5 Steak Doneness Internal Temperatures & Times

5 Αρωματικότητα! Εσωτερικές θερμοκρασίες & ώρες

Posted on: January 17, 2023Υπάρχουν τόσες προτιμήσεις για μπριζόλες όσες και εκείνες που τρώνε. Ανεξάρτητα από το γούστο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Smoker σας για να πετύχετε τους στόχους σας στην άνεση του σπιτιού σας.

Υπάρχουν τόσες προτιμήσεις για μπριζόλες όσες και εκείνες που τρώνε. Ανεξάρτητα από το γούστο σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε Καπνιστής για να πετύχετε τους στόχους σας στην άνεση του σπιτιού σας.

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους προετοιμασίας, το κάπνισμα θα σας δώσει μια γευστική και τρυφερή μπριζόλα, ενώ θα σας εξοικονομήσει χρόνο που διαφορετικά θα ξοδεύατε για καρυκεύματα. Θα χρειαστεί απλώς να αλατοπιπερώσετε στην αρχή και να αφήσετε τον καπνιστή να κάνει τα υπόλοιπα. (το μαρινάρισμα και η χρήση τρίβων είναι επίσης μια επιλογή, αλλά αυτό θα είναι η προτίμησή σας)

Η τελική γεύση της μπριζόλας σας μπορεί να επηρεαστεί από τον τύπο της ξύλο εσυ χρησιμοποιεις. Μπορείτε να αποφασίσετε να πάτε με τις πιο πλούσιες γεύσεις σκλήθρου και σφενδάμου, τις πιο δυνατές γεύσεις μεσκίτσου και χικαριού ή τις πιο γλυκές και ήπιες γεύσεις μήλου και κεράσι.

Τα 5 επίπεδα ετοιμότητας μπριζόλας

Το πρώτο βήμα προς τον στόχο σας να πετύχετε την τέλεια μπριζόλα σας είναι να πάρετε μια καλή κοπή. Το μέγεθος και το σχήμα της μπριζόλας είναι μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Το δεύτερο είναι να μαγειρέψετε τη μπριζόλα σας στη σωστή θερμοκρασία. Η απλή παρατήρηση του κρέατος για να προσδιορίσετε το στάδιο του μαγειρέματος δεν είναι ένας ακριβής τρόπος επιβεβαίωσης του ψησίματος. Συνιστάται ιδιαίτερα να έχετε θερμόμετρο κρέατος.

Για να έχετε τη σωστή ένδειξη, θα πρέπει να εισάγετε το θερμόμετρο σας από την πλευρά της κοπής. Τοποθετήστε την άκρη στο κέντρο της κοπής σε σημείο που δεν έρχεται σε επαφή με το λίπος ή το κόκκαλο.

Μόλις το θερμόμετρο καταγράψει 5–10°F (-15 έως -12°C) χαμηλότερα από το επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, αφαιρέστε τις μπριζόλες σας από τη φωτιά. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν, θα συνεχίσουν το μαγείρεμα μακριά από τη φωτιά.

1. Σπάνιο

Αυτό είναι όσο πιο κοντά σε ένα σαρκοφάγο. Οι μπριζόλες σε αυτό το επίπεδο μαγειρέματος έχουν ένα δροσερό κόκκινο κέντρο. Συνήθως, η θερμοκρασία που απαιτείται για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο μαγειρέματος είναι 125°F ή 52°C.

2. Μεσαία σπάνια

Μόλις το κέντρο της μπριζόλας σας αρχίσει να γίνεται ζεστό κόκκινο σε χρώμα, είναι σε καλό δρόμο για το μεσαίο-σπάνιο επίπεδο. Φτάνετε αυτό το επίπεδο στους 135°F ή 57°C.

3. Μεσαίο

Η εμφάνιση του κέντρου της μπριζόλας σας έχει ζεστό ροζ χρώμα σε αυτό το σημείο. Η απαιτούμενη θερμοκρασία είναι 145°F ή 63°C.

4. Μέτρια καλά

Ένα ελαφρώς ροζ κέντρο είναι η επιβεβαίωση ότι η μπριζόλα σας βρίσκεται στο στάδιο του μεσαίου πηγαδιού. Η απαιτούμενη θερμοκρασία για να επιτευχθεί αυτό είναι 150°F ή 66°C.

5. Μπράβο

Όταν τελικά μπορείτε να δείτε πολύ λίγο ή καθόλου ροζ στο κέντρο της μπριζόλας σας, είναι επιβεβαίωση ότι είναι καλά φτιαγμένο. Η θερμοκρασία που απαιτείται για να φτάσετε εδώ είναι 160°F ή 71°C.

Είναι καλό να σημειωθεί ότι παρόλο που κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει ή να ελέγξει τι πρέπει να φάτε ή πώς το τρώτε, το USDA συνιστά να μαγειρεύονται οι μπριζόλες σε μέτριο επίπεδο τουλάχιστον και να ξεκουράζονται για 3 λεπτά πριν τις σερβίρετε.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε όταν καπνίζετε μπριζόλα

Μόλις το κομμάτι σας είναι έτοιμο για κάπνισμα, βάλτε το θερμόμετρο κρέατος κοντά στον καπνιστή σας και ξεκινήστε τις προετοιμασίες σας.

Πρώτον, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά μπισκότα για να αποφασίσετε για τις γεύσεις που θέλετε. Μόλις αποφασίσετε ποια σας αρέσουν περισσότερο, προθερμάνετε το καπνιστή σας και ρυθμίστε τη θερμοκρασία.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε στις σχάρες του καπνιστή. Εάν χρησιμοποιείτε το Bradley Smoker, έχετε τέσσερα ράφια για να διαλέξετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κόψετε τη μπριζόλα σε περισσότερα κομμάτια για τη μαγειρική σας ευκολία. Κλείστε τα καπάκια του καπνιστή και περιμένετε έως ότου φτάσει τις προκαθορισμένες εσωτερικές θερμοκρασίες για την ετοιμότητα που επιθυμείτε.

Αφαιρέστε τη μπριζόλα από το καπνιστό και αφήστε τα να ξεκουραστούν και να μουλιάσουν στις γεύσεις πριν τη σερβίρετε.

Χρόνος που απαιτείται για να καπνίσετε σωστά τη μπριζόλα

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το κάπνισμα των τροφίμων ως μέθοδος παρασκευής εξαρτάται περισσότερο από το χρόνο παρά από τις θερμοκρασίες. Δεν θέλετε να αφαιρέσετε τις μπριζόλες από τον καπνιστή προτού φτάσετε το επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας.

Παράγοντες όπως το πάχος της κοπής της μπριζόλας και η λειτουργικότητα του καπνιστή σας έχουν σημασία και μπορούν να επηρεάσουν τον χρόνο που χρειάζεται. Χρειάζεστε έναν καπνιστή του οποίου μπισκότα γεύσης ή καύση ξύλου χωρίς διακυμάνσεις θερμοκρασίας. Εκτός από την ευκολία που προσφέρει, αυτό διασφαλίζει επίσης ότι δεν υπάρχουν αέρια ή οξέα υψηλής θερμοκρασίας που μπορεί να αλλοιώσουν τη γεύση της καπνιστή μπριζόλας σας.

Αφιερώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον 45 λεπτά έως 1 ώρα από την αρχή μέχρι το τέλος στη διαδικασία μαγειρέματος για να εξασφαλίσετε ότι θα επιτύχετε την ποιότητα που χρειάζεστε.

Να συνοψίσουμε:

  1. Να θυμάστε ότι το μέγεθος και η κοπή της μπριζόλας σας είναι σημαντικά.
  2. Το να ρίξετε μια ματιά στο χρώμα της μπριζόλας δεν είναι μια αλάνθαστη μέθοδος για τον προσδιορισμό της ετοιμότητας. Έχετε πάντα ένα θερμόμετρο κρέατος που λειτουργεί.
  3. Η επιλογή των σωστών μπισκότων γεύσης είναι σημαντική γιατί καθορίζει την τελική γεύση της μπριζόλας σας.
  4. Η διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος εξαρτάται από τον καπνιστή του φαγητού στον οποίο εγκαθιστάτε. Η επιλογή ενός καλού καπνιστή είναι ένα εξαιρετικό βήμα στη διαχείριση του χρόνου κατά το μαγείρεμα.

Ψάχνετε για κάποια συνταγή έμπνευσης; Δοκιμάστε αυτά:
Πώς να φτιάξετε καπνιστή μπριζόλα Tomahawk
Smokey Blackberry Steaks
Καπνιστές μπριζόλες T-Bone με κατσικίσιο βούτυρο στο Bradley Smoker

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο Μπράντλεϊ Σμόκερ, ρίξτε μια ματιά στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.