευμένο με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο θα χρειαστούν έως και μια ολόκληρη μέρα καπνίσματος. Ο χρόνος ξεκούρασης για αυτή τη συνταγή πριν είναι έτοιμη για σερβίρισμα θα είναι περίπου μία ώρα. Για να φτιάξετε ένα καπνιστό ψαρονέφρι στο Bradley Smoker θα χρειαστεί ένας πολύ υπομονετικός μάγειρας για να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Εδώ είναι ο σύνδεσμος για τη συνταγή.
Ψητό βοδινό
Μια άλλη διάσημη συνταγή από την Bradley Smokers που χρειάζεται αρκετή ανάπαυση είναι το καπνιστό ψητό μοσχάρι. Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή, χρειάζεστε ένα ψητό μοσχάρι τεσσάρων κιλών αλεσμένο με λίγο ελαιόλαδο, το οποίο θα δέσει τα καρυκεύματα του κρέατος. Χρησιμοποιήστε το τρίψιμο μοσχαρίσιου πιπεριού αρμαντίλο σε μεγάλες ποσότητες για το καρύκευμά σας, καθώς είναι ένα χοντρό κομμάτι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κρέας στο Bradley Smoker rack και εισάγετε τον αισθητήρα κρέατος στο ψητό. Εδώ είναι ο σύνδεσμος για τη συνταγή.
Ρυθμίστε το Bradley Smoker στους 250 βαθμούς F. ή 121,1 βαθμούς C. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε Μπισκετάκια μεσκίτ Μπράντλεϊ στον καπνιστή για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια μαντεμένια κατσαρόλα ή ένα πιστόλι γκριλ για να σκουρύνετε το κρέας αφού το βγάλετε από τον καπνιστή. Τέλος, ψήνετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 45-55 λεπτά.
Τελικές σκέψεις
Το κάπνισμα κρέατος είναι μια πολύ χρονοβόρα δραστηριότητα, αλλά η χρήση εξοπλισμού υψηλής ποιότητας όπως το Bradley Smoker θα σας κάνει να απολαύσετε τη διαδικασία.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.