Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κάπνισμα είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσετε αυτό το καλομαγειρεμένο, τρυφερό και γευστικό κοτόπουλο. Αλλά όταν μιλάτε για τρίψιμο, πολλοί άνθρωποι θα σκεφτούν να τρίψουν ένα ψαρονέφρι ή χοιρινό. Εν αγνοία τους, προσθέτοντας ένα υπέροχο τρίψιμο στο κοτόπουλο σας πριν το ρίξετε στο καπνιστή θα σας δώσει αυτό το πικάντικο, καπνιστό και καπνιστό κοτόπουλο που γλύφει με τα δάχτυλά σας.
Έχετε επίσης μια μεγάλη ποικιλία από μπαχαρικά για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των τριψίματος κοτόπουλου για όλες τις χρήσεις που είναι υπέροχα με κάθε μέρος αυτού του πουλερικού. Παραδόξως, έχετε επίσης την επιλογή να προσαρμόσετε τα σπιτικά τρίψιμά σας για να μεταφέρετε το καπνιστό κοτόπουλο σας στο επόμενο επίπεδο.
Τι είναι ένα ξηρό τρίψιμο;
Το ξηρό τρίψιμο είναι ένα μείγμα ξηρών μπαχαρικών που μπορεί να περιλαμβάνει βότανα και άλλα ξηρά συστατικά. Το μείγμα πασπαλίζεται άφθονα και τρίβεται στην επιφάνεια του κοτόπουλου ή εφαρμόζεται στο φαγητό που θέλετε να ετοιμάσετε. Ανάλογα με τη συνταγή σας, μπορείτε να εφαρμόσετε ξηρό τρίψιμο σε πουλερικά, κρέας, ψάρι, ακόμη και λαχανικά.
Οι τρίβες γέρνουν προς μια αλμυρή βάση και βοηθούν στην ενίσχυση των άλλων γεύσεων στα βότανα που περιλαμβάνονται στο μείγμα. Πασπαλίζοντας ξηρό τρίψιμο στο κοτόπουλο σας ενισχύει επίσης τη γεύση καθώς διεισδύει στο κρέας.
Θα βρείτε διαφορετικούς τύπους τριψίματος στην αγορά, από τυπικά έως εξαιρετικά ενισχυμένα, αλλά τίποτα δεν πλησιάζει τα εξατομικευμένα, σπιτικά τρίψιμο.
Σπιτικά τρίβει για να πάει το καπνιστό κοτόπουλο σας στο επόμενο επίπεδο
1. Βασικό ξηρό τρίψιμο
Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μας τρίψιμο για το κάπνισμα ενός ολόκληρου πουλιού. Το τρίψιμο ταιριάζει επίσης και με άλλα κομμάτια κοτόπουλου, αν θέλετε να το ρίξετε με σπάτσκο ή πεταλούδα. Είναι επίσης μια από τις πιο προσαρμόσιμες συνταγές τρίψιμο που μπορείτε να πάρετε. Έχετε την ελευθερία να προσθέσετε ή να μειώσετε οποιοδήποτε μπαχαρικό, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Αυτό το ξηρό τρίψιμο ενισχύει τη γεύση του κοτόπουλου σας, ανάλογα με τον τύπο και τη φύση των μπαχαρικών που προσθέτετε.
Δύο κουταλιές της σούπας από αυτό το ξηρό τρίψιμο θα είναι αρκετές για να σας δώσουν αυτή την κρούστα στο πουλί σας. Πρέπει να φτιάξετε μια πάστα από το ξηρό τρίψιμο χρησιμοποιώντας μια κουταλιά ελαιόλαδο και μετά απλώστε το μείγμα στο κοτόπουλο. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο καπνιστή και περιμένετε να γίνει η μαγεία.
