Υπάρχει μια ξεχωριστή, αλμυρή γεύση στο κάπνισμα του κρέατος που δεν μπορεί να αναπαραχθεί με άλλες μεθόδους μαγειρέματος, όπως το βράσιμο, το ψήσιμο στη σχάρα και το τηγάνισμα. Η διαδικασία διασπά το κολλαγόνο και λιώνει το λίπος, με αποτέλεσμα μια μοναδική στο είδος της τρυφερότητα που δεν μπορεί να αναπαραχθεί με άλλες μεθόδους μαγειρέματος. Η μυρωδιά του καπνιστού κρέατος ενισχύει επίσης τη γεύση, γεγονός που κάνει την εμπειρία φαγητού υπέροχη.
Παρά τα πλεονεκτήματά του, πολλοί από εμάς έχουμε αποφύγει το κάπνισμα κρέατος επειδή η διατήρηση σταθερής θερμότητας σε όλη τη διαδικασία μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, με το Bradley Smoker, το κάπνισμα φαγητού δεν ήταν ποτέ ευκολότερο και πιο βολικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κάπνισμα κρέατος όπως ψαρονέφρι, χοιρινά παϊδάκια και ολόκληρο κοτόπουλο. Υπάρχουν περισσότερα είδη κρέατος που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι μπορούν πραγματικά να μαγειρευτούν χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο.
1. Ουρές αστακού
Όταν πρόκειται για αστακούς, που πολλοί θεωρούν λιχουδιά θαλασσινών, η ουρά είναι συνήθως το πιο προτιμώμενο μέρος λόγω της αφθονίας του κρέατος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προετοιμάσετε και να καρυκεύσετε την ουρά. Αυτό περιλαμβάνει το βράσιμο, το ψήσιμο στη σχάρα και το μαγείρεμα στον ατμό που είναι οι πιο συνηθισμένοι τρόποι μαγειρέματος. Ωστόσο, το κάπνισμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναδείξετε τη γεύση του αστακού.
Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία του καπνίσματος, ρυθμίστε τον καπνιστή φαγητού σας στους 225 βαθμούς Φαρενάιτ ή 107 βαθμούς Κελσίου. Βεβαιωθείτε ότι η σχισμένη πλευρά των κοχυλιών είναι στραμμένη προς τα επάνω, έτσι ώστε το κρέας να είναι εκτεθειμένο. Ο εκτιμώμενος χρόνος καπνίσματος είναι 45 λεπτά. Τη στιγμή που η θερμοκρασία του πυρήνα φτάσει τους 145 βαθμούς Φαρενάιτ ή τους 63 βαθμούς Κελσίου, είναι καιρός να βγάλουμε την ουρά του αστακού από τον καπνιστή.
Εδώ είναι μια συνταγή για ουρές καπνιστού αστακού.
2. Φασιανός
Η γεύση των φασιανών μπορεί συνήθως να συγκρίνεται με τα κοτόπουλα και τις γαλοπούλες, αλλά το κρέας τους είναι στην πραγματικότητα πιο αλμυρό και έχει μια πιο νόστιμη γεύση σε σύγκριση με άλλα πουλερικά. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους μαγειρέματος είναι το ψήσιμο, αλλά το κάπνισμα είναι επίσης μια καλή εναλλακτική. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το κάπνισμα τροφίμων, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα Bradley, τα οποία μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα σας προσφέρουν τέλεια και σταθερά αποτελέσματα.
Θα πρέπει να προσέχετε πολύ το χρόνο όταν καπνίζετε φασιανούς γιατί η γεύση θα διακυβευτεί όταν τον παραψήσετε. Αυτό που συμβαίνει όταν το καπνίζετε για περισσότερο από μία ώρα είναι ότι το κρέας γίνεται στεγνό και μοιάζει με κιμωλία, κάτι που μπορεί να μην είναι ορεκτικό. Ο καπνιστής πρέπει επίσης να προθερμανθεί στους 225 βαθμούς Φαρενάιτ ή 107 βαθμούς Κελσίου και θα πρέπει να φτάσει τους 185 βαθμούς Φαρενάιτ ή τους 85 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος της διαδικασίας καπνίσματος.
