Το κάπνισμα φαγητού είναι ένας δημοφιλής τρόπος παρασκευής βοείου κρέατος, χοιρινού, ψαριού και πουλερικών. Η καπνιστή γεύση που δίνει στο κρέας είναι απίστευτα νόστιμη. Το κάπνισμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος μαγειρέματος, αλλά πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες του δρόμου για να αποκτήσετε τρυφερό, ζουμερό και νόστιμο κρέας με τη σωστή ποσότητα καπνού.
Η καπνιστή γαλοπούλα και άλλα κρέατα είναι τα αγαπημένα για τις γιορτές. Ωστόσο, για τους περισσότερους μάγειρες, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των προσδοκιών μας και της πραγματικότητας. Αντί για το τρυφερό και χυμώδες κρέας που ελπίζατε να καταλήξετε με κρέας που είναι ξηρό, σκληρό και έχει γεύση σαν δέρμα μπότας. Εδώ θα μάθετε πώς να βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν θα σας συμβεί ποτέ.
Σήμερα, το How to Ace the Art of Food Smoking έρχεται να σας βοηθήσει να σας δείξει πώς να επιλέξετε τον καπνιστή με τα σωστά χαρακτηριστικά, το ξύλο και τις μυστικές συμβουλές που θα κάνουν το grinch στην οικογένειά σας να πρασινίσει από φθόνο.
Πώς να επιλέξετε το σωστό φαγητό καπνιστή
Ένας ποιοτικός καπνιστής τροφίμων θα σας βοηθήσει να φτιάξετε νόστιμα καπνιστά κρέατα, να είναι εύχρηστα και να καθαρίζονται εύκολα. Εδώ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν καλό καπνιστή τροφίμων.
#1. Θερμικά στοιχεία πολλαπλών λειτουργιών: Τα ξεχωριστά χειριστήρια για τον φούρνο και τον καπνό επιτρέπουν στη συσκευή να λειτουργεί ως θερμός καπνιστής, κρύος καπνιστής, αφυδατωτής ή φούρνος.
#2. Αυτόματος θερμοστάτης: Αυτό διασφαλίζει ότι ο καπνιστής διατηρεί σταθερή θερμοκρασία καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος σύμφωνα με μια προκαθορισμένη θερμοκρασία.
#3. Αυτόματη απενεργοποίηση: Αυτή η λειτουργία απενεργοποιεί αυτόματα τον καυστήρα ξύλου ή τον καπνιστή φαγητού μόλις τελειώσει ο χρόνος καπνίσματος. Σας βοηθά να μην χάσετε το τέλειο ψήσιμο!
#4. Ψηφιακή διεπαφή: Αυτό κάνει την όλη εμπειρία μαγειρέματος πολύ πιο εύκολη, προσφέροντας όλες τις λειτουργίες στα χέρια σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή σε ψητό, μπάρμπεκιου ή καπνό στην επιθυμητή θερμοκρασία.
#5. Μονωμένο σώμα με μαγνητικές πόρτες: Η μαγνητική πόρτα διασφαλίζει ότι ο καπνός δεν διαφεύγει κατά το μαγείρεμα και διευκολύνει επίσης το καθάρισμα.
#6. Αυτόματο σύστημα τροφοδοσίας: Αυτή η λειτουργία εξοικονομεί πολύ χρόνο στην επαναφόρτωση ξύλου όταν μαγειρεύετε για πολύ κόσμο. Για παράδειγμα, το σύστημα στο Bradley Smoker λειτουργεί για περίπου 9 ώρες χωρίς ξαναγέμισμα ξύλου με το Μπράντλεϊ Μπισκετ. Μια εμπειρία χωρίς φύλαξη παιδιών, χωρίς φασαρία!
Υπάρχουν αρκετοί μεγάλοι καπνιστές με αυτά τα χαρακτηριστικά. Φυσικά, το Μπράντλεϊ Σμόκερ προσφέρει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και πολλά άλλα.
