Best and Quickest Way to Smoke Fish and Oysters

Ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος για τον Smoke Ψάρια και στρείδια.

Posted on: January 18, 2023



Όταν σκεφτόμαστε καπνιστό φαγητό, φανταζόμαστε αυθόρμητα μια ζουμερή ζουμερή μπριζόλα που περιμένει να την καταβροχθίσει. Η έντονη καπνιστή γεύση που απορροφά το φαγητό κατά το κάπνισμα είναι απαράμιλλη με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μπάρμπεκιου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κάπνισμα τροφίμων έχει μια εξειδικευμένη βάση θαυμαστών.

Όταν σκεφτόμαστε καπνιστό φαγητό, φανταζόμαστε αυθόρμητα μια ζουμερή ζουμερή μπριζόλα που περιμένει να την καταβροχθίσει. Η έντονη καπνιστή γεύση που απορροφά το φαγητό κατά το κάπνισμα είναι απαράμιλλη με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μπάρμπεκιου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κάπνισμα τροφίμων έχει μια εξειδικευμένη βάση θαυμαστών. Πολλοί λάτρεις του μπάρμπεκιου μπορεί να μην γνωρίζουν ότι μπορούν να καπνιστούν και άλλα υπέροχα φαγητά για να δημιουργήσουν νόστιμο γκουρμέ φαγητό. Ναι, ο τίτλος του άρθρου το επεξηγεί. Εφόσον διαβάζετε αυτό, υποθέτουμε ότι έχετε ανοιχτό μυαλό όταν πρόκειται για το κάπνισμα. Στοιχηματίζουμε ότι αυτές οι απλές συνταγές για το κάπνισμα ψαριών και στρειδιών θα κάνουν το σαγόνι σας να πέσει.

Απλός τρόπος για να καπνίσετε τέλεια τα ψάρια

Όσον αφορά το κάπνισμα τροφίμων, ψάρια όπως η τιλάπια, ο σολομός και η πέστροφα είναι οι καλύτερες επιλογές. Αυτά τα ψάρια είναι πλούσια σε λιπαρά και απορροφούν καλά τη γεύση του καπνού. Θα μοιραστούμε τη μέθοδο για το κάπνισμα μιας ολόκληρης πέστροφας εδώ, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ένα ψάρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Εμπιστευσου μας. Όταν δοκιμάζετε καπνιστό ψάρι, δεν θα το έχετε ποτέ αλλιώς. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

1. Ξεκινήστε καθαρίζοντας και καρυκεύοντας τα ψάρια

Κρατήστε το δέρμα σας αν προτιμάτε μια τραγανή εξωτερική σάρκα και μια ζουμερή καπνιστή εσωτερική σάρκα. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε το δέρμα μετά το κάπνισμα του ψαριού. Χρησιμοποιούμε μόνο αλάτι ως καρύκευμα εδώ γιατί πιστεύουμε ότι ο αρωματισμένος καπνός θα προσθέσει αυτή τη μαγεία.

2. Προθερμάνετε τον καπνιστή φαγητού

Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε έναν επαγγελματία καπνιστή τροφίμων όπως το Bradley Smoker και όχι έναν αυτοσχέδιο καπνιστή ή ένα καπνιστήριο. Ο έλεγχος της θερμοκρασίας μπορεί να είναι μια πρόκληση για τους καπνιστές παραδοσιακών τροφίμων και το κάπνισμα ψαριών μπορεί να είναι δύσκολο για αρχάριους. Το Bradley Smoker διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά όπως αυτόματο