Εδώ είναι μια συνταγή για καπνιστό φασιανό.
3. Ορτύκια
Το ορτύκι έχει σχεδόν γεύση κοτόπουλου. Αυτό που το κάνει καλύτερο είναι ότι περιέχει πολλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που δεν έχουν άλλα κρέατα πουλερικών. Η σάρκα του είναι επίσης συγκριτικά πιο τρυφερή. Το μειονέκτημα όμως είναι ότι η υγρασία του εξατμίζεται γρήγορα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι το ορτύκι καπνίζεται για όχι περισσότερο από μία ώρα σε προθερμασμένο καπνιστή φαγητού στους 225 βαθμούς Φαρενάιτ ή 107 βαθμούς Κελσίου.
Δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά στις συμβουλές & τα κόλπα Bradley ότι συνιστούμε τη διαδικασία να είναι σε χαμηλή φωτιά και αργή, ώστε να μπορείτε να εγγυηθείτε την τρυφερότητα του κρέατος. Όταν η εσωτερική θερμοκρασία του ορτυκιού φτάσει τους 185 βαθμούς Φαρενάιτ ή τους 85 βαθμούς Κελσίου, αφαιρέστε το από το καπνιστή και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο. Θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα αφού αφήσετε τα ορτύκια να καπνίσουν για περίπου 5 με 10 λεπτά.
Εδώ είναι μια συνταγή για καπνιστό ορτύκι.
4. Γαρίδες
Ανεξάρτητα από το πώς μαγειρεύετε τις γαρίδες, είναι σίγουρο ότι θα τις απολαύσετε λόγω της γεύσης τους. Το κρέας του είναι συνήθως τσιγαρισμένο, σοταρισμένο και στον ατμό, και αυτές οι τρεις μέθοδοι μαγειρέματος είναι βέβαιο ότι θα αναδείξουν την αλμυρή γεύση της γαρίδας. Ωστόσο, αν υπάρχει μια λιγότερο γνωστή αλλά πιο νόστιμη εναλλακτική για την προετοιμασία του, αυτή είναι το κάπνισμα.
Ο στόχος σας στο κάπνισμα γαρίδας πρέπει να είναι να διατηρήσετε και να ενισχύσετε τη γλυκιά και λεπτή γεύση του κρέατος. Προθερμάνετε λοιπόν τον καπνιστή φαγητού σας στους 225 βαθμούς Φαρενάιτ ή 107 βαθμούς Κελσίου. Λάβετε υπόψη ότι οι γαρίδες παραβράζονται γρήγορα, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν τις καπνίζετε για περισσότερο από 20 έως 30 λεπτά. Εάν υπερβείτε το χρονικό όριο, μπορεί να μην είναι πλέον βρώσιμο.
Εδώ είναι μια συνταγή για καπνιστές γαρίδες.
5. Φιλέτο Τιλάπιας
Συνήθως βλέπουμε τον σολομό, το σκουμπρί και την πέστροφα ως τα καλύτερα ψάρια για κάπνισμα. Σπάνια όμως θεωρούμε φιλέτο τιλάπιας, λαμβάνοντας υπόψη πόσο νόστιμο μπορεί να είναι αφού καπνιστεί. Τις περισσότερες φορές, είναι τηγανητό ή ψητό, και ενώ έχει καλή γεύση είτε έτσι είτε αλλιώς, η γεύση είναι πολύ καλύτερη όταν καπνίζεται φιλέτο τιλάπιας.
Αρχικά, πρέπει να προθερμάνετε το καπνιστή φαγητού στους 220 βαθμούς Φαρενάιτ ή 104 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε το ψάρι να καπνίσει για μία ώρα πριν ελέγξετε τη θερμοκρασία του πυρήνα του. Όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 145 βαθμούς Φαρενάιτ ή τους 63 βαθμούς Κελσίου, η τιλάπια είναι έτοιμη.
Εδώ είναι μια συνταγή για καπνιστή τιλάπια.
Αυτά είναι τα πέντε είδη κρέατος που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να καπνίσετε και που έχουν απολύτως φανταστική γεύση όταν τα καπνίζετε. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog όπου μοιραζόμαστε πολλές αποκλειστικές συμβουλές και κόλπα.