Το φθινόπωρο είναι εδώ και η περίοδος των διακοπών είναι προ των πυλών. Με τις γιορτές και τις γιορτές που πλησιάζουν έρχεται η ευκαιρία για τον οικοδεσπότη να σκεφτεί τι πάει στο τραπέζι για να γιορτάσει την περίσταση. Μια εξαιρετική επιλογή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας είναι μια πλήρως καπνιστή γαλοπούλα από τον καπνιστή Bradley σας.
Ακούγεται αυτό σαν ένα σωρό δουλειά; Μην φοβάστε ποτέ, γι' αυτό είμαστε εδώ. Για να σας δείξουμε πώς να αποκτήσετε νόστιμη ξηρή γαλοπούλα άλμης θα λατρέψει η οικογένειά σας με τρία απλά βήματα.
Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να στεγνώσετε άλμη μια γαλοπούλα σε τρία εύκολα βήματα που θα σας κάνουν να μοιάζετε με επαγγελματία σεφ και θα κάνουν το καπνιστό σας φαγητό να έχει εκπληκτική γεύση!
Αρχικά, θα καλύψουμε μερικά σημαντικά βασικά στοιχεία της διαδικασίας ξηρής άλμης.
Τι είναι το Dry Brining;
Το αλάτισμα, που ονομάζεται επίσης προ-αλάτισμα, είναι μια απλή διαδικασία εφαρμογής αλάτων απευθείας στο κρέας (Dry Brining) ή εμβάπτισης των κρεάτων σε διάλυμα άλμης/διάλυμα αλατόνερου (Wet Brining).
Γιατί ξηρή άλμη;
Η διαδικασία βοηθά το κρέας να διατηρήσει τους φυσικούς του χυμούς. Επίσης, μαλακώνει τους μυϊκούς ιστούς και βοηθά στην αλλαγή των μυϊκών ινών, ώστε το κρέας να απορροφά περισσότερα υγρά και να αποτρέπει το στέγνωμα κατά το μαγείρεμα.
Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε εάν είστε ξηρό
Πριν φτάσουμε στην ίδια τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι το πουλί που σκοπεύετε να στεγνώσετε την άλμη δεν είναι ούτε Kosher ούτε γαλοπούλες που λιώνουν μόνοι τους, καθώς πιθανότατα έχουν ήδη προαλατιστεί.
Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε έναν αξιόπιστο καπνιστή όπως το Bradley Smoker με τη γεύση του Μπισκετάκια Bradley για να πάρετε τη μέγιστη γεύση από το πουλί σας.
Τώρα, ας ξεκινήσουμε τη διαδικασία ξηρής άλμης. Εδώ είναι τα τρία εύκολα βήματα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη γαλοπούλα που είχατε ποτέ και που η οικογένειά σας θα θυμάται για τα επόμενα χρόνια.
- Στεγνώστε άλμη πουλί σας.
- Αφήστε το να ξεκουραστεί, γυρίζοντας θέσεις.
- Καπνίστε το με τον σωστό τρόπο.
Dry Brining of Turkey:
- Στεγνώστε άλμη πουλί σας.
- Αφήστε το να ξεκουραστεί, γυρίζοντας θέσεις.
- Καπνίστε το με τον σωστό τρόπο.
Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε κάθε ένα από αυτά τα βήματα λεπτομερώς.
Dry Brining Turkey
Συγκεντρώστε τα ξηρά υλικά σας. Επιλέξτε τα μπαχαρικά που είναι τα αγαπημένα στο νοικοκυριό σας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες γεύσεις καπνίζοντας τη γαλοπούλα στο καπνιστή Bradley με την εξαιρετική μας γεύση Μπισκετάκια Bradley. Το άρωμα που προσθέτει είναι εκπληκτικό!
Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά σας. Η βάση θα πρέπει να είναι αλάτι με πρόχειρη μέτρηση 1 κουταλιά της σούπας ανά 5 κιλά γαλοπούλας. Έτσι, αν έχετε μια γαλοπούλα, ας πούμε, 18-20 λίβρες, θα απαιτήσει 4 κουταλιές της σούπας αλάτι. Προσθέστε μαύρο πιπέρι, πάπρικα, κύμινο, οποιαδήποτε βότανα (δεντρολίβανο/ρίγανη ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει) στο μείγμα. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο και ανακατεύουμε. Αυτό θα σχηματίσει μια ξηρή πάστα άλμης.
Σας προτείνουμε να ξεπαγώσετε τη γαλοπούλα σας στο ψυγείο. Χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα, απορροφήστε τυχόν επιπλέον υγρασία. Χαλαρώστε το δέρμα με το χέρι σας. Τώρα, η γαλοπούλα σας είναι καλό να πάει για ξηρή άλμη.
Απλώστε ξηρή πάστα άλμης πάνω στη γαλοπούλα, ακριβώς κάτω από το δέρμα με το χέρι σας, για να γλασάρει όμορφα το εσωτερικό κρέας. Εγινε!
Οι λόγοι που η ξηρή άλμη είναι καλύτερη από υγρή άλμη είναι; Είναι λιγότερη ταλαιπωρία, ευκολότερη εφαρμογή, διαχειρίσιμη κατά την ψύξη και λιγότερο ακατάστατη. Τα χέρια σας είναι ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεστε για να συνεχίσετε τη διαδικασία χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
ΑΝΑΠΑΥΣΗ:
Τώρα είναι ώρα για ξεκούραση. Και για σένα και για τη γαλοπούλα. Συνιστούμε μια πλαστική σακούλα για να σφραγίσει όσο το δυνατόν περισσότερη γεύση και να την τοποθετήσετε μέσα στο ψυγείο σας.
Το πουλί μπορεί να ξεκουραστεί έως και τρεις ημέρες, αλλάζοντας τη θέση του κάθε μέρα. Την τελευταία μέρα όμως θα πρέπει να ξεκουραστεί χωρίς το πλαστικό. Αυτό βοηθά το δέρμα να στεγνώσει και να τεντωθεί, κάτι που δίνει αυτό το λαμπερό τραγανό δέρμα.
Ο ελάχιστος χρόνος ανάπαυσης δεν πρέπει να είναι μικρότερος από 24-36 ώρες εάν θέλετε να βγει υγρή, ζουμερή γεύση από το κρέας.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ:
Βγάζουμε τη γαλοπούλα και τη βάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα. Δέστε το πόδι της γαλοπούλας πριν το βάλετε μέσα στον καπνιστή. Τώρα, η σκληρή δουλειά έχει γίνει. Απλά αφήστε το να καπνίσει για 6-8 ώρες. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του πουλιού.
Με το καπνιστή Bradley, μπορείτε πάντα να προσθέσετε επιπλέον γεύση στο κρέας σας χρησιμοποιώντας τα premium αρωματισμένα μπισκότα Bradley, δίνοντας καθαρό, σταθερό καπνό στο κρέας και τα αποτελέσματα θα είναι πάντα τρυφερά και ζουμερά.
TA – DA! Είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε
Προετοιμαστείτε για την πιο υπέροχα χρυσαφένια, με τραγανό δέρμα, καπνιστή γαλοπούλα που θα κάνει όλους τους καλεσμένους σας να πάνε ga-ga. Το πουλί αποδεικνύεται πάντα υγρό και γεμάτο γεύση. Το τραγανό δέρμα προσθέτει μια τραγανή αίσθηση στη συνολική υφή και το άρωμα καπνού θα γαργαλήσει τους γευστικούς κάλυκες σας.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.