Common Pitfalls Of Food Smoking

Κοινός Παγίδες Κάπνισμα τροφίμων

Posted on: January 10, 2023Όπως και οι περισσότερες άλλες μεθόδους μαγειρέματος, το κάπνισμα των τροφίμων είναι μια τέχνη. Για να το κάνουμε πραγματικά σωστό, χρειάζεται πολύς χρόνος και πρακτική.

Όπως οι περισσότερες άλλες μέθοδοι μαγειρέματος, το κάπνισμα φαγητού είναι τέχνη. Για να γίνει πραγματικά σωστά, χρειάζεται πολύς χρόνος και εξάσκηση.

Οι σεφ που καπνίζουν φαγητά, όπως ο Ted Reader, πέρασαν μια ζωή τελειώνοντας τις δεξιότητες και τις γεύσεις τους στο κάπνισμα. Είναι σχεδόν τόσο κοντά στο τέλειο όσο ξέρουμε!

Ένα ταξίδι γεμάτο δοκιμές και λάθη

Το κάπνισμα φαγητού είναι ένα ταξίδι γεμάτο δοκιμές και λάθη, και ακριβώς όταν νομίζεις ότι έχεις κατακτήσει πλήρως την τέχνη, να το έχεις. Αντιμετωπίζετε ένα νέο τρίψιμο, ένα νέο γλάσο, μια νέα γεύση ξύλου, έναν νέο τρόπο παρασκευής του κρέατος ή ένα νέο προϊόν που φέρνει επανάσταση στις τεχνικές σας.

Σήμερα, Μπράντλεϊ Σμόκερ θα ήθελε να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο, δοκιμές και λάθη δίνοντάς σας μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε ή τι να μην κάνετε όταν πρόκειται για το κάπνισμα τροφίμων.

Συχνές παγίδες καπνίσματος τροφίμων

– Πάντα να ελέγχετε τις ετικέτες στα κρέατά σας όταν έχετε να κάνετε με ζαμπόν, γαλοπούλα ή κοτόπουλο, για να γνωρίζετε αν το κρέας έχει προψηθεί ή όχι. Αυτό θα επηρεάσει τον χρόνο καπνίσματος!

– Μη φοβάστε τα κρέατα που έχουν κόκαλα. Τα κόκαλα λειτουργούν ως δευτερεύουσα πηγή θερμότητας κατά το μαγείρεμα. Επιπλέον, βοηθούν στο πιο ομοιόμορφο ψήσιμο του κρέατος απορροφώντας τη θερμότητα και μεταφέροντάς το στο κρέας.

– Προθερμάνετε το Bradley Smoker σας πριν βάλετε μέσα το κρέας σας.

– Αφήστε τον καπνό να κυκλοφορήσει και να διαφύγει. Μην παγιδεύετε όλο τον καπνό μέσα στον καπνιστή, διαφορετικά ο καπνός θα μείνει στάσιμος. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε να δώσει στους ξηρούς καρπούς, το τυρί, το κρέας ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει στον καπνιστή σας ένα ανεπιθύμητο λουτρό καπνού.

– Αποφύγετε να ανοίγετε το καπνιστή σας πολύ συχνά. Όταν πρέπει να το ανοίξετε, κάντε περισσότερα από ένα πράγματα όπως να ελέγξετε τη θερμοκρασία του φαγητού, να ελέγξετε ή να προσθέσετε νερό για να ελαχιστοποιήσετε τις φορές που πρέπει να ανοίξετε τον καπνιστή.

– Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε πραγματικά αν το κρέας σας είναι έτοιμο και έτοιμο για σερβίρισμα είναι χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο κρέατος. Μην ξεγελιέστε από το όραμά σας "20/20". Οι περισσότερες συνταγές καπνίσματος τροφίμων θα σας πουν σε ποια θερμοκρασία πρέπει να φτάσει το φαγητό σας όταν τελειώσει.

– Γενικά θα πρέπει να περιμένετε να βάλετε σάλτσες και τρίψιμο μέχρι την τελευταία ώρα του μαγειρέματος, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας. Οι συνταγές θα ποικίλλουν.

– Αποφύγετε το υπερβολικό κάπνισμα του κρέατος σας. Γενικά, θα πρέπει να καπνίζετε το φαγητό σας για το μισό χρόνο που χρειάζεται για να το μαγειρέψετε. Για παράδειγμα, αν μαγειρεύετε για 6 ώρες, καπνίστε τις πρώτες 3 ώρες. Αυτό επίσης θα διαφέρει ανάλογα με τη συνταγή και με τις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.

Υπάρχουν πολλά ξύλα για να διαλέξετε

– Ορισμένοι τύποι ξύλων ταιριάζουν καλύτερα με ορισμένους τύπους ομάδων τροφίμων. Για παράδειγμα, το Alder, το Maple ή το Pacific Blend μας συνδυάζονται πολύ καλά με θαλασσινά. Από την άλλη, το Hickory και το Mesquite ταιριάζουν πολύ με κόκκινα κρέατα. Ορισμένα ξύλα μπορούν να προσδώσουν μια έντονη γεύση καπνού που, αν το παρακάνετε, μπορεί να κατακλύσει το πιάτο αντί να δημιουργήσει μια νόστιμη, ξυλώδη γεύση.

- Πλύνετε τα χέρια σας! Εάν είστε ο κύριος της ψησταριάς αυτό το Σαββατοκύριακο και θέλετε να εντυπωσιάσετε και να μην στενοχωρήσετε την καλή οικογένεια και τους φίλους σας, τότε παρακολουθήστε τα πιάτα, τα πιρούνια, τα μαχαίρια, τις λαβίδες κ.λπ. που έχουν έρθει σε επαφή με ωμά κρέατα. Επιπλέον, να πλένετε πάντα τα χέρια σας αφού χειρίζεστε τα ωμά κρέατα. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα ίδια σκεύη που χρησιμοποιήσατε στο ωμό κρέας για το μαγειρεμένο κρέας. Διατηρήστε τις εγκαταστάσεις μαγειρέματος καθαρές και απαλλαγμένες από βακτήρια για να αποφύγετε τροφιμογενείς ασθένειες.

Ας ελπίσουμε ότι μερικές από αυτές τις συστάσεις θα σας γλιτώσουν από κάποια ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ραφιναρίσματος! Ανοδικοί και ανοδικοί κύριοι καπνίσματος τροφίμων!