Συμβουλές για τέλειο κάπνισμα φαγητού
Κάθε μαγειρική τέχνη έχει κάποιες κρυφές συμβουλές και κόλπα, το κάπνισμα φαγητού δεν διαφέρει. Για να έχετε την καλύτερη γεύση και τέλεια τρυφερό κρέας, ακολουθούν οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley για να μεταφέρετε τα κρέατά σας στο επόμενο επίπεδο νόστιμων.
#1. Καπνίστε το μέχρι το τέλος: Ένας από τους μεγάλους μύθους εκεί έξω είναι ότι πρέπει να τελειώνετε το κρέας στον καπνιστή αφού έχει ήδη ψηθεί ως επί το πλείστον. Το πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση είναι ότι δεν παίρνετε πολύ άρωμα καπνού επειδή η γεύση καπνού διαπερνά το κρέας μόνο όταν είναι ωμό. Ένας ποιοτικός καπνιστής είναι σε θέση να μαγειρεύει σωστά το κρέας στην τελειότητα. Μια καλύτερη προσέγγιση είναι να ξεκινήσετε το κρέας στον καπνιστή και αν χρειαστεί να το τελειώσετε στη σχάρα.
#2. Διατηρήστε χαμηλή φωτιά για αργό μαγείρεμα: Το μυστικό για να φτιάξετε ζουμερό και τρυφερό κρέας είναι να το ψήσετε σε χαμηλές θερμοκρασίες για να μην στεγνώσει το κρέας.
Επίσης, η χαμηλή και αργή προσέγγιση λειτουργεί πολύ καλά με φθηνότερα κομμάτια κρέατος και κυνηγιού. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και οι μεγαλύτεροι χρόνοι καπνίσματος θα κάνουν αυτά τα σκληρά στο μαγείρεμα κομμάτια τρυφερά και εκπληκτική γεύση!
#3. Αλατίστε το κρέας πριν το κάπνισμα: Το αλάτι που χρησιμοποιείται στη διαδικασία άλμης ενισχύει τις υδατοαπορροφητικές ιδιότητες του κρέατος. Αυτό βοηθά το κρέας να παραμείνει υγρό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καπνίσματος.
#4. Αφήστε λίγη ροή αέρα: Κρατήστε την επάνω οπή εξαερισμού του καπνιστή μισάνοιχτη για να επιτρέψετε τον καθαρό αερισμό. Αυτό θα αφήσει τον καπνό από το ξύλο να φτάσει στο φαγητό και στη συνέχεια να περάσει από τον ίδιο αεραγωγό.
#5. Ισορροπήστε την υγρασία: Κρατήστε τη λεκάνη νερού για τον ατμομάγειρα γεμάτη όσο ο καπνιστής είναι αναμμένος. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το φαγητό μαγειρεύεται στον ατμό ταυτόχρονα κατά το κάπνισμα για να διατηρήσει την τρυφερότητά του.
#6. Καθαρισμός καπνού: Όταν τα ροκανίδια γίνονται στάχτη, απελευθερώνουν καπνό που κάνει το κρέας σας δυσάρεστο. Θέλετε να σβήσει το ξύλο πριν γίνει στάχτη για να πάρει καθαρό καπνό και την καλύτερη γεύση. Οι μπισκότες Bradley είναι ειδικά σχεδιασμένες για να σβήνουν πριν γίνουν στάχτη για να σας δώσουν υπέροχα καθαρό καπνό.
Τελικές σκέψεις
Το κάπνισμα φαγητού είναι ένας διασκεδαστικός και νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε κρέας, ακόμη και μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών. Σας δείξαμε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν ποιοτικό καπνιστή, σας δώσαμε τις καλύτερες συμβουλές μας για νόστιμα και ζουμερά κρέατα και σας δώσαμε το μυστικό για καλύτερη γεύση καπνού.
Είτε καπνίζετε τη γαλοπούλα για τις γιορτές είτε για οποιαδήποτε άλλη εποχή, σας ευχόμαστε ότι καλύτερο στις περιπέτειές σας για το κάπνισμα. Μην ξεχάσετε να δείτε το δικό μας συνταγές καπνίσματος τροφίμων για περισσότερες συμβουλές και κόλπα για το κάπνισμα τροφίμων.