How to Make Good Beef Jerky in an Electric Smoker

Πώς να κάνει Καλό Μπιφ Jerky σε έναν ηλεκτρικό καπνιστή

Posted on: January 16, 2023



Beef jerky είναι ένα δημοφιλές ορεκτικό ή σνακ σε αμερικανική barbeque παράδοση. Αυτές οι ξηρές πικάντικες λωρίδες μπορούν να καθαρίζονται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, χωρίς να χρειάζεται να τα μαγειρεύουν κάθε φορά πριν από το φαγητό. Αυτό συμβαίνει επειδή το βοδινό κρέας μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια για μια εβδομάδα χωρίς να χάσει την αυθεντική του γεύση.

Το Beef jerky είναι ένα δημοφιλές ορεκτικό ή σνακ στην αμερικανική παράδοση μπάρμπεκιου. Αυτές οι ξηρές πικάντικες λωρίδες μπορούν να μαγειρευτούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας χωρίς να χρειάζεται να τις μαγειρεύετε κάθε φορά πριν από το φαγητό. Αυτό συμβαίνει επειδή το μοσχαρίσιο jerky μπορεί να αποθηκευτεί με ασφάλεια για μια εβδομάδα χωρίς να χάσει την αυθεντική του γεύση. Πολλές μάρκες πωλούν τώρα μπιφτέκι βοείου κρέατος συσκευασμένο σε δοχεία, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που παραδοσιακά παρασκευάζεται στο σπίτι. Με αυθεντικές γεύσεις και τέλεια υφή, το σπιτικό μοσχαρίσιο jerky είναι πάντα μπροστά από κάθε μάρκα που αγοράζεται στο κατάστημα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μια απλή συνταγή για την προετοιμασία του μοσχάριου jerky χρησιμοποιώντας έναν καπνιστή Bradley. Η συνταγή έχει επιλεγεί για να είναι βολική για άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων. Δείτε τη διαδικασία βήμα προς βήμα που δίνεται παρακάτω.

Προετοιμασία του κρέατος

Αυτή είναι μια δύσκολη διαδικασία, καθώς το βοδινό κρέας θα πρέπει να είναι εντελώς απαλλαγμένο από λίπος και ασημί δέρμα. Το λίπος μπορεί να εμποδίσει την ξήρανση του σπασμωδικού, ενώ το ασημί δέρμα μπορεί να σκληρύνει και να παραμορφώσει το κρέας κατά το κάπνισμα. Απαλλαγείτε από το λίπος κόβοντας το κρέας με ένα μαχαίρι. 3 κιλά μοσχάρι σε στρογγυλή μπριζόλα θα είναι αρκετά για αυτή τη συνταγή. Για να αφαιρέσετε το ασημί δέρμα, γλιστρήστε ένα αμβλύ μαχαίρι κάτω από το δέρμα και πιέστε την επάνω επιφάνεια με μια χαρτοπετσέτα και προσπαθήστε να το τραβήξετε μακριά. Θα φύγει σε μία ή δύο προσπάθειες.

Τώρα κόψτε σε λεπτές φέτες την κομμένη μπριζόλα σε λωρίδες πλάτους ενός τέταρτου της ίντσας. Προσέξτε να κόψετε σε φέτες πάνω στον κόκκο για να αποτρέψετε το σπασμωδικό να γίνει πολύ σκληρό ή μασώμενο.

Προετοιμασία της μαρινάδας

Για να αρωματίσετε το jerky, ετοιμάστε μια μαρινάδα. Εδώ είναι μια λίστα με μερικά κοινά συστατικά που απαιτούνται για την προετοιμασία της μαρινάδας.

  • 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • ¼ φλιτζάνι μέλι
  • ¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • ¼ φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

Παίρνουμε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε αυτό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις γίνει, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Μαρίνα του κρέατος

Τώρα που η μαρινάδα είναι έτοιμη, ρίξτε τις φέτες μοσχάρι στη μαρινάδα και προσπαθήστε να καλύψετε ομοιόμορφα κάθε φέτα. Μόλις γίνει αυτό, μεταφέρετε το βόειο κρέας σε μια σακούλα Ziploc. Στραγγίζουμε και την υπόλοιπη μαρινάδα στη σακούλα Ziploc. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα αεροστεγές δοχείο ως υποκατάστατο της τσάντας Ziploc. Βάλτε τις φέτες βοείου κρέατος στο ψυγείο για μια νύχτα ή για τουλάχιστον 12 ώρες για να διαρρεύσει η γεύση στο κρέας.

Κάπνισμα του βοείου κρέατος για την προετοιμασία jerky

Ξεκινήστε το Bradley Smoker στους 165 βαθμούς F (73,8 C). Ετοιμάζουμε ένα ταψί στρώνοντας ένα ταψί με μια χαρτοπετσέτα. Τώρα πάρτε τις ψυγμένες φέτες βοείου κρέατος και τοποθετήστε κάθε λωρίδα απαλά στο δίσκο για να στεγνώσει. Η μία φέτα δεν πρέπει να επικαλύπτει την άλλη για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Προσθέστε μερικά μπισκότα Bradley στον τροφοδότη και μεταφέρετε το κρέας στις σχάρες καπνίσματος. Κλείστε την πόρτα του καπνιστή και αφήστε το να καπνίσει για 3 ώρες. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις φέτες βοείου κρέατος ενδιάμεσα για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί ομοιόμορφα. Διαφορετικά, τακτοποιήστε ξανά τις φέτες για ομοιόμορφο μαγείρεμα. Μετά από 3 ώρες αφαιρέστε το jerky και αφήστε το να κρυώσει.

Το jerky θα σκληρύνει και θα στεγνώσει καθώς κρυώνει. Το τέλειο τράνταγμα δεν θα σπάσει ακόμα και όταν διπλωθεί ή λυγίσει. Τώρα μπορείτε να αποθηκεύσετε το jerky σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μερικές εβδομάδες.

Τελικές σκέψεις

Ελπίζουμε ότι αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει να σερβίρετε απολαυστικά μοσχαρίσια ζυμαρικά που θα αντικαταστήσουν για πάντα αυτά που έχετε αγοράσει από το κατάστημα. Αυτές οι απλές συμβουλές και κόλπα του Bradley για καπνιστές υπέρ των τροφίμων είχαν σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επενδύσουν στο σωστό προϊόν για μια εξαιρετική εμπειρία καπνίσματος. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.