2. The Mediterranean Dry Rub
Αυτό είναι ένα πολύ γευστικό τρίψιμο που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Το τρίψιμο είναι πλούσιο σε αλμυρές γεύσεις καθώς περιέχει τεράστιες ποσότητες κρεμμυδιού και σκόνης σκόρδου. Όπως το όνομά του, το Mediterranean dry rub είναι φτιαγμένο από κλασικές ελληνικές γεύσεις βοτάνων, όπως ρίγανη, αποξηραμένος βασιλικός ή άνηθος.
Προσέξτε να ανακινήσετε για να αναμειχθούν ομοιόμορφα η σκόνη, τα μπαχαρικά και τα βότανα αυτής της συνταγής για να κολληθούν μεταξύ τους. Θα θελήσετε επίσης να το τρίψετε σε ολόκληρο το εξωτερικό του κοτόπουλου, είτε μαγειρεύετε ολόκληρο είτε κομμένο σε φέτες κοτόπουλου.
Θυμηθείτε να τρίψετε τα μισά λεμόνια στο εξωτερικό του κοτόπουλου για να διατηρήσετε την υγρασία του σε όλη τη διαδικασία μαγειρέματος.
3. Το Smokey Chipotle Dry Rub
Όλοι θέλουμε πικάντικο, καπνιστό και με βαθιά γεύση κοτόπουλο, αυτό ακριβώς που προσφέρει το smokey chipotle dry rub. Αυτό το ξηρό τρίψιμο ανταποκρίνεται στο όνομά του και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα κάνετε ποτέ λάθος.
Το smokey chipotle rub ταιριάζει καλά με διάφορα μπαχαρικά, όπως κύμινο, καπνιστή πάπρικα και το λαχταριστό τσίλι σε σκόνη. Η καπνιστή πάπρικα με το smokey chipotle dry rub ανεβάζει τη γεύση σε άλλο επίπεδο.
Εφαρμόστε το ξηρό τρίψιμο στο κοτόπουλο σας πρώτα πριν το προσθέσετε στη σάλτσα σας εάν θέλετε λίγη σάλτσα.
Συνιστούμε να αφήσετε το κοτόπουλο σας να καθίσει για τουλάχιστον 10-15 λεπτά μετά την εφαρμογή του στεγνού τρίψιμο. Αυτό επιτρέπει στο τρίψιμο να κάθεται σωστά στο κοτόπουλο και να εγχυθεί στο κρέας.
Πώς να μαγειρέψω
Η εφαρμογή τριψίματος στα πουλερικά σας δεν θα περιορίσει τις επιλογές μαγειρέματος. Τα ξηρά τρίψιμο είναι εξαιρετικά ευέλικτα και μπορείτε να τα μαγειρέψετε ανάλογα με το τι υπαγορεύει η συνταγή σας. Η προτιμώμενη μέθοδος μας θα ήταν να πετάξετε ένα κοτόπουλο ψημένο ή με πεταλούδα στον καπνιστή σας ή μπορείτε να επιλέξετε είτε να μαγειρέψετε αργά είτε να ψήσετε το κοτόπουλο σε φούρνο.
Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε έναν αξιόπιστο καπνιστή για τη βέλτιστη εμπειρία καπνίσματος τροφίμων. Μπορείτε να επιλέξετε να πάτε για εμάς Bradley Food Smoker που θα βοηθήσει στη βελτίωση της μαγειρικής σας εμπειρίας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα θερμόμετρο μαγειρέματος για να βοηθήσει στην παρακολούθηση της θερμοκρασίας του κρέατος. Το κοτόπουλο που θα τρίψετε στεγνά θα είναι έτοιμο όταν το θερμόμετρο σας δείξει μια εσωτερική θερμοκρασία 165 °F (74 °C).
Μόλις είναι έτοιμο, φροντίστε να αφήσετε το κοτόπουλο σας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αυτό θα επιτρέψει στους χυμούς να ανακατανεμηθούν ομοιόμορφα στο κοτόπουλο.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.