How to Freeze and Reheat Meat Correctly

Πώς να Πάγωμα και προθέρμανση Κρέας σωστά

Posted on: January 17, 2023



Οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν την ταλαιπωρία της αποπάγωσης των τροφίμων, να το ξαναζεστήσουν, μόνο για να μάθετε ότι δεν είχε ξαναζεσταθεί καθόλου. Στη συνέχεια, το ζήτημα του πώς να φυλάσσεται σωστά, να θερμανή, και να προετοιμάσει τα τρόφιμα προκύπτει, και οι διαδικασίες ποικίλλουν για κάθε είδος των τροφίμων. Ειδικότερα, το κρέας είναι πιο ευαίσθητο όσον αφορά τη δέσμευση και την επανθέρμανση, καθώς κινδυνεύει να μην είναι ασφαλές για κατανάλωση εάν δεν γίνει σωστά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν την ταλαιπωρία να ξεπαγώσουν τα τρόφιμα, να τα ξαναζεστάνουν, μόνο για να ανακαλύψουν ότι δεν ξαναζεστάνονταν καθόλου. Στη συνέχεια, τίθεται το ερώτημα πώς να αποθηκεύσετε, να ξαναζεσταίνετε και να προετοιμάσετε σωστά τα τρόφιμα και οι διαδικασίες ποικίλλουν για κάθε τύπο τροφίμου. Ειδικότερα, το κρέας είναι πιο ευαίσθητο όταν πρόκειται για κατάψυξη και ζέσταμα, καθώς κινδυνεύει να είναι μη ασφαλές για κατανάλωση εάν δεν γίνει σωστά.

Τα υπολείμματα είναι ένα καλό παράδειγμα που προέρχονται κυρίως από το κρέας που βγαίνει από τον καπνιστή φαγητού ή τον φούρνο και σερβίρονται καλύτερα όταν είναι πολύ ζεστά. Υπάρχουν λιχουδιές που έχουν γεύση σαν να έχουν φρεσκοψηθεί μετά την απόψυξη και το ξαναζέσταμα, όπως χοιρινό κρέας και ψαρονέφρι. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι δεν έχουν όλα τα φαγητά τόσο καλά όταν τα ξαναζεσταίνετε. Επίσης, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε ορισμένα είδη κρέατος μόνο μία φορά για να αποφύγετε να βλάψετε την ποιότητά τους.

Συμβουλές για το ξαναζέσταμα κρέατος

Όταν ξαναζεσταίνετε οποιοδήποτε είδος φαγητού, ειδικά το κρέας, το πρωταρχικό μέλημα είναι να αποφύγετε τη δηλητηρίαση του εαυτού σας και της υπόλοιπης οικογένειας και των καλεσμένων σας. Δεν θα θέλατε να σπαταλάτε κρέας, καθώς αυτό θα σήμαινε επίσης σπατάλη χρημάτων. Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων προτείνει να διατηρείτε το κρέας στους 5 °C ή κάτω, καθώς οι θερμοκρασίες από 5 °C και 140 °F (60 °C) θεωρούνται επικίνδυνη ζώνη.

Βγάζοντας κεφτεδάκια από τον καπνιστή Μπράντλεϊ

Συμβουλές για την κατάψυξη

Όσον αφορά την κατάψυξη του κρέατος, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν τα στοιβάξετε στην κατάψυξή σας. Τα ψυγεία σάς επιτρέπουν να αποθηκεύετε τα περιττά τρόφιμα και να τα ξαναζεσταίνετε όταν θέλετε να τα ξαναζήσετε. Το κρέας είναι ένα ευαίσθητο συστατικό σε κάθε μενού και η αποθήκευση τους είναι εξίσου σημαντική με το σωστό μαγείρεμα.

Πρέπει να καταψύξετε το κρέας όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μην εξαπλωθούν μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου σε όλο το κρέας όταν έχει ήδη παγώσει. Η έκπλυση της υγρασίας στο κρέας θα συμβεί εάν υπάρχουν μεγάλοι θύλακες πάγου κατά την αναθέρμανση. Το κρέας σε αυτή την κατάσταση θα γίνει πιο στεγνό και τα τεμάχια τους θα γίνουν πιο σκληρά, επομένως ο καταψύκτης σας πρέπει να είναι στους 0 °F (-18 °C) ή χαμηλότερη.

Όταν καταψύχετε τρόφιμα, ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να ελαχιστοποιήσετε την εξωτερική έκθεση. Στην περίπτωση του κρέατος, συνιστούμε ανεπιφύλακτα το διπλό τύλιγμα με συνδυασμό μεμβράνης, πλαστικής μεμβράνης, αεροστεγών σακουλών με φερμουάρ και χαρτιού κατάψυξης. Όποιο υλικό περιτυλίγματος σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να το στραγγίσετε από τον υπερβολικό αέρα πριν το κλείσετε.

Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες κατάψυξης για κάθε είδος κρέατος, όπως το κοτόπουλο και άλλο κρέας πουλερικών, το οποίο χρειάζεται ένα επιπλέον στρώμα προστασίας από την κατάψυξη. Από την άλλη πλευρά, το ψάρι απαιτεί προσεκτική διαδικασία άλμης, ανάλογα με την ποικιλία του ψαριού. Τα άπαχα ψάρια, όπως ο μπακαλιάρος, η σφυρίδα και το λυθρίνι, πρέπει να υποβάλλονται σε προεπεξεργασία, ενώ τα πιο λιπαρά ψάρια πρέπει να βυθίζονται σε κρύο νερό με κρυσταλλικό ασκορβικό οξύ.

Αποθήκευση κρέατος

Κατά την αποθήκευση του κρέατος, προσπαθήστε να το διατηρείτε σε μερίδες μεγέθους γεύματος και να επισημαίνετε την ποσότητα, την κοπή και την ημερομηνία αποθήκευσης. Για μικρότερα κομμάτια κρέατος όπως ένα στήθος κοτόπουλου ή χοιρινές μπριζόλες, τυλίξτε τα ξεχωριστά για να αποφύγετε την έκθεση σε άλλες μερίδες. Όσο μπορείτε, στοχεύστε στην ομοιόμορφη κατάψυξη του κρέατος απλώνοντάς τα σε μια στρώση. Περιμένετε να παγώσουν εντελώς, ώστε να μπορείτε να τα στοιβάζετε πιο κοντά για να εξοικονομήσετε χώρο.

Μόλις είστε έτοιμοι να βγάλετε το κρέας σας από το ψυγείο ή να το ξαναζεστάνετε, θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε ποτέ μια αργή κουζίνα. Επίσης, αποθαρρύνονται τα σπασμένα πιάτα και τα τραπέζια ατμού, καθώς χρειάζονται πολύ χρόνο για να βγάλουν το φαγητό από την επικίνδυνη ζώνη. Επίσης, σημειώστε ότι το κρέας δεν πρέπει να παραμένει πάνω από 140 °F (60 °C) από τη στιγμή που θα φάτε ή να το τοποθετήσετε στο ψυγείο για άλλο γεύμα.

Τελικές σκέψεις

Η κατάψυξη και το ζέσταμα του κρέατος είναι δύο τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματα, τον χρόνο και την προσπάθειά σας. Αυτές τις μέρες, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί δραματικά, με τις μαγειρικές συσκευές να εμφανίζονται αριστερά και δεξιά στην αγορά. Ο Bradley κάνει μια θετική διαφορά στον τρόπο προετοιμασίας και μαγειρέματος του φαγητού.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.