Μια τρυφερή και χυμώδης μπριζόλα μπορεί να κάνει κάθε λάτρη του μπάρμπεκιου να ξεθυμάνει. Δεν είναι μόνο η πλούσια καπνιστή γεύση που έχει κάνει δημοφιλή φαγητά στο μπάρμπεκιου, αλλά το ζουμερό τρυφερό κρέας που προσφέρει αυτή η διαδικασία μαγειρέματος. Ωστόσο, όλα τα κρέατα μπάρμπεκιου δεν γίνονται τρυφερά από μόνα τους, απαιτούνται τακτ και κόλπα για να αποκτήσετε αυτή την τέλεια τρυφερότητα. Ακολουθούν δύο κοινές μέθοδοι για να μαλακώσετε το κρέας.
Brining:
Το άλμη είναι η διαδικασία εμποτισμού του κρέατος σε συγκέντρωση νερού και αλατιού. Αυτό προσθέτει αρκετή υγρασία στο κρέας για να μην στεγνώσει κατά τη διαδικασία καπνίσματος. Προτιμάται κυρίως για πιο άπαχα κρέατα. Επιπλέον, μπορούν να προστεθούν μπαχαρικά στην άλμη για να αρωματίσουν το κρέας. Λαχταράτε πιο χρήσιμες συμβουλές για αλάτι; Διαβάστε τα άρθρα μας στο Πώς το αλμυρό κρέας επηρεάζει τη γεύση και Οδηγίες για το άλειμμα και τη σκλήρυνση του κρέατος σας για το κάπνισμα !
Τριβή:
Για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος, ένα μείγμα μπαχαρικών και αλατιού παρασκευάζεται ως τρίψιμο. Αυτό το μείγμα τρίβεται σε όλο το κρέας για να δώσει γεύση. Κατά τη διάρκεια του καπνίσματος, οι συνδετικοί ιστοί στο κρέας εκκρίνουν χυμούς που συνδυάζονται με το τρίψιμο καθιστώντας το τρυφερό και χυμώδες.
10 δημοφιλείς τρυφεροποιητές κρέατος για μπάρμπεκιου
Πολλοί χημικοί τρυφεροποιητές κρέατος εισβάλλουν στην αγορά, γεγονός που εξασφαλίζει ευκολία και καλά αποτελέσματα. Ωστόσο, η πραγματική ουσία του μπάρμπεκιου έγκειται στη χρήση φυσικών συστατικών ως μαλακτικά, επειδή διατηρούν την αρχική γεύση του κρέατος και θα διατηρήσουν τη ζουμερή γεύση ακόμη και μετά από παρατεταμένο μαγείρεμα. Εδώ είναι τα δέκα πιο δημοφιλή φυσικά τρυφερά που έχουν εγκριθεί από τους pitmasters:
1. Χυμός φρούτων
Μερικά φρούτα όπως ο ανανάς, τα σύκα, το ακτινίδιο κ.λπ. περιέχουν ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη που βοηθά στην τήξη της πρωτεΐνης στο κρέας για την παραγωγή χυμού. Αυτός ο χυμός ενυδατώνει το κρέας διατηρώντας το τρυφερό όσο είναι καπνιστό.
2. Τσάι
Η τανίνη είναι ένα φυσικό μαλακτικό που υπάρχει στο τσάι. Βράζουμε τα φύλλα τσαγιού σε νερό και στη συνέχεια τα σουρώνουμε. Χρησιμοποιήστε το υγρό για να μαρινάρετε το κρέας πριν το μπάρμπεκιου. Βοηθά στο να διατηρείται η μπριζόλα ζουμερή και χυμώδης μετά το κάπνισμα.
3. Καφές
Ακριβώς όπως το τσάι, ο καφές είναι επίσης ένα φυσικό μαλακτικό. Είναι ακόμα καλύτερο γιατί προσθέτει και μια ήπια γεύση στο κρέας. Φτιάξτε λίγο καφέ και αφήστε τον να κρυώσει. Στη συνέχεια, βουτήξτε το κρέας σε αυτό και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο πριν το ψήσετε. Αυτή η μαρινάδα δεν θα αφήσει ποτέ το κρέας να στεγνώσει κατά το κάπνισμα.
4. Μαγειρική σόδα
Το διττανθρακικό σόδας διασπά τις μυϊκές πρωτεΐνες του κρέατος καθώς απορροφάται. Η μαγειρική σόδα μπορεί να πασπαλιστεί πάνω στο κρέας ή να αναμειχθεί στο τρίψιμο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με νερό για την παρασκευή τρυφερής άλμης.
5. Τζίντζερ
Το τζίντζερ προσθέτει μια πικάντικη γεύση στη μπριζόλα και τη διατηρεί επίσης χυμώδη. Περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται πρωτεολυτικό που βοηθά στη διάσπαση της πρωτεΐνης στις μυϊκές ίνες κάνοντας το κρέας τρυφερό και ζουμερό. Το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολτός, φέτες ή σε μορφή σκόνης.
