Εάν διασχίζετε διάφορα φόρουμ, άρθρα και δημοσιεύσεις για το κάπνισμα τροφίμων από τους συναδέλφους σας pitmasters, η γενική συναίνεση είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μουστάρδα έτσι ώστε το τρίψιμο να προσκολλάται στο κρέας. Όλοι λένε επίσης ότι δεν μπορείτε να δοκιμάσετε ούτε τη μουστάρδα όταν είναι έτοιμο το κρέας, ισχύει όλο αυτό; Λοιπόν, διαβάστε για να μάθετε!
Αντί να αφήσετε λίγο από ένα μπαχαρικό να λιώσει με το αργά λιώσιμο λίπος, η μουστάρδα το δένει στην πραγματικότητα καλύτερα με το κρέας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα κρέατα όπου ένας καλός όγκος του κρέατος χάνεται σε λίπος. Αν σας αρέσει το καπνιστό κρέας με έναν υπέροχο, γευστικό φλοιό, τότε προσθέστε ένα στρώμα μουστάρδας σε αυτό.
Πριν από πολύ καιρό, κάποιος ανακάλυψε ότι η μουστάρδα τείνει να χάνει το μεγαλύτερο μέρος της γεύσης της εάν κάθεται σε έναν καπνιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η μουστάρδα είναι μια καλή κολλώδης ουσία ιδανική για να κρατάτε ξηρά καρυκεύματα στο κρέας. Ως εκ τούτου, εφευρέθηκε η μέθοδος τριβής του κρέατος με μουστάρδα. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό, αλλά η βασική ιδέα είναι η ίδια. Ένα λεπτό στρώμα μουστάρδας στην επιφάνεια των κρεάτων θα κρατήσει τα ξηρά τρίψιμο στη θέση τους ενώ το κρέας καπνίζεται. δηλ. Αυτή είναι μια τέλεια μέθοδος για παϊδάκια ή χοιρινό κρέας.
Έτσι η μουστάρδα μαλακώνει το καπνιστό κρέας
Η γεύση μουστάρδας θα έχει σχεδόν εξαφανιστεί εντελώς όταν το κρέας έχει τελειώσει το κάπνισμα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Η μουστάρδα λειτουργεί πραγματικά για να μαλακώσει το κρέας και θα παρατηρήσετε λίγο περισσότερο από μια λεπτή κρούστα πάνω από την επιφάνεια του κρέατος. Στην πραγματικότητα, η μουστάρδα μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγή της κρούστας που είναι τόσο περιζήτητη στο παραδοσιακό μπάρμπεκιου. Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε το τρίψιμο μουστάρδας είναι απλώς να προσθέσετε το ξηρό τρίψιμο σε αρκετή μουστάρδα για να καλύψετε το κρέας.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τη μουστάρδα για ένα τρίψιμο
Για να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία τη μουστάρδα στο κάπνισμα, μπορείτε να ξεκινήσετε προετοιμάζοντας το κρέας που πρόκειται να καπνιστεί, στεγνώνοντάς το με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια επικαλύπτοντάς το με ένα λεπτό στρώμα μουστάρδας.
Επαγγελματική συμβουλή: Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ακριβή μουστάρδα! Η φθηνή, βασική παρασκευασμένη κίτρινη μουστάρδα λειτουργεί εξαιρετικά.
Τώρα μπορείτε να τρίψετε σε όλη την επιφάνεια της μουστάρδας σας. Το ξηρό τρίψιμο θα κολλήσει στη μουστάρδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε λίγο απαλοί με την επικάλυψη μουστάρδας για να μην τη σκουπίσετε. Στη συνέχεια τυλίξτε το έτοιμο κρέας σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να καθίσει όλη τη νύχτα. Το ξύδι στη μουστάρδα στην πραγματικότητα λειτουργεί για να πάρει τις γεύσεις από το τρίψιμο και να το μεταφέρει στο κρέας. Από αυτό το σημείο, καπνίστε το κρέας ως συνήθως.
Πώς να καπνίσετε τρυφερό τραβηγμένο χοιρινό
Πώς να φτιάξετε καπνιστό χοιρινό σε έναν καπνιστή Bradley. Σε αυτό το βίντεο, ο Τζο κάνει ένα μικρό πείραμα για να δει αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο τραβηγμένο χοιρινό κρέας με και χωρίς μουστάρδα. Δείτε αυτό το βίντεο για να δείτε τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα!
0:00Εισαγωγή
0:47Προετοιμασία του τριψίματος
4:13Προσθέτουμε τη μουστάρδα για τη γευστική δοκιμή
5:56Ώρα καπνίσματος
7:48Τελικό αποτέλεσμα και συγκριτικά συστατικά:
Συστατικά
1,4 κιλά χοιρινό ψητό
Για το τρίψιμο:
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
Κατευθύνσεις
- Μετρήστε 1% αλάτι ανά 1000 γραμμάρια = 14 γραμμάρια αλάτι ανά μερίδα ψητού
- Στη συνέχεια, προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού πάπρικα πάνω στο αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο και 2 κουταλάκια του γλυκού φυσικά τριμμένο πιπέρι
- Χρησιμοποιήστε ένα σέικερ και απλώστε τη θεραπεία στο ένα ψητό
- Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στη σχάρα του Bradley Smoker
- Θα προσθέσετε μουστάρδα στο άλλο ψητό και στη συνέχεια θα χτυπήσετε τη θεραπεία
- Στη συνέχεια, τοποθετήστε και τα δύο ψητά στο καπνιστή.
- Καπνίζετε στους 240 F (115,6 C), χρόνος μαγειρέματος 8-9 ώρες, χρόνος καπνίσματος 3 ώρες με 9 μπισκότα hickory
- Μετά από 3 ώρες βγάζουμε τα ψητά
Ελπίζουμε να μάθατε κάτι πολύτιμο από τη συμβουλή μας για το πώς να καπνίζετε κρέας με την τεχνική μουστάρδας. Μην ξεχνάτε να συντονίζεστε κάθε εβδομάδα για νέες συνταγές και αναρτήσεις ιστολογίου στο Bradley Smoker Food Smoking Blog. Καλό κάπνισμα!