How to Smoke The Perfect Cowboy Ribeye

Πώς να καπνίσετε το Τέλειος καουμπόη Ribeye

Posted on: January 16, 2023



Ένα Cowboy Ribeye είναι η απόλαυση κάθε λάτρη του μπάρμπεκιου. Αυτή η ακριβή κοπή είναι υπέροχα μαρμαρωμένη, γεμάτη λιπαρά και γεύσεις. Με λαβή από φυσικό κόκκαλο, ο Cowboy Ribeye φτιάχνει μια ειδική μπριζόλα που απαιτεί κάποια μοναδική τεχνική για να καπνιστεί και να μαγειρευτεί.

Ένα Cowboy Ribeye είναι η απόλαυση κάθε λάτρη του μπάρμπεκιου. Αυτή η ακριβή κοπή είναι υπέροχα μαρμαρωμένη, γεμάτη λιπαρά και γεύσεις. Με λαβή από φυσικό κόκκαλο, ο Cowboy Ribeye φτιάχνει μια ειδική μπριζόλα που απαιτεί κάποια μοναδική τεχνική για να καπνιστεί και να μαγειρευτεί. Πρόκειται για ένα χοντρό κομμάτι κρέατος που είναι δύσκολο να ψηθεί στη σχάρα ή στο μπάρμπεκιου σε άμεση φωτιά. Για τέλειο αποτέλεσμα, πρέπει να μαγειρευτεί χαμηλό και αργό για βελτιωμένες γεύσεις και τέλειο ψήσιμο. Έτσι, αν θέλετε να κατακτήσετε την τέχνη του μπάρμπεκιου τρυφερού και χυμώδους Cowboy Ribeye σε τέλεια ετοιμότητα, εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για εσάς.

Επιλέγοντας το σωστό κρέας

Το μοσχάρι πρέπει να είναι φρέσκο και ωμό. Επιλέξτε το κόψιμο ribeye που είναι χοντρό και μαρμάρινο. Όσο πιο πηχτό είναι, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Μπορείτε να το πάρετε σε διάφορα πάχη, αλλά ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας κάνει ένα μεγάλο κόψιμο.

Υλικά για καρύκευμα

Το καουμπόικο ribeye είναι φυσικά αρωματισμένο λόγω των συνδετικών ιστών που υπάρχουν στον μυ που περιέχει μια καλή ποσότητα λίπους. Έτσι, ένα ελαφρύ απλό καρύκευμα θα κάνει θαύματα για αυτή τη μπριζόλα. Δείτε τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καρυκεύσετε το κλασικό καουμπόικο ribeye.

  • Αλάτι kosher
  • Σκόνη σκόρδου
  • Μαύρο πιπέρι (χοντροτριμμένο)

Αν θέλετε επιπλέον γεύση στο καουμπόικο ribeye τότε επιλέξτε βότανα θυμάρι και δεντρολίβανο.

Καρύκευμα του Cowboy Ribeye

Ανακατέψτε ίσες μερίδες αλατιού kosher, μαύρο πιπέρι και σκόνη σκόρδου για να προετοιμάσετε ένα τρίψιμο. Αλείψτε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το τρίψιμο στο ribeye. Το τρίψιμο πρέπει να καλύψει ομοιόμορφα όλες τις μήτρες της μπριζόλας.

Καπνίζοντας καουμπόη Ribeye

Η ιδανική θερμοκρασία για το μαγείρεμα μιας ολόκληρης καουμπόικης μπριζόλας ribeye είναι μεταξύ 225 και 240 βαθμών Φαρενάιτ (107,2 C-115,6 C). Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον καπνιστή φαγητού σε θερμοκρασία κοντά στους 225 βαθμούς Φαρενάιτ (107,2 C). Συνιστούμε κεράσι για ήπια γεύση ή χικαρυό για πιο δυνατή γεύση καπνού.

Μεταφέρετε το ribeye στο ράφι του θερμαινόμενου καπνιστή. Στη συνέχεια ρυθμίστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να καπνίσει για 25 – 30 λεπτά. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να προσθέσετε τα βότανα πάνω από τη μπριζόλα για πρόσθετες γεύσεις. Αν προτιμάτε μέτρια μαγειρική, μαγειρέψτε σε εύρος θερμοκρασίας 135 βαθμούς Φαρενάιτ (57,2 C).

