Why You Shouldn't Smoke Food with Grape Vines or Lilac

Γιατί δεν πρέπει να καπνίζετε φαγητό με Αμπέλια ή Πασχαλιά

Posted on: January 16, 2023



Το κάπνισμα τροφίμων έχει εξελιχθεί από ένα μέσο διατήρησης των τροφίμων σε μια μέθοδο παρασκευής γκουρμέ φαγητών στο σπίτι. Είναι η καπνιστή γεύση που έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή βάση θαυμαστών για καπνιστά φαγητά. Το μυστικό για καλό κάπνισμα είναι πάντα το ξύλο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του καπνού.

Το κάπνισμα τροφίμων έχει εξελιχθεί από ένα μέσο διατήρησης των τροφίμων σε μια μέθοδο παρασκευής γκουρμέ φαγητών στο σπίτι. Είναι η καπνιστή γεύση που έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή βάση θαυμαστών για καπνιστά φαγητά. Το μυστικό για καλό κάπνισμα είναι πάντα το ξύλο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του καπνού. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τον pitmaster που συνδυάζει τη γεύση του φαγητού με το κατάλληλο ξύλο για να σερβίρει τρυφερό και ζουμερό φαγητό. Εκτός από τη μαρινάδα, το ξύλο είναι ο πρωταρχικός παράγοντας για τη γεύση του φαγητού.

Οι ειδικοί στο μπάρμπεκιου πιστεύουν ότι κάθε σκληρό ξύλο που είναι φυσικά καρυκευμένο χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κάπνισμα τροφίμων. Ωστόσο, η πραγματική ιστορία πίσω από την τέλεια καπνιστή γεύση έχει πολλούς περισσότερους παράγοντες. Δεν είναι όλα τα σκληρά ξύλα ιδανικά για το κάπνισμα τροφίμων. Εδώ θα συζητήσουμε δύο είδη ξύλου που χρησιμοποιούνται συνήθως για το κάπνισμα τροφίμων που μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Σωστά καταλάβατε, θα συζητήσουμε το ξύλο αμπέλου και το ξύλο πασχαλιάς. Συνεχίστε να διαβάζετε για να σώσετε το barbeque party σας.

Αποφύγετε τη χρήση ξύλου αμπέλου για το κάπνισμα τροφίμων

Η αμπέλια είναι σκληρό ξύλο, δίνει μια ήπια φρουτώδη γεύση και δεν μουχλιάζει. Όλα αυτά ακούγονται τέλεια για το κάπνισμα φαγητού, αλλά εδώ είναι κάτι περισσότερο που πρέπει να γνωρίζετε. Το ξύλο αμπέλου παράγει πυκνό καπνό τάρτας όταν φτάσει σε υψηλή θερμοκρασία. Αν και το ξύλο δίνει μια ήπια φρουτώδη γεύση, η πικρή γεύση στον καπνό μπορεί να κάνει τη γεύση βαριά. Αυτό μπορεί τελικά να δώσει μια πικρή γεύση στο φαγητό και να το αφήσει δύσοσμο.

Αν θέλετε να αρωματίσετε το φαγητό με αμπέλι, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το ξύλο με φειδώ. Μην μαγειρεύετε το φαγητό εντελώς σε αμπελόξυλο. Για πιο ασφαλείς επιλογές, δοκιμάστε να καπνίσετε πουλερικά σε αυτό το ξύλο, καθώς μαγειρεύεται πιο γρήγορα, οπότε ο χρόνος καπνίσματος θα είναι μικρότερος.

Αποφύγετε τη χρήση ξύλου λιλά για το κάπνισμα τροφίμων

Ακριβώς όπως το Grapevine, το Lilac είναι επίσης ένα δημοφιλές ξύλο για μπάρμπεκιου. Η πασχαλιά παράγει έναν ήπιο και γλυκό καπνό που γενικά προτιμάται για το μαγείρεμα πουλερικών και αρνιού. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το λιλά μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβές για την υγεία σας. Παρά το γεγονός ότι είναι σκληρό ξύλο, η πασχαλιά περιέχει πολύ χυμό. Ο καπνός από το σομφό μπορεί να προσδώσει μια περίεργη γεύση στο φαγητό. Επίσης, η πασχαλιά είναι πιο επιρρεπής σε ασθένειες. Έτσι, όταν καίτε άρρωστα κλαδιά πασχαλιάς, ο καπνός μπορεί να χαλάσει το θρεπτικό επίπεδο των τροφίμων καθιστώντας τα μη ασφαλή για κατανάλωση.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ξύλο λιλά μόνο για υπαίθριο μπάρμπεκιου όπου ο καπνός μπορεί να διαφύγει στον αέρα και οι άνθρωποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να τον εισπνεύσουν. Εάν θέλετε να καπνίζετε λιλά σε εσωτερικούς χώρους, φροντίστε να καθαρίσετε την καμινάδα πριν και μετά το κάπνισμα. Προσέξτε να επιλέξετε μόνο ξύλο πασχαλιάς χωρίς ασθένειες για το κάπνισμα τροφίμων.

