How To Tell When Smoked Sausage Is Done

Πώς Να Πείτε Πότε Καπνιστό λουκάνικο! -Έγινε.

Posted on: January 17, 2023Τα λουκάνικα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα φαγητά με πολλές επιλογές μαγειρέματος. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέθοδοι μαγειρέματος, με το κάπνισμα να είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Είναι μια διασκεδαστική, εύκολη και συναρπαστική διαδικασία μαγειρέματος που σας δίνει ένα καλοψημένο και ζουμερό λουκάνικο.

Τα λουκάνικα είναι ένα από τα πιο ευέλικτα φαγητά με πολλές επιλογές μαγειρέματος. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέθοδοι μαγειρέματος, με το κάπνισμα να είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Είναι μια διασκεδαστική, εύκολη και συναρπαστική διαδικασία μαγειρέματος που σας δίνει ένα καλοψημένο και ζουμερό λουκάνικο. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά αν είναι η πρώτη σας εμπειρία καπνίσματος. Έτσι, ίσως χρειαστεί να συνεχίσετε να κοιτάτε τη συνταγή και να την έχετε δίπλα σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε καλά.

Το υποβράσιμο λουκάνικου είναι ένα κοινό πρόβλημα, με πολλούς να πιάνονται προσπαθώντας να διαπιστώσουν εάν το λουκάνικο έχει ψηθεί αρκετά.

Αυτό οδηγεί στο ερώτημα:

Πότε είναι έτοιμο το καπνιστό λουκάνικο;

Ο καλύτερος και πιο προφανής τρόπος για να πείτε πότε είναι έτοιμο το λουκάνικο είναι χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο κρέατος. Πρέπει να παρακολουθείτε στενά την εσωτερική θερμοκρασία του λουκάνικου, στοχεύοντας στους 160°F (71°C). Αυτό καθιστά σαφές ότι το κάπνισμα του λουκάνικου δεν είναι ποτέ θέμα της διάρκειας μαγειρέματος, αλλά της εσωτερικής θερμοκρασίας.

Θα θελήσετε επίσης να σημειώσετε τον χρόνο μαγειρέματος για να διασφαλίσετε ότι δεν θα το παραψήσετε. Θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά τη θερμοκρασία.

Αν είστε λάτρης του ψημένου λουκάνικου, εξακολουθεί να ισχύει η ίδια θερμοκρασία, αλλά μπορεί να θέλετε να κάνετε λίγη υπομονή για να ανεβάσετε τη θερμοκρασία μέχρι εκεί. Θα σας πάρει κατά μέσο όρο 20-25 λεπτά, που δεν είναι σχετικά μεγάλος χρόνος μαγειρέματος.

Το υπερβολικό ψήσιμο ή υπερθέρμανση του λουκάνικου μετά τους 160 °F θα κάνει το λίπος στο κρέας να λιώσει και να εξατμιστεί, αφήνοντας το λουκάνικο λιγότερο ζουμερό ή στεγνό.

Μερικοί άνθρωποι θέλουν επίσης να μάθουν εάν τα καπνιστά λουκάνικα είναι έτοιμα για κατανάλωση από τον καπνιστή ή χρειάζονται περαιτέρω μαγείρεμα.

Γιατί 160°ΦΑ?

Η εσωτερική θερμοκρασία 160°F (71°C) για το κάπνισμα λουκάνικου δεν επιλέχθηκε τυχαία. Υπάρχουν λόγοι πίσω από αυτές τις συστάσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), γι' αυτό ακολουθούμε τις οδηγίες.

Το λουκάνικο είναι φτιαγμένο από ανάμεικτο κιμά που πιθανώς έχει αλληλεπιδράσει με διαφορετικές επιφάνειες. Αυτό δημιουργεί την πιθανότητα βακτηρίων στο κρέας, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Το μαγείρεμα του λουκάνικου στην κανονική θερμοκρασία των 145°F (63°C) μπορεί να μην είναι αρκετό για να σκοτώσει όλα τα βακτήρια. Μερικά βακτήρια μπορεί να είναι ακόμα ζωντανά στο κρέας, επομένως είναι ανάγκη να βεβαιωθείτε ότι το μαγειρεύετε σωστά και ότι φθάνετε στους 71°C.

Το κάπνισμα λουκάνικου στους 160°F (71°C) επιτρέπει επίσης στα άλλα συστατικά του λουκάνικου να αναμειγνύονται σωστά και να αποτελούν μέρος της συνολικής εμπειρίας του λουκάνικου.

