How to Smoke Meat: The Guide To Everything

Πώς να καπνίζετε κρέας: Ο οδηγός για Τα παντα

Posted on: January 12, 2023Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια παραδοσιακή μέθοδος συντήρησης και γεύσης κρέατος που έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια. Σήμερα χρησιμοποιούνται συντηρητικά και ψύξη, αλλά δεν είναι τόσο διασκεδαστικά ή νόστιμα.

Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια παραδοσιακή μέθοδος συντήρησης και αρωματισμού του κρέατος που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, χρησιμοποιούνται επίσης συντηρητικά και ψύξη, αλλά δεν είναι τόσο διασκεδαστικά ή νόστιμα.

Οι καπνιστές τροφίμων εξακολουθούν να είναι δημοφιλείς επειδή η χαμηλή και αργή προσέγγιση στο μαγείρεμα μαλακώνει το φαγητό και μεταφέρει τη γεύση σε άλλο επίπεδο νόστιμου. Έχουμε ακούσει ότι το κάπνισμα μπορεί να κάνει ακόμα και νόστιμα τα λαχανικά!

Τι είναι το κάπνισμα κρέατος;

Το κάπνισμα κρέατος είναι η διαδικασία μαγειρέματος κρέατος σε χαμηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καπνιστή για να προσθέσει γεύση. Ο καπνός του ξύλου προσθέτει μια πλούσια γεύση και λαχταριστό άρωμα.

Το κρύο και το ζεστό κάπνισμα είναι οι δύο διαφορετικοί τρόποι καπνίσματος κρέατος. Εδώ θα σας καθοδηγήσουμε και στις δύο προσεγγίσεις.

Κρύο κάπνισμα

Στο κρύο κάπνισμα, το κρέας διατηρείται σε καπνιστή μακριά από την πηγή θερμότητας και εκτίθεται σε καπνό χαμηλής θερμοκρασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κρύο κάπνισμα διατηρεί και προσθέτει γεύση στο κρέας αλλά δεν το ψήνει. Η διαδικασία εμποδίζει το κρέας να χαλάσει και σκοτώνει τα μικρόβια που βρίσκονται στο ωμό κρέας που μπορεί να σας αρρωστήσουν. Ο καπνός στεγνώνει επίσης το εξωτερικό στρώμα του κρέατος, το οποίο εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο κρέας να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ψυγείο.

Επαγγελματική συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το προσαρμογέας ψυχρού καπνού για αποτελεσματικό κρύο κάπνισμα με το Bradley! Το κιτ σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε έναν αληθινό και απλό κρύο καπνό, μετακινώντας τον καυστήρα μπισκότων έξω από το κουτί καπνού, μετατρέποντας το Bradley σας σε μονάδα κρύου καπνίσματος.

Ζεστό κάπνισμα

Μια άλλη μέθοδος καπνίσματος τροφίμων είναι το ζεστό κάπνισμα, γνωστό και ως μπάρμπεκιου. Αυτή η διαδικασία εκθέτει το κρέας σε ζεστό καπνό με θερμοκρασίες περίπου 80 έως 150°C. Στο ζεστό κάπνισμα, το κρέας τοποθετείται δίπλα στην πηγή της φωτιάς που παράγει καπνό. Σε αυτή τη μέθοδο, το κρέας καπνίζεται και μαγειρεύεται ταυτόχρονα. Είναι σημαντικό να έχετε τη σωστή ισορροπία καπνού και θερμότητας. Δημιουργήσαμε ένα απόλυτα ισορροπημένο άρθρο σχετικά με Κάπνισμα φαγητού έναντι Μαγειρικής Φαγητού με ξύλο!

Ο ζεστός καπνός δίνει στο κρέας την καπνιστή γεύση ενώ το χαμηλό και αργό ψήσιμο φροντίζει το κρέας να είναι τρυφερό και ζουμερό.

Τα καλύτερα είδη κρέατος για κάπνισμα

Δεδομένου ότι το κάπνισμα φαγητού είναι μια αργή διαδικασία μαγειρέματος, είναι ιδανικό για πιο σκληρά κομμάτια κρέατος με άφθονο κολλαγόνο και λίπος. Το λίπος είναι απαραίτητο για να αποτρέψει το στέγνωμα του κρέατος κατά τη διάρκεια της μακράς διαδικασίας καπνίσματος. Διατηρεί την υγρασία και απορροφά τη γεύση του καπνού. Τα συστατικά του κολλαγόνου διασπώνται σε τρυφερή ζελατίνη. Μερικές από τις καλύτερες περικοπές για να βάλετε Μπράντλεϊ καπνιστής είναι παϊδάκια, ψαρονέφρι και χοιρινό πισινό.