Τα καλύτερα ξύλα για το κάπνισμα τροφίμων

Τώρα που δύο από τα δημοφιλή ξύλα για το κάπνισμα τροφίμων έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα σας, θέλουμε να προσθέσουμε μερικές πιο ασφαλείς επιλογές. Εδώ είναι μερικές επιλογές για μια τέλεια εμπειρία καπνίσματος.

Αγριοκαρυδιά: Αυτό το ξύλο παράγει καπνό πλούσιο σε γεύση και είναι εξαιρετικό για το μαγείρεμα μεγάλων κομματιών κρέατος. Η γεύση είναι ήπια και δεν υπερισχύει της γεύσης του κρέατος ακόμα και μετά από παρατεταμένο κάπνισμα.

Μήλο: Το Applewood δίνει μια γλυκιά και φρουτώδη γεύση που συμπληρώνει την αρχική γεύση του κρέατος, όπως χοιρινό, κοτόπουλο κ.λπ.

Δρυς: Αυτό είναι ένα παγκόσμιο αγαπημένο ξύλο για μπάρμπεκιου. Το Oakwood προσδίδει μέτρια έως δυνατή γεύση που το καθιστά κατάλληλο για το κάπνισμα βοείου κρέατος, αρνιού και λουκάνικων κ.λπ.

Είδος μιμόζας: Αυτό το ξύλο είναι δημοφιλές για μπάρμπεκιου σε στιλ Τέξας. Παράγει μια πλούσια και έντονη γεύση που ταιριάζει με κάθε είδους κόκκινο κρέας.

Μπισκετάκια: Αυτά είναι συμπιεσμένα ροκανίδια ομοιόμορφης πυκνότητας και μεγέθους, ιδανικά για το κάπνισμα τροφίμων. Τα μπισκότα είναι μια καλή επιλογή για μια ασφαλή και απολαυστική εμπειρία καπνίσματος τροφίμων. Το τέλειο παράδειγμα είναι Μπράντλεϊ Μπισκέ. Αυτά είναι ειδικά συμπιεσμένα για να σχηματίσουν δίσκους ξύλινου πριονιδιού ομοιόμορφου πάχους που καίγονται για συγκεκριμένο χρόνο και σβήνονται αυτόματα πριν γίνουν στάχτη για να σώσουν το φαγητό από το να μυρίζει άσχημα. Τα μπισκότα Bradley είναι διαθέσιμα σε διαφορετικές φρουτώδεις γεύσεις όπως σφενδάμι, πεκάν, βελανιδιά, μήλο, κεράσι, hickory και πολλά άλλα.

Συμβουλές για το κάπνισμα φαγητού τύπου pitmaster

Αλμη: Είναι ένα διάλυμα αλατιού και νερού που χρησιμοποιείται ως μαρινάδα. Η άλμη βοηθά στο να διατηρείται το φαγητό υγρό και διατηρεί την τρυφερότητά του ακόμα και μετά από παρατεταμένο κάπνισμα.

Ελεγχος θερμοκρασίας: Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια χαμηλή και αργή διαδικασία, επομένως ο έλεγχος της θερμοκρασίας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το φαγητό καπνίζεται σταθερά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει το επιθυμητό.

Χρησιμοποιήστε έναν καλό καπνιστή τροφίμων: Ένας ποιοτικός καπνιστής μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το παιχνίδι καπνίσματος τροφίμων. Ένας επαγγελματίας καπνιστής όπως το Bradley Smoker έρχεται με έναν αυτόματο τροφοδότη ξύλου που θα λειτουργεί με κάποια επίβλεψη για έως και 10 ώρες. Ο προηγμένος ψηφιακός έλεγχος σε ένα Bradley Smoker επιτρέπει στον χρήστη να προκαθορίζει τον χρόνο και τη θερμοκρασία μαγειρέματος πριν το κάπνισμα.

Εχε υπομονή: Μην σερβίρετε το φαγητό αμέσως μετά το κάπνισμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο ώστε να απορροφήσει ξανά όλο τον χυμό που εκκρίνεται κατά το κάπνισμα. Αυτό θα ενισχύσει τη γεύση και την τρυφερότητα του φαγητού.

Οι συμβουλές μας για το ασφαλές και απολαυστικό κάπνισμα τροφίμων τελειώνουν εδώ. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley να σας βοήθησαν με τα βασικά για το καλό κάπνισμα. Για περισσότερες υπέροχες συμβουλές και κόλπα Bradley καθώς και για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog.