How To Expertly Spritz Your Smoked Meats

Πως να Εξειδικευμένα Spritz Τα καπνιστά σας κρέατα

Posted on: February 08, 2022
Read time: Read Time: 10 min



Συνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Τα καπνιστά κρέατα είναι νόστιμα και μπορείτε να τα κάνετε ακόμα καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσετε γεύση στα καπνιστά σας κρέατα. Μπορείτε να τα μαρινάρετε, να τα εγχύσετε ή να τα αλατίσετε σε άπειρα γευστικά υγρά.

Ωστόσο, αν θέλετε αυτή την πρόσθετη «άχνα» γεύσης, το ψεκασμό είναι ο καλύτερος τρόπος. Πασπαλίζοντας τα καπνιστά σας κρέατα με ένα γευστικό υγρό, μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον στρώμα γεύσης και πολυπλοκότητας που θα ανεβάσει το πιάτο σας στο επόμενο επίπεδο.

Οι ψεκαστήρες είναι ευέλικτα μικρά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να οδηγήσετε οποιοδήποτε υγρό πιτσιλίσματος απευθείας πάνω στο κρέας σας. Έρχονται σε πολλές μορφές. Υπάρχουν αντλίες από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής τεχνολογίας που γεμίζετε με τα δικά σας γευστικά υγρά για μεγάλες εφαρμογές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μικρότερους ψεκαστήρες χειρός, οι οποίοι είναι γενικά καλύτεροι για εφαρμογές μικρού όγκου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τα παλιά σας πλαστικά μπουκάλια ψεκασμού, εάν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση.

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για να ψεκάζετε καπνιστό κρέας: προσθέτοντας υγρασία και γεύση. Η υγρασία είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να πασπαλίζετε το κρέας σας. Το κάπνισμα είναι μια στεγνή διαδικασία και είναι σημαντικό να προσθέσετε λίγη από αυτή τη χαμένη υγρασία. Το ψεκασμό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα κρέατά σας ζουμερά και τρυφερά και θα τα βοηθήσει επίσης να μαγειρεύονται πιο ομοιόμορφα.

Όταν πασπαλίζετε τα καπνιστά σας κρέατα με χυμούς, βότανα ή σάλτσες, θα προσθέσετε απίστευτη γεύση στο τελικό προϊόν. Κάθε συστατικό προσθέτει μια μοναδική γεύση στο κρέας και το βελτιώνει. Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι το κρύο και το βρεγμένο κρέας απορροφά καλύτερα τον καπνό. Ψεκάζοντας συνεχώς το κρέας σας, θα του δώσετε την ευκαιρία να απορροφήσει τον μέγιστο καπνό και να αποκτήσει μια υπέροχη συνολική γεύση.

Το ψεκασμό αυξάνει επίσης τον χρόνο ψησίματος του κρέατος σας. Γενικά, το αργό ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά έχει ως αποτέλεσμα το καλύτερα καπνιστό κρέας. Ραντίζοντας υγρό στο καπνιστό σας κρέας, μειώνετε ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία του κρέατος. Αυτό θα δώσει στις ίνες του κρέατος περισσότερο χρόνο να διαλυθούν, βελτιώνοντας έτσι την υφή του.

Η παρουσίαση είναι ένας ακόμη λόγος για να πασπαλίσετε τα κρέατά σας. Το ψεκασμό όχι μόνο προσθέτει γεύση, αλλά κάνει και το κρέας σας να φαίνεται ωραίο. Το υγρό θα εναποτεθεί σε μια ωραία ομοιόμορφη στρώση στην επιφάνεια του κρέατος και θα προσθέσει και λίγο χρώμα. Αυτό θα κάνει το τελικό προϊόν σας να φαίνεται πιο ελκυστικό και θα δελεάσει το κοινό σας να εμβαθύνει.

Απλώς να γνωρίζετε ότι αν ψάχνετε για αυτόν τον τέλειο φλοιό καρυκευμάτων στο εξωτερικό του παρασκευάσματός σας, το spritz μπορεί να είναι δύσκολο, αν πάρα πολύ ή πολύ συχνά μπορεί να αφαιρέσει τα καρυκεύματα. Αλλά το να είστε προσεκτικοί και να αποκτήσετε περισσότερη εμπειρία κάνοντας το θα φτάσετε στην τελειότητα.

Υπάρχουν πολλά υγρά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ψεκασμό. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το μηλόξυδο, η μπύρα και το κρασί. Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό ντομάτας, χυμό λαχανικών ή οποιοδήποτε είδος ζωμού. Αν θέλετε να προσθέσετε λίγη επιπλέον γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σάλτσα μπάρμπεκιου, μουστάρδα μελιού ή σάλτσα teriyaki.

Και αν θέλετε να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας υγρό ψεκασμού αναμειγνύοντας διαφορετικούς χυμούς και βότανα μαζί. Φρόντισε όμως να μην παρασυρθείς πολύ. Ο στόχος είναι να ενισχύσετε τη φυσική γεύση του καπνιστού κρέατος σας, όχι να το υπερνικήσετε.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι το καπνιστό κρέας σας βγαίνει τέλειο:

1. Βεβαιωθείτε ότι ο καπνιστής σας έχει θερμανθεί σωστά πριν αρχίσετε να καπνίζετε το κρέας σας. Το ιδανικό εύρος θερμοκρασίας για το κάπνισμα κρέατος είναι 225–250 °F (107–121 °C).

2. Εάν χρησιμοποιείτε α ανιχνευτής κρέατος για να ελέγξετε τη θερμοκρασία του κρέατος σας, βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζει το κόκαλο. Αν το κάνετε αυτό, θα έχετε μια ανακριβή ένδειξη για την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος σας.

3. Αφού έχετε την επιθυμητή ποσότητα καπνού στο κρέας σας, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο και ψεκάστε το κάθε ώρα. Αυτό θα το διατηρήσει υγρό και θα αποτρέψει το στέγνωμα. Ο χυμός μήλου είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε εάν είναι η πρώτη σας προσπάθεια. (Αλλά να θυμάστε ότι τα καλυμμένα κρέατα δεν θα απορροφούν πια καπνό)

4. Αν θέλετε να διακλαδώσετε και να δοκιμάσετε διαφορετικές γεύσεις, πειραματιστείτε πασπαλίζοντας το κρέας σας με διαφορετικούς χυμούς, όπως φράουλα ή μάνγκο. Μπορείτε να πειραματιστείτε με περισσότερες γεύσεις καθώς προχωράτε, ο χυμός μήλου είναι ένα κλασικό που δεν θα αλλάξει πολλά από την αρχική γεύση.

5. Μπορείτε να εφαρμόσετε οπουδήποτε από 1 έως 5 στρώσεις, με κάθε στρώση να περιλαμβάνει περίπου 10 ψεκασμούς (περισσότεροι αν θέλετε παχύτερη κάλυψη). Φροντίστε να μην προσθέσετε πάρα πολλά υγρά σε μια στρώση γιατί μπορεί να αχνίσει το κρέας αντί να καπνίσει. Αυτό θα κάνει το κρέας μαλακό και λαστιχωτό παρά τραγανό και τρυφερό.

6. Βεβαιωθείτε ότι μετράτε την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος σας χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα κρέατος. Αυτό εξασφαλίζει ότι θα γίνει χωρίς υπερβολικό ψήσιμο.

7. Μόλις γίνει το κρέας σας, αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά πριν το σερβίρετε για να μην χυθούν οι χυμοί.

Και αυτό είναι το μόνο που υπάρχει! Το ψεκασμό των καπνιστών κρεάτων σας είναι ένας εύκολος τρόπος να τους εμποτίσετε με γεύση και να τα διατηρήσετε υγρά καθώς μαγειρεύονται. Πασπαλίζοντας με ένα γευστικό υγρό, προσθέτετε ένα επιπλέον στρώμα γεύσης και πολυπλοκότητας που θα ανεβάσει το πιάτο σας στο επόμενο επίπεδο. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα καπνίσετε λίγο κρέας και δείτε πώς σας αρέσει.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να προσθέσετε γεύση στα κρέατά σας; Ελέγξτε τα παρακάτω άρθρα:
Μπορείτε να κάνετε ένεση άλμης στο καπνιστό κρέας;
Συμβουλές και κόλπα για το ενέσιμο στήθος
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τουρσί, του αλατίσματος, του μαριναρίσματος και της ωρίμανσης;

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.