How to Hot Smoke Fish

Πώς να καυτό καπνό Ψάρι

Posted on: January 12, 2023Συνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Το κάπνισμα είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους συντήρησης ψαριών. Και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα, ακόμη και με τη σύγχρονη εμφάνιση της ψύξης. Ο συνδυασμός αλατιού και καπνού όχι μόνο εμποδίζει τα ψάρια να χαλάσουν, αλλά προσδίδει επίσης πλούσια γεύση. Το αλάτι μπορεί να εφαρμοστεί μέσω άλμης ή ξηρής σκλήρυνσης. Καθώς σήμερα δεν θεραπεύουμε και δεν καπνίζουμε ψάρι για να το αποθηκεύσουμε στο ντουλάπι για μερικές εβδομάδες, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε βαριά θεραπεία.

Το ζεστό κάπνισμα ψαριών μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, καθώς τα ψάρια έχουν την τάση να στεγνώνουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η παρακολούθηση της θερμοκρασίας και του χρόνου κατά το κάπνισμα είναι το κλειδί.

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε την τεχνική του ζεστού καπνίσματος ψαριών

  • Όταν προετοιμάζετε το ψάρι σας για κάπνισμα, θέλετε να το αφήσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι. Εάν έχετε ένα ολόκληρο ψάρι, αρκεί απλώς να ξεσπάσετε και να αφαιρέσετε το κεφάλι.
  • Αν αγοράζετε φιλέτα ψαριού, αφήστε τα πλαϊνά άθικτα. Και στις δύο περιπτώσεις αφήστε το δέρμα ανοιχτό. Προσθέστε αλάτι συσκευάζοντας σε στεγνό μείγμα ή εμποτίζοντας σε άλμη (υγρή σκλήρυνση) για 8-12 ώρες, ανάλογα με το πάχος του ψαριού. Εδώ έχετε την ευκαιρία να προσθέσετε άλλα καρυκεύματα ή γεύσεις στα ψάρια. Σκεφτείτε να προσθέσετε συστατικά όπως σιρόπι σφενδάμου, θυμάρι, ξύσμα πορτοκαλιού ή τσίλι στη θεραπεία σας.

Θυμηθείτε να ξεκινήσετε χαμηλά όταν καπνίζετε ψάρια

  • Ξεπλύνετε την άλμη από το ψάρι σας και αφήστε να στεγνώσει σε δροσερό μέρος, μέχρι να σχηματιστεί ένα πολτό (1-3 ώρες). Η επιφάνεια του ψαριού θα φαίνεται γυαλιστερή. Αυτό το στάδιο είναι σημαντικό καθώς το πολτό επιτρέπει στον καπνό να προσκολλάται ομοιόμορφα στην επιφάνεια του ψαριού.
  • Ξεκινήστε το καπνιστή σας από χαμηλά, βάλτε το ψάρι στο καπνιστή (με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω) και ανεβάστε αργά τη θερμοκρασία στους 200°F, χρησιμοποιώντας πιο ήπιες γεύσεις μπισκότων για να συμπληρώσετε το ψάρι. Η πολύ γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας του ψαριού θα έχει ως αποτέλεσμα ένα ξηρό τελικό προϊόν, όπου όλο το λίπος του ψαριού έχει ωθηθεί προς τα έξω για να σχηματίσει λευκές κηλίδες στην επιφάνεια. Κλήθρα, Σφεντάμι και Μίγμα Ειρηνικού είναι όλες εξαιρετικές επιλογές μπισκότων ξύλου για ψάρια.
  • Βεβαιωθείτε ότι το πιάτο σας με νερό έχει νερό σε όλη τη διάρκεια του καπνίσματος, έτσι ώστε να διατηρείται η κυκλοφορία της υγρασίας στον καπνιστή.
  • Ο χρόνος καπνίσματος ποικίλλει ανάλογα με το ψάρι που καπνίζετε. Χορταστικά ψάρια, όπως το σκουμπρί ή σολομός μπορεί να αντέξει περισσότερο καπνό. Ενώ είναι ελαφρύ, ευαίσθητο ψάρι όπως ο μπακαλιάρος ή είδος βακαλάου γρήγορα κατακλύζονται από τη γεύση του καπνού. Σκεφτείτε επίσης τις μπισκότες που χρησιμοποιείτε, μειώνοντας τον χρόνο καπνίσματος εάν χρησιμοποιείτε ένα μπισκότο με έντονη γεύση ή αυξάνοντάς το από πιο ήπιες γεύσεις. Το μέγεθος του ψαριού είναι επίσης ένας παράγοντας για τον χρόνο καπνίσματος, φυσικά.

Χρησιμοποιήστε σιρόπι σφενδάμου ή σημύδας για Basting

  • Θεωρώ ότι το να λιώνετε το ψάρι σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καπνίσματος βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας της επιφάνειας του ψαριού. Επιπλέον, κρατά το λίπος (που είναι η γεύση και η υγρασία) από το να ρέει από το ψάρι. Το σιρόπι σφενδάμου ή σημύδας είναι δημοφιλείς ιδέες για τον σολομό και για τα λευκά ψάρια. Λοιπόν, γιατί να μην δοκιμάσετε να λιώσετε με σάλτσα εσπεριδοειδών και βοτάνων;

Το Bradley Smokers μπορεί να κάνει τη διαφορά

Θα διαπιστώσετε ότι το Bradley Smokers κάνει πραγματικά το έργο του ζεστού καπνίσματος ψαριών απλό και χωρίς άγχος. Ο έλεγχος που έχετε στη ροή του αέρα και τη θερμοκρασία κάνουν πραγματικά τη διαφορά όταν πρόκειται για το μερικές φορές δύσκολο έργο του ζεστού καπνίσματος ψαριών. Δοκιμάστε το και πείτε μας πώς λειτουργεί για εσάς!