Seing Cowboy Ribeye

Εισαγωγή α θερμόμετρο καπνού για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία της μπριζόλας. Διεισδύστε την άκρη του καθετήρα στον πυρήνα του παχύτερου τμήματος του ribeye για να λάβετε την πραγματική θερμοκρασία. Εάν η θερμοκρασία είναι κοντά στους 110 βαθμούς Φαρενάιτ (43,3 C), τότε βγάλτε τη μπριζόλα και τοποθετήστε την σε ζεστές σχάρες γκριλ. Αφήστε το να ψηθεί στη σχάρα σε απευθείας φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη μπριζόλα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά. Μόλις τελειώσετε, αφήστε την καουμπόικη μπριζόλα ribeye να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά σερβίρετε.

Συμβουλές για το κάπνισμα τέλεια μπριζόλες

Το κάπνισμα είναι μια τέχνη που απαιτεί εξάσκηση για να φτάσεις στην τελειότητα. Ωστόσο, έχουμε επιλέξει μερικές μυστικές συμβουλές pitmaster που μπορούν να βοηθήσουν τους αρχάριους να κατακτήσουν τα βασικά του καπνίσματος τροφίμων σε χρόνο μηδέν. Δείτε τα εδώ.

άλμη/ Τρίψτε

Η άλμη είναι ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο διάλυμα αλατιού και νερού που βοηθά στην προσθήκη υγρασίας στο κρέας όταν μουλιάζεται σε αυτό για ώρες. Το τρίψιμο μπορεί να είναι στεγνό ή υγρό. Ένα ξηρό τρίψιμο είναι ένα μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, ενώ ένα υγρό τρίψιμο περιέχει μια βάση από λάδι ή χυμό φρούτων αναμεμειγμένο με ένα ξηρό τρίψιμο. Η άλμη/το τρίψιμο ενισχύει τη γεύση του φαγητού και επίσης το βοηθά να διατηρεί την υγρασία του ακόμα και μετά το κάπνισμα. Δείτε ολόκληρο τον κατάλογό μας με άρθρα σχετικά με το άλμη και την ωρίμανση του κρέατος σας εδώ: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τουρσί, του αλατίσματος, του μαριναρίσματος και της ωρίμανσης;; Στερέωση και κάπνισμα κρεάτων για οικιακή συντήρηση τροφίμων; Οδηγίες για το άλειμμα και τη σκλήρυνση του κρέατος σας για το κάπνισμα.

Πήγαινε χαμηλά και αργά

Το κάπνισμα είναι μια χαμηλή και αργή μέθοδος μαγειρέματος. Σε αυτή τη διαδικασία, το φαγητό μαγειρεύεται σε σταθερά χαμηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό ψήσιμο. Το αργό ψήσιμο βοηθά στη διατήρηση της τρυφερότητας του κρέατος καθιστώντας το ζουμερό και χυμώδες.

Προσθέστε υγρασία

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσετε τέλεια τρυφερές και ζουμερές μπριζόλες. Η θερμότητα μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από το φαγητό κάνοντάς το στεγνό και απανθρακωμένο. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να προσθέτετε υγρασία στο φαγητό ταυτόχρονα όταν το καπνίζετε. Τοποθετήστε ένα τηγάνι με ζεστό νερό μέσα στο θάλαμο καπνιστή για να μαγειρέψετε το φαγητό στον ατμό ή χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό ή χυμό φρούτων για να ψεκάζετε το φαγητό σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το βούρτσισμα του φαγητού με βούτυρο ή λάδι για να διατηρείται ενυδατωμένο είναι επίσης μια καλή ιδέα.

Χρησιμοποιήστε ένα ποιοτικό καπνιστή τροφίμων

Ένας ποιοτικός καπνιστής τροφίμων μπορεί να αυτοματοποιήσει όλες τις κρίσιμες εργασίες που σχετίζονται με το κάπνισμα φαγητού για να προσφέρει μια χαλαρωτική εμπειρία μπάρμπεκιου. Οι επαγγελματίες καπνιστές όπως το Bradley Smoker διαθέτουν μια ψηφιακή κονσόλα για την προκαθορισμένη θερμοκρασία και χρόνο μαγειρέματος πριν το κάπνισμα. Διαθέτει επίσης αυτόματη τροφοδοσία Μπράντλεϊ Μπισκέ σύστημα που βοηθά τον καπνιστή να τρέχει σταθερά για ώρες με κάποια επίβλεψη.

Καλύψαμε όσα πρέπει να ξέρετε για την προετοιμασία και το κάπνισμα ενός αγαπημένου καουμπόι ribeye και μερικές συμβουλές και κόλπα Bradley για το κάπνισμα φαγητού. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές να σας βοήθησαν να θέλετε να δοκιμάσετε γκουρμέ μπάρμπεκιου στο σπίτι. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.