Στήθος ζώου

Το ψαρονέφρι είναι ένα από τα κορυφαία κομμάτια βοείου κρέατος. Συνήθως έχει ένα υγιές στρώμα λίπους που διατηρεί το κρέας υγρό, καθιστώντας το ιδανική ποσότητα για παρατεταμένο κάπνισμα. Το ψαρονέφρι μπορεί να είναι σκληρό και δύσκολο να προετοιμαστεί με άλλες μεθόδους μαγειρέματος. Ωστόσο, είναι τρυφερό και νόστιμο αν το καπνίσετε για 10 με 12 ώρες.

Χοιρινό Πισινό (Boston Butt)

Ο πισινός της Βοστώνης είναι επίσης γνωστός ως χοιρινός ώμος. Αναφέρεται στο πάνω μέρος ενός μπροστινού ώμου χοίρου. Αποτελείται από μύες με πολλά λίπη και συνδετικό ιστό που το καθιστά ιδανικό για παρατεταμένο κάπνισμα.

Παϊδάκια

Ένα άλλο αγαπημένο των θαυμαστών για τον καπνιστή είναι το βοδινό και το χοιρινό παϊδάκι. Τα πλευρά έχουν τη σωστή ποσότητα κρέατος, λίπους και συνδετικού ιστού που τα συγκρατεί. Δεν χρειάζονται τόσο χρόνο για να καπνίσουν όσο το ψαρονέφρι ή το χοιρινό πιτσιρίκι, αλλά απαιτούν σταθερή θερμοκρασία για να γίνουν νόστιμα.

Εργαλεία για να ξεκινήσετε το κάπνισμα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καπνίσετε κρέας, εδώ είναι τα κύρια εργαλεία του εμπορίου που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε.

#1. Ο Καπνιστής

Ένας ποιοτικός καπνιστής είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Καπνιστές τροφίμων γενικά κυκλοφορούν σε μερικές διαφορετικές ποικιλίες ανάλογα με τον τρόπο που παράγουν καπνό και θερμότητα. Οι πιο συνηθισμένοι είναι οι καπνιστές ξύλου, κάρβουνου, αερίου και ηλεκτρικού.

#2. Ξύλο

Το ξύλο καίγεται για να παράγει καπνό και να αρωματίσει το κρέας. Το είδος του ξύλου που χρησιμοποιείτε κάνει μεγάλη διαφορά στη γεύση μαζί με το πώς καίγεται το ξύλο. Αρχικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα σκληρό ξύλο. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους pitmasters είναι ότι όταν το ξύλο μετατρέπεται σε στάχτη απελευθερώνει χημικές ουσίες με άσχημη γεύση. Οι καπνιστές Bradley είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να σας δίνουν όλη τη γεύση καπνού και στη συνέχεια να τον σβήνουν Μπράντλεϊ Μπισκετ πριν γίνουν στάχτη.

#3. Λεκάνη νερού

Ένα δοχείο νερού γεμάτο με νερό τοποθετείται στο εσωτερικό του καπνιστή και προσθέτει υγρασία και υγρασία που εμποδίζει το κρέας να στεγνώσει κατά τη διαδικασία καπνίσματος. Η υγρασία βοηθά επίσης το κρέας να κρατά καλύτερα την καπνιστή γεύση.

#4. Μπουκάλι σπρέι

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να ραντίσετε το εξωτερικό κάλυμμα του κρέατος με νερό. Αυτό είναι σημαντικό γιατί εμποδίζει το υπερβολικό ψήσιμο ή το στέγνωμα ορισμένων τμημάτων του φαγητού.

#5. Λεκάνη

Κατά τη διαδικασία του καπνίσματος, το κρέας στάζει λίπη στο κάτω μέρος του καπνιστή. Αυτές οι σταλαγματιές μπορεί να προκαλέσουν ανάφλεξη εάν δεν συλλεχθούν και δεν απορριφθούν σωστά. Εάν ο καπνιστής σας δεν έχει ταψί σταγόνων, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ταψί ή αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος της σχάρας του καπνιστή. Επίσης, μπορεί να μην χρειαστείτε ένα εάν ο καπνιστής σας έχει ενσωματωμένη αποχέτευση.

Τελικές σκέψεις

Το κάπνισμα του κρέατος σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε διαφορετικές γεύσεις και να το πάρετε σε άλλο επίπεδο νόστιμο. Φροντίστε να ξεκινήσετε με τη σωστή κοπή κρέατος. Συνιστούμε ψάρια, παϊδάκια και κοτόπουλο που είναι πιο εύκολα ως ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια, πάρτε τα κατάλληλα εργαλεία για να καπνίσετε το κρέας σας με τον σωστό τρόπο. Τέλος, και το πιο σημαντικό απολαύστε τις νόστιμες, τρυφερές και ζουμερές ανταμοιβές! Μη διστάσετε να ελέγξετε το Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερα ζουμερά φαγητά συμβουλές και κόλπα καπνίσματος!