Η απάντηση είναι σίγουρα ναι! Μπορείτε να καπνίσετε το αγαπημένο σας κομμάτι κρέας δύο φορές, αλλά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί να μην καεί ή παραψηθεί. Συνιστούμε να προσθέσετε λίγο επιπλέον λίπος στο ήδη καπνιστό κρέας για να το βοηθήσετε να παραμείνει υγρό και τρυφερό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καπνίσματος. Η προσθήκη του επιπλέον λίπους ενισχύει επίσης την καπνιστή γεύση του κρέατος.
Τι είναι να καπνίζει κανείς δύο φορές;
Αυτό αναφέρεται στο διπλό κάπνισμα ενός κομματιού κρέατος. Έχετε καπνίσει ήδη το κρέας μία φορά, αλλά δεν είστε ικανοποιημένοι με τα επίπεδα καπνίσματος που έχετε επιτύχει. Στη συνέχεια, το καπνίζετε ξανά, προσθέτοντας λίγο λάδι ή λίπος σε αυτό. Το κάπνισμα δύο φορές εξαρτάται από το επίπεδο καπνίσματος που θέλετε και τη θερμοκρασία.
Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε καπνίσει το κρέας σας σε ετοιμότητα, αλλά αποφασίσατε να το πετάξετε ξανά στον καπνιστή φαγητού για λίγα λεπτά ακόμα. Το κάπνισμα δύο φορές μπορεί να ονομαστεί ως η διαδικασία ενίσχυσης των γεύσεων του κρέατος για να αναδειχθεί η επιθυμητή γεύση.
Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά, βότανα ή ξύλο που ενισχύει την επιθυμητή γεύση σας. Αυτό θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις προτιμήσεις σας, αλλά φροντίστε να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά ή ξύλα που συνδυάζονται τέλεια με τη φυσική γεύση του κρέατος που καπνίζετε.
Συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιήσετε το δικό μας Μπράντλεϊ Σμόκερ, το οποίο θα σας προσφέρει καλύτερες δυνατότητες ελέγχου και παρακολούθησης της θερμοκρασίας. Αυτό είναι απαραίτητο για να διασφαλίσετε ότι δεν θα καπνίσετε υπερβολικά ή θα κάψετε το κρέας. Λειτουργεί επίσης τέλεια με την υψηλή ποιότητά μας Μπράντλεϊ Μπισκέ που διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων και γεύσεων, προσφέροντας σας μια τεράστια πισίνα για να διαλέξετε.
Αυτός ο κορυφαίος καπνιστής φαγητού θα λειτουργήσει καλύτερα και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το κρέας σας στεγνώσει ή υπερψήνεται, καθώς χρειάζεται μόνο να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία.
Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι κρέατος που μπορείτε να καπνίσετε δύο φορές;
Τα καλά νέα για το κάπνισμα είναι ότι μπορείτε να καπνίσετε οποιοδήποτε είδος κρέατος. Ομοίως, μπορείτε να καπνίσετε οποιοδήποτε είδος κρέατος θέλετε δύο φορές. Δεν χρειάζεται να τρώτε κρέας που πιστεύετε ότι δεν έχει επιτύχει το επιθυμητό επίπεδο καπνίσματος. μπορείτε ακόμα να το κάνετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Το μοσχάρι, το αρνί, το κοτόπουλο και το ψάρι μπορούν να καπνιστούν δύο φορές χρησιμοποιώντας όποιο είδος ξύλου θέλετε. Επιμένουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα ξύλα που χρησιμοποιούνται για να εξασφαλίσουμε ένα τέλειο μείγμα γεύσης και γεύσης. Αυτό συμβαίνει επειδή η λάθος επιλογή ξύλου μπορεί να καταλήξει να χαλάσει το κρέας σας.
Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τους τύπους ξύλων που έχουν εντοπιστεί για να ταιριάζουν καλά με τον τύπο κρέατος που καπνίζετε δύο φορές, ειδικά αν είστε νέος στον κόσμο του καπνίσματος. Ξύλα σφενδάμου, βελανιδιάς, μηλιάς και κερασιάς είναι μερικά από τα ξύλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Θυμηθείτε, το είδος του ξύλου που θα επιλέξετε εξαρτάται από το είδος του κρέατος που θέλετε να καπνίσετε.
Μπορείτε να διπλοκαπνίσετε διαφορετικούς τύπους κρέατος;
Δεν συνιστάται να βάζετε ταυτόχρονα διαφορετικά κομμάτια κρέατος στον καπνιστή φαγητού σας. Οι πιθανότητες είναι απίστευτα μεγάλες οι γεύσεις να αναμειχθούν, κάτι που δεν θέλετε.
Επιπλέον, διαφορετικοί τύποι κρέατος ταιριάζουν καλά με διαφορετικούς τύπους ξύλων, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο τον διπλό καπνό δύο διαφορετικών τύπων κρέατος ταυτόχρονα.
Η απαίτηση θερμοκρασίας είναι επίσης διαφορετική σε διαφορετικούς τύπους κρέατος. Το κάπνισμα δύο διαφορετικών τύπων κρέατος ταυτόχρονα μπορεί να καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη τη διατήρηση μιας ευνοϊκής θερμοκρασίας για τα διαφορετικά κομμάτια κρέατος. Επίσης, δεν θέλετε να καταλήξετε με υπερβολικά ψημένο ή καλά ψημένο κρέας, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του πιάτου σας ή να είναι επιβλαβές για την υγεία σας.
Συνιστούμε το κάπνισμα διαφορετικών τύπων κρέατος που απαιτούν την ίδια ρύθμιση θερμοκρασίας και τις ίδιες γεύσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα ήταν κρέας από το ίδιο ζώο, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να έχετε κρέας που μοιράζεται τα ίδια μαγειρικά χαρακτηριστικά.
Εάν πρέπει πραγματικά να διπλασιάσετε το κρέας από διαφορετικά ζώα, για παράδειγμα, χοιρινά παϊδάκια και κοτόπουλο. Συνιστούμε να τυλίξετε ή να καλύψετε το κοτόπουλο με χαρτί κρεοπωλείου ή αλουμινόχαρτο για να διατηρήσετε τη γεύση του μέσα. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε πολύ τη θερμοκρασία για να βεβαιωθείτε ότι το κρέας σας δεν θα ψηθεί υπερβολικά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσετε καλά διπλά καπνισμένα διαφορετικά είδη κρέατος με τον επιθυμητό καπνό.
Θυμηθείτε, το κάπνισμα δύο φορές ισχύει επίσης για καθημερινά σενάρια, όπου μπορείτε να αγοράσετε προμαγειρεμένο κρέας και στη συνέχεια να το πετάξετε στον καπνιστή φαγητού για να μαγειρέψετε ξανά. Μερικοί άνθρωποι θα υποστηρίξουν ότι το διπλό μαγείρεμα στο φούρνο είναι το διπλό κάπνισμα, κάτι που δεν είναι η αλήθεια. Ναι, ενισχύει τη γεύση, αλλά δεν είναι κάπνισμα.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο Μπράντλεϊ Σμόκερ, ρίξτε μια ματιά στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.