Τα αποξηραμένα, καπνιστά και ψητά φαγητά κερδίζουν δημοτικότητα χάρη στα σύγχρονα σαρκοφάγα και την αγάπη τους για τα φαγητά μπάρμπεκιου. Απολαμβάνουμε σνακ πλούσια σε πρωτεΐνη όπως το Jerky. Το Jerky ήταν αγαπημένο για γενιές και αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε μια μεγάλη ποικιλία συνταγών τόσο όσον αφορά το μείγμα μπαχαρικών όσο και τη διαδικασία μαγειρέματος.
Φυσικά, μπορείτε να πάρετε το Jerky σε πολλές γεύσεις από το μαγαζί, αλλά η προετοιμασία του με δημιουργικές γεύσεις στο σπίτι σας έχει άλλου είδους ικανοποίηση, ενώ σας εξοικονομεί χρήματα. Εδώ θα μοιραστούμε μερικά δημοφιλή μείγματα για την προετοιμασία του βοείου κρέατος Jerky που μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε στο σπίτι.
Θυμηθείτε να ανακατεύετε πάντα καλά τα συστατικά. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί σε ένα μεγάλο σκεπασμένο μπολ (Πλαστικό), φροντίζοντας όλο το κρέας να είναι βυθισμένο. Βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, αφαιρέστε το κρέας και βάλτε το σε αφυγραντήρα ή καπνιστή.
Καλό είναι να καπνίζετε το κρέας για 2 ώρες με ρύθμιση περίπου 120 (48,9 C) έως 140 (60 C) F. Το Hickory φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε Instacure #1 (Νιτρώδες νάτριο), τότε ΠΡΕΠΕΙ να καπνίζετε/στεγνώνετε σε θερμοκρασίες πάνω από 140F (60C).
Εδώ είναι ένα βίντεο για ένα συνταγή για χάμπουργκερ και άλλο ένα βίντεο για ένα συνταγή για το μοσχαρίσιο κρέας.
#1. Πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας
Ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire και μαύρο πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού και αλάτι. Προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου και μισό φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Χρησιμοποιήστε 2 κιλά μοσχαρίσιας μπριζόλας σε αυτή τη συνταγή.
#2. Lime and Chilli Beef Jerky
Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire, σάλτσα σόγιας και σάλτσα σκόρδου τσίλι και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τώρα ανακατέψτε καλά και προσθέστε ένα ξύσμα από 1 λάιμ, 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη και 1 και μισή κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ. Χρησιμοποιήστε 1 κιλό άπαχο βοδινό κρέας με αυτή τη συνταγή.
#3. Γλυκό και πικάντικο μοσχαρίσιο κρέας
Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι με μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού και σκόνη σκόρδου. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και 2 ολόκληρα Habaneros. Τέλος, ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire και λίγο κρύο νερό. Χρησιμοποιήστε 1 κιλό άπαχο βοδινό κρέας με αυτή τη συνταγή.
#4. Μοσχάρι σκόρδο και πιπέρι
Πάρτε ¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας με ίση ποσότητα νερού. Τώρα ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και μαύρο πιπέρι με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σκόνη σκόρδου. Τέλος, προσθέστε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού. Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήστε 1 κιλό βοδινό κρέας (ή ελάφι).
#5. Καπνιστό μοσχαρίσιο κρέας
Ανακατέψτε ¼ φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire και σάλτσα σόγιας με 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας από την αγαπημένη σας ζεστή σάλτσα και λίγο κρύο νερό. Χρησιμοποιήστε 1 κιλό βοδινό κρέας για αυτή τη συνταγή.
#6 Συνταγή για καπνιστό μελωμένο σολομό
Η θεραπεία #1 αποτελείται από 1 φλιτζάνι αλάτι kosher, 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι σημύδας. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το καπνιστό μέλι σολομού σε έναν αφυγραντήρα. Εάν σκοπεύετε να βάλετε καπνό σε αυτό, θυμηθείτε τη θεραπεία σας #1. Για ένα κιλό, θα χρειαστείτε μόλις ένα μικρό μικρότερο από 1/4 κουταλάκι του γλυκού. Απλώς προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού θεραπεία #1 αναμεμειγμένο με 1/4 φλιτζάνι νερό στη μαρινάδα για μερικές ώρες. Κρύος καπνός με μπισκότα Alder. Αυτή η συνταγή είναι για 1 κιλό καπνιστού σολομού.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.