Περισσότερα τρυφερά κρέατος
6. Ξύδι
Το ξύδι περιέχει μεγάλο ποσοστό οξικού οξέος που διασπά τις μυϊκές ίνες του κρέατος για να το κάνει τρυφερό. Προσθέτει επίσης γεύση στο κρέας κάνοντάς το απολαυστικό.
7. Γιαούρτι/ Βουτυρόγαλα
Το ασβέστιο στο γιαούρτι και το βουτυρόγαλα αντιδρά με την πρωτεΐνη των μυών και τη διασπά για να παράγει χυμό. Αυτός ο χυμός ενυδατώνει το κρέας εμποδίζοντάς το να στεγνώσει.
8. Σάλτσα ψαριού/ Σάλτσα σόγιας
Η σάλτσα σόγιας ή η σάλτσα ψαριού μπορούν να δώσουν γεύση στο κρέας με την αλμύρα του και επίσης να το μαλακώσουν. Αυτό μπορεί να προστεθεί ως σάλτσα μπάρμπεκιου ή ως μαρινάδα πριν το κάπνισμα.
9. Εσπεριδοειδή
Αυτό είναι ένα παραδοσιακό τρυφερό που χρησιμοποιείται στην κουζίνα των Φιλιππίνων. Τα εσπεριδοειδή είναι φυσικά όξινα και βοηθούν στη διάσπαση του πρωτεϊνικού δεσμού στις μυϊκές ίνες. Αυτό απελευθερώνει χυμό από το κρέας που το βοηθά να διατηρείται χυμώδες ακόμα και μετά το κάπνισμα.
10. Κρασί/ Μπύρα
Η μπύρα και το κρασί περιέχουν τανίνες και οξέα που χαλαρώνουν τις πρωτεΐνες στις μυϊκές ίνες για να μαλακώσουν το κρέας. Επίσης, αρωματίζουν το κρέας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μαρινάδα ή άλμη.
Συμβουλές για τέλεια τρυφερές μπριζόλες
Τα απλά τρυφερά μπορεί μερικές φορές να μην είναι αρκετά για να πάρετε ζουμερές και ζουμερές μπριζόλες, ειδικά αν το κρέας είναι άπαχο. Αυτό απαιτεί κάποια γρήγορη επιδιόρθωση που μοιραζόμαστε εδώ.
Μην ξεχάσετε τη μαρινάδα: Η μαρινάδα προσθέτει υγρασία στο κρέας αυξάνοντας τις δυνατότητές του να απορροφά τη γεύση του καπνού και να διατηρεί την τρυφερότητα.
Μαγειρέψτε χαμηλό και αργό: Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια παρατεταμένη διαδικασία που πρέπει να γίνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες για να αποφευχθεί η ξήρανση του κρέατος. Για παράδειγμα, το κάπνισμα χοιρινού κρέατος απαιτεί 225 έως 240 βαθμούς F (107,2 C έως 115,6 C) ενώ το μπέικον χοιρινής κοιλιάς μπορεί να μαγειρευτεί σε λιγότερο από 37,8 βαθμούς F.
Χρησιμοποιήστε έναν επαγγελματία καπνιστή τροφίμων: Ένας επαγγελματίας καπνιστής τροφίμων μπορεί να αυτοματοποιήσει όλες τις προϋποθέσεις του καπνίσματος για να προσφέρει τέλεια αποτελέσματα. Το Bradley Smoker είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Είναι σχεδιασμένο με διπλές λειτουργίες θέρμανσης που εκτελούν ζεστό και κρύο κάπνισμα. ο Μπράντλεϊ Σμόκερ διαθέτει αυτόματο τροφοδότη που εξασφαλίζει σταθερή απόδοση για έως και 9 ώρες χωρίς ξαναγέμισμα ξύλου. Τα ψηφιακά χειριστήρια για το χρόνο και τη θερμοκρασία μαγειρέματος το καθιστούν φιλικό προς το χρήστη.
Χρησιμοποιήστε το σωστό καύσιμο: Το καύσιμο πρέπει να αρωματίζει το κρέας αντί να το κάνει δύσοσμο. Αυτός είναι ο λόγος που οι μπισκότες Bradley είναι η καλύτερη επιλογή για μια τέλεια εμπειρία καπνίσματος. Μπράντλεϊ Μπισκετ είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν 17 διαφορετικές γεύσεις για να διαλέξετε και να καίγονται για συγκεκριμένο χρόνο προτού γίνει στάχτη, δίνοντας μόνο γεύση στο κρέας σας ενώ η θερμότητα διαχειρίζεται τα ηλεκτρικά μας στοιχεία θέρμανσης.
Αφήστε το να ξεκουραστεί πριν το σερβίρετε: Μην σερβίρετε τη μπριζόλα αμέσως μετά το κάπνισμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο να απορροφήσει όλο το ζουμί που έχει εκκριθεί κατά το μαγείρεμα. Αυτό θα κάνει τη μπριζόλα ζουμερή και γευστική.
Τελικές σκέψεις
Αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley σχετικά με το κάπνισμα τρυφερών μπριζόλων έχουν κοινοποιηθεί για να βοηθήσουν τους αρχάριους να δοκιμάσουν την τέχνη με αυτοπεποίθηση. Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές ήταν χρήσιμες. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.