Can I Smoke Pre-Cooked Meats?

Μπορώ Να Καπνίσω; -Προμαγειρεμένα Κρέατα;

Posted on: January 17, 2023



Τα περισσότερα κρέατα είναι ακριβά και υπάρχουν φορές που έχουμε τόσα πολλά υπολείμματα μετά την προετοιμασία ενός γεύματος μιας συνταγής. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε αυτά τα προμαγειρεμένα κρέατα ακόμα απολαυστικά, όπως να τα ζεστάνετε σε φούρνο ή να τα τηγανίσετε σε τηγάνι. Ένας δημοφιλής τρόπος μαγειρέματος κρέατος είναι το κάπνισμα. Ωστόσο, το ερώτημα είναι, μπορεί να λειτουργήσει με προμαγειρεμένα κρέατα όπως το ζαμπόν και το βόειο κρέας;

Τα περισσότερα κρέατα είναι ακριβά και υπάρχουν φορές που έχουμε τόσα πολλά υπολείμματα μετά την προετοιμασία ενός γεύματος αξίας μιας συνταγής. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε αυτά τα προμαγειρεμένα κρέατα ακόμα απολαυστικά, όπως να τα ζεστάνετε σε φούρνο ή να τα τηγανίσετε σε τηγάνι. Ένας δημοφιλής τρόπος μαγειρέματος κρέατος είναι το κάπνισμα. Ωστόσο, το ερώτημα είναι, μπορεί να λειτουργήσει με προμαγειρεμένα κρέατα όπως το ζαμπόν και το βόειο κρέας;

Κάπνισμα κρέατος

Πρώτον, ενισχύετε τη γεύση του κρέατος καπνίζοντάς το, καθώς του δίνει μια μοναδικά ξεχωριστή γεύση που δεν μπορείτε να πάρετε από άλλες μεθόδους μαγειρέματος. Επίσης, μέσω του καπνίσματος των τροφίμων, βελτιώνετε τη μυρωδιά και την εμφάνιση του κρέατος, το συντηρείτε και φροντίζετε να είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Ένα άλλο υπέροχο πράγμα σχετικά με το κάπνισμα φαγητού είναι ότι όταν το έχετε ετοιμάσει σε ένα πιάτο, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά με αυτό μετά. Τα καπνιστά τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση χωρίς περαιτέρω μαγείρεμα, αν και συχνά επαναθερμαίνονται εάν δεν καταναλωθούν σε μία δόση. Η ιδέα πίσω από αυτό, όπως και κάθε τύπος παρασκευής φαγητού, είναι ότι το ζεστό φαγητό απελευθερώνει τη μέγιστη γεύση. Για παράδειγμα, μπορείτε να φάτε τα ζαμπόν όπως είναι ανά πάσα στιγμή αφού καπνιστούν σωστά.

Κάπνισμα προμαγειρεμένων κρεάτων

Το κάπνισμα κρέατος που έχει ήδη μαγειρευτεί είναι σίγουρα εφικτό και καλό, επομένως δεν χρειάζεται να σκέφτεστε πολύ τις θερμοκρασίες των τροφίμων. Επιπλέον, το κάπνισμα φαγητού, ειδικά μικρότερες μερίδες κρέατος, σας εξοικονομεί πολύ χρόνο καθώς αυτές έχουν μικρότερους χρόνους μαγειρέματος. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειώσετε στο κάπνισμα προμαγειρεμένου κρέατος είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει καπνιστεί πριν για να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή γεύση του.

Μερικά κρέατα καπνίζονται πιο εύκολα και είναι πιο κατάλληλα για το κάπνισμα φαγητού από άλλα, επομένως αυτά τα κρέατα, όταν είναι προμαγειρεμένα, είναι επίσης εξαιρετικά για το κάπνισμα. Για το βόειο κρέας, τα ψητά τσακ είναι τα καλύτερα, καθώς είναι μικρότερα από ένα ψαρονέφρι, επιτρέποντας στις καπνιστές γεύσεις να διεισδύσουν σε κάθε εκατοστό του κρέατος. Για τα προϊόντα πουλερικών, η γαλοπούλα λειτουργεί καλύτερα για το κάπνισμα, καθώς αυτό το κρέας είναι πιο τρυφερό και πιο ζουμερό όταν καπνίζεται από άλλα κρέατα πουλιών.

Συμβουλές και κόλπα Bradley

Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές και τα κόλπα μας σχετικά με την προτεινόμενη θερμοκρασία για το κάπνισμα, θα είναι πιο εύκολο να αποκτήσετε την επιθυμητή γεύση για τα προμαγειρεμένα κρέατά σας. Η μέση θερμοκρασία ξεκινά από 225 °F (107 °C) για το κάπνισμα χοιρινού και βοείου κρέατος και μπορεί να φτάσει τους 240 °F (115 °C), εκτός από το μπέικον της κοιλιάς. Η προτεινόμενη θερμοκρασία για το κάπνισμα μπέικον της κοιλιάς είναι μικρότερη από 100 °F (38 °C), καθώς καίγεται εύκολα.

Πολλοί άνθρωποι συχνά ρωτούν για τις απαραίτητες προετοιμασίες πριν καπνίσουν φαγητό και οι διαδικασίες ποικίλλουν για κάθε τύπο κρέατος. Στα περισσότερα κρέατα, για να έχετε την πιο πλούσια γεύση από κάθε φέτα, ενθαρρύνεται το αλάτισμα είτε με τρίψιμο είτε με εμβάπτιση σε διαλύματα. Για το προμαγειρεμένο κρέας, ωστόσο, μπορείτε απλά να βάλετε το μεγαλύτερο μέρος του κρέατος απευθείας στο Bradley Smoker σας χωρίς προηγούμενη προετοιμασία, καθώς έχουν ήδη τις δικές τους γεύσεις.

Όταν καπνίζετε οποιοδήποτε είδος κρέατος, το είδος του ξύλου που θα χρησιμοποιήσετε επηρεάζει το συνολικό άρωμα και τη γεύση του κρέατος. Γι' αυτό, εδώ στο Bradley Smoker, χρησιμοποιώντας τα μπισκότα Bradley που διατίθενται σε πολλούς τύπους ξύλου. Τα πιο χρησιμοποιούμενα είναι το κεράσι, το χικάρυ και το πεκάν. Ολα αυτά Μπράντλεϊ Μπισκέ θα αναδείξει τα καλύτερα στο κρέας σας, συμπεριλαμβανομένων των προμαγειρεμένων.

Μερικοί άνθρωποι αποθαρρύνουν το κάπνισμα προμαγειρεμένου κρέατος γιατί, σύμφωνα με αυτούς, κάνει το κρέας πιο στεγνό, ειδικά με το κρέας κοτόπουλου. Ωστόσο, αν γίνει σωστά, μπορείτε να μετατρέψετε τα περιττά τρόφιμα σας σε ειδικά πιάτα για να τα απολαύσει η οικογένειά σας. Το κάπνισμα δεν είναι μόνο ένας διασκεδαστικός και ευχάριστος τρόπος μαγειρέματος και προετοιμασίας φαγητού, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο υγιεινές επιλογές σας.

Τελικές σκέψεις

Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια τέχνη που σχεδόν ο καθένας μπορεί να μάθει και να παίξει με όλα τα είδη κρέατος. Τα προμαγειρεμένα κρέατα δεν χρειάζεται να εξαρτώνται από το φούρνο για το εκ νέου μαγείρεμα, καθώς μπορείτε να πάτε στο Bradley Smoker σας. Οι περισσότεροι λατρεύουν το κρέας και τα οφέλη του είναι αναμφισβήτητα, αλλά η προετοιμασία του είναι το κλειδί για να γίνει υγιεινό και νόστιμο.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον καπνιστή σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog.