Idiot's Guide to Wine Pairing with Smoked Foods

Οδηγός Idiot για να -Κρασί με Smoked Foods

Posted on: January 13, 2023



Μια καπνιστή μπριζόλα αισθάνεται ελλιπής χωρίς ένα ποτήρι κρασί στο πλάι. Το μυστικό για να γιορτάσουμε αυτό το απολαυστικός συνδυασμός έγκειται στο να το ζευγαρώσουμε τέλεια. Κόκκινο με κόκκινο και λευκό με λευκό δεν λειτουργεί. Έτσι, εδώ είναι ένας πλήρης ηλίθιος οδηγός για να ζεύγος κρασί με καπνιστό φαγητό, έτσι ώστε και οι δύο αλληλοσυμπληρώνονται.

Μια καπνιστή μπριζόλα αισθάνεται ημιτελής χωρίς ένα ποτήρι κρασί στο πλάι. Το μυστικό για να γιορτάσετε αυτόν τον απολαυστικό συνδυασμό βρίσκεται στο να τον συνδυάσετε τέλεια. Το κόκκινο με το κόκκινο και το λευκό με το λευκό δεν λειτουργούν. Λοιπόν, εδώ είναι ένας πλήρης ηλίθιος οδηγός για να συνδυάσετε το κρασί με το καπνιστό φαγητό, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται.

Γιατί είναι σημαντικό ο συνδυασμός κρασιού και καπνιστού φαγητού;

Το καπνιστό κρέας έχει πλούσιες γεύσεις είτε από ξηρά μπαχαρικά είτε από υγρή άλμη. Αυτές οι έντονες γεύσεις τείνουν να καταστέλλουν το κρασί, καθιστώντας τη γεύση επίπεδη και βαρετή. Εάν το όξινο κρασί συνδυάζεται με καπνιστό φαγητό με έντονη γεύση, τότε ο πόλεμος και των δύο γεύσεων μπορεί να κάνει το ζευγάρωμα πικάντικο.

Εδώ παίζει ρόλο το κόλπο του συνδυασμού κρασιού και φαγητού. Η ιδέα είναι ότι κανένα από αυτά δεν πρέπει να γεύεται κυρίαρχο ή ήπιο ταυτόχρονα.

Οδηγός συνδυασμού καπνιστών φαγητών και κρασιών

Όπως είπαμε, αυτός είναι ένας ηλίθιος οδηγός, οπότε τον κρατήσαμε απλό και εύκολο στην κατανόηση και την εφαρμογή. Ελέγξτε τον παρακάτω οδηγό.

Riesling: Αυτά τα ελαφριά κρασιά συνδυάζονται καλύτερα με καπνιστό χοιρινό, κοτόπουλο ή ψάρι.

Chardonnay και Sauvignon Blanc: Αυτά τα κρασιά με ελαφριά γεύση έχουν μια ξινή φρουτώδη γεύση που συνδυάζεται καλύτερα με καπνιστό ψάρι ή πουλερικά.

Malbec: Αυτό το σκούρο φρουτώδες κρασί είναι τέλειο για την παρασκευή ροφήματος σανγκρία. Έχει καλύτερη γεύση με κόκκινο κρέας.

Port & Pinot Noir: Αυτά τα σκούρα κόκκινα κρασιά έχουν μια λεπτή φρέσκια γεύση που συνδυάζεται καλά με καπνιστό ψάρι, αρνί, κοτόπουλο και κόκκινο κρέας.

Pinot Grigio, Pinot Gris & Moscato: Αυτά τα κρασιά με γλυκιά γεύση μεσαίου σώματος έχουν υπέροχη γεύση με κρέατα πουλερικών και θαλασσινά.

Ρουζ κρασιά: Αυτά τα κρασιά μπορούν να σερβιριστούν σε διάφορα χαρμάνια και ταιριάζουν με όλα σχεδόν τα άπαχα κρέατα.

Shiraz & Syrah: Η τολμηρή γεύση και το δυνατό άρωμα αυτών των κρασιών συνδυάζονται υπέροχα με καπνιστό μοσχαρίσιο κρέας και μεγάλες μπριζόλες.

Merlot & Cabernet: Αυτά τα κρασιά με γεμάτο σώμα έχουν σκούρες κόκκινες αποχρώσεις και έντονες ξηρές γεύσεις. Συμπληρώνουν καπνιστό μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας.

Συμβουλές για να καπνίζετε φαγητό σαν pitmaster

Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια τέχνη που πρέπει να τελειοποιηθεί με κάποια ικανότητα. Ωστόσο, θα μοιραστούμε μερικά pit master κόλπα που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε την τέλεια καπνιστή μπριζόλα για να συνδυάσετε το πιο κατάλληλο κρασί.

1. Επαγγελματίας καπνιστής τροφίμων: Η επιλογή του σωστού καπνιστή τροφίμων είναι το πρώτο βήμα για την τέχνη του καπνίσματος. Ένας καπνιστής υπέρ των τροφίμων όπως ο Bradley Smoker θα είναι αυτάρκης για να κάνει τη δουλειά του χωρίς καμία φύλαξη παιδιών. Ένας επαγγελματίας καπνιστής έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι θα έχετε την πιο απροβλημάτιστη και απολαυστική εμπειρία καπνίσματος ακόμα κι αν είστε αρχάριος.

2. Αλατίστε το κρέας: Το αλάτισμα είναι η διαδικασία μαρινάρισμα του κρέατος σε ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο διάλυμα νερού, αλατιού και μπαχαρικών. Αυτό βοηθά το κρέας ή το ψάρι να απορροφήσει όλες τις γεύσεις και την υγρασία πριν το κάπνισμα. Ενισχύει τη γεύση και την τρυφερότητα του κρέατος.

3. Χρησιμοποιήστε καθαρό καπνό: Ο βρώμικος καπνός που βγαίνει από καμένα ροκανίδια και στάχτες μπορεί να μολύνει το φαγητό κάνοντας το πικρό. Είναι σημαντικό να αντικαταστήσετε το καύσιμο πριν μετατραπεί σε στάχτη. Εδώ είναι που Μπράντλεϊ Μπισκετ μπορεί να σε σώσει από αυτή την κουραστική δουλειά. Τα μπισκότα Bradley είναι αρωματισμένα ροκανίδια που σβήνουν αυτόματα πριν γίνουν στάχτη. Ενισχύουν τη γεύση και τη μυρωδιά του φαγητού και κυκλοφορούν σε 17 διαφορετικές γεύσεις όπως ουίσκι, χικορί, σφενδάμι, κεράσι, μήλο κ.λπ.

4. Χρησιμοποιήστε φρέσκο ωμό κρέας: Το κάπνισμα ημι-μαγειρεμένου κρέατος για εξοικονόμηση χρόνου μερικές φορές μπορεί να είναι κακή ιδέα. Οι Pitmaster προτιμούν να καπνίζουν ωμό κρέας γιατί απορροφά όλη την καπνιστή γεύση ενώ είναι μαγειρεμένο. Χρησιμοποιήστε την καλύτερη ποιότητα κρέατος για να έχετε την καλύτερη καπνιστή γεύση.

Περισσότερες Συμβουλές

5. Ρύθμιση θερμοκρασίας στόχου: Τα διαφορετικά κομμάτια κρέατος απαιτούν διαφορετικές θερμοκρασίες καπνίσματος. Είναι όπου απαιτείται ειδικός καπνιστής τροφίμων που επιτρέπει να ρυθμίσετε την ακριβή θερμοκρασία για να μαγειρέψετε. Ο Bradley Smoker είναι νικητής εδώ. Διαθέτει ψηφιακή διεπαφή με προκαθορισμένους ελέγχους θερμοκρασίας που επιτρέπει τη ρύθμιση και αλλαγή οποιουδήποτε εύρους θερμοκρασίας όποτε απαιτείται.

6. Διακόπτης θέρμανσης: Ορισμένα τρόφιμα απαιτούν μεταβλητά θερμαντικά στοιχεία για το κάπνισμα. Για παράδειγμα, μια μοσχαρίσια μπριζόλα μπορεί να χρειάζεται ζεστό κάπνισμα για να ξεκινήσει και κρύο κάπνισμα για να τελειώσει με την τελειότητα. Το Bradley Smoker έρχεται με πολλαπλά θερμαντικά στοιχεία για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία καπνίσματος φαγητού. Μπορεί να λειτουργήσει ως κρύος καπνιστής, ζεστός καπνιστής, φούρνος και αφυδατωτής.

7. Επιτρέψτε τον αερισμό: Ο καπνός που βγαίνει από το φαγητό μπορεί να επιβαρύνει υπερβολικά τον θάλαμο καπνίσματος μειώνοντας τη γεύση του φαγητού. Είναι σημαντικό να επιτρέπετε λίγο αερισμό για να βγαίνει ο υπερβολικός καπνός από τον θάλαμο χωρίς να επηρεάζεται η θερμοκρασία μαγειρέματος. Το Bradley Smoker διαθέτει κορυφαίο σύστημα εξαερισμού που διατηρεί σταθερή θερμοκρασία μαγειρέματος ενώ απελευθερώνει τον υπερβολικό καπνό.

8. Ισορροπήστε το επίπεδο υγρασίας: Το κάπνισμα αφαιρεί την υγρασία από το φαγητό καθιστώντας το στεγνό. Είναι σημαντικό να μαγειρεύετε στον ατμό το κρέας όσο είναι καπνιστό για να διατηρηθεί η τρυφερότητα. Το Bradley Smoker συνοδεύεται από ξεχωριστό δοχείο νερού που αχνίζει αυτόματα το φαγητό ενώ καπνίζεται.

συμπέρασμα

Το κάπνισμα μπορεί να είναι μια εξαιρετική ή όχι τόσο εξαιρετική εμπειρία για αρχάριους ανάλογα με τις τεχνικές που ακολουθούνται. Ελπίζουμε ότι αυτές οι απλές συμβουλές και κόλπα του Bradley για το συνδυασμό κρασιού και φαγητού μαζί με το κάπνισμα φαγητού μπορούν να σας βοηθήσουν να παίξετε άσσο ως αρχάριοι.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.