Είναι έτοιμο για κατανάλωση καπνιστό λουκάνικο;

Λοιπόν, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Το κρύο καπνιστό λουκάνικο που δεν έχει ωριμάσει δεν πρέπει να καταναλώνεται, αλλά τα ωριμασμένα καλά καπνιστά λουκάνικα είναι έτοιμα και ασφαλή καθώς το αλάτι ωρίμανσης τα προστατεύει από οποιαδήποτε μόλυνση.

Τα ζεστά καπνιστά λουκάνικα που έχουν τεθεί στη σωστή θερμοκρασία είναι ασφαλή και έτοιμα για κατανάλωση. Το ψήσιμο στη σχάρα είναι ο προτεινόμενος τρόπος για να μαγειρέψετε καπνιστό λουκάνικο. Η υψηλή θερμοκρασία από το Bradley Smoker σας είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι το λουκάνικο είναι καλά ψημένο. Ουσιαστικά, μπορεί να σας πάρει περίπου 10-15 λεπτά για να ψηθεί πλήρως το λουκάνικο σας, αλλά πάντα εστιάζετε στην εσωτερική θερμοκρασία, αυτός είναι πάντα ο ασφαλέστερος τρόπος.

Πρέπει να καλύπτω το λουκάνικο ενώ καπνίζω;

Το να τυλίξετε το λουκάνικο σας για το κάπνισμα είναι πολύ σημαντικό, όπως συμβαίνει με το κάπνισμα άλλων τύπων κρέατος. Βοηθά να διατηρηθεί το λουκάνικο υγρό κρατώντας τους χυμούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο καθώς επιτρέπει ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Αλλά είναι σημαντικό καθώς το σκεπάζετε, να μην επιτρέπετε στον καπνιστή να εισχωρήσει στο κρέας, επομένως μπορείτε να το τυλίξετε μόλις φτάσετε στη γεύση καπνού που θέλετε.

Μπορώ να αποθηκεύσω καπνιστά λουκάνικα;

Το USDA συμβουλεύει να διατηρείτε μόνο μαγειρεμένο καπνιστό λουκάνικο στο ψυγείο για το πολύ 2-3 ημέρες στους 40°F (4°C).

Αλλά αν δεν ανοιχτεί, το ξηρό λουκάνικο μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες εάν φυλάσσεται σωστά στο ψυγείο.

Συνιστούμε να τρώτε καπνιστό λουκάνικο αμέσως μετά το κάπνισμα και όσο είναι ζεστό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το να τους αφήσουμε να κρυώσουν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη σκλήρυνση ή τη συρρίκνωση του περιβλήματος. Στοιχηματίζουμε ότι δεν θέλετε να φάτε ένα ξηρό λουκάνικο με τσαλακωμένο δέρμα.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Ένα ελαφρώς απανθρακωμένο δέρμα λουκάνικου είναι σημάδι ετοιμότητας.
  • Ένας αχνισμένος ή ροζ πυρήνας σε ένα καπνιστό λουκάνικο κομμένο σε φέτες δείχνει ένα έτοιμο λουκάνικο.
  • Το βράσιμο πριν το μαγείρεμα ή το ψήσιμο μπορεί να είναι απαραίτητο για να διατηρείται το κρέας υγρό.

Απλά Don't για το κάπνισμα λουκάνικου

  • Ποτέ μην βασίζεστε μόνο στην όραση για να προσδιορίσετε εάν το λουκάνικο είναι έτοιμο.
  • Ένα τραγανό εξωτερικό δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει το μαγείρεμα.
  • Η μυρωδιά δεν είναι ποτέ ένας αξιόπιστος τρόπος για να καταλάβετε εάν το λουκάνικο σας είναι έτοιμο. Ίσως να είστε αυτός που υπερθερμαίνεται.

Ανεξάρτητα από το αν τα μαγειρεύετε για να τα φάτε αμέσως ή να τα καταψύξετε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα λουκάνικα είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός κρέατος για να αυξήσετε το γεύμα σας.

Ψάχνετε για συνταγές για λουκάνικα; Εδώ είναι!

Καπνιστό Maple Γερμανικό Λουκάνικο
Γρήγορη και εύκολη συνταγή για καπνιστό λουκάνικο
Συνταγή για καπνιστό καλοκαιρινό λουκάνικο
Συνταγή Καπνιστό Ζεστό Λουκάνικο

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο Μπράντλεϊ Σμόκερ, ρίξτε μια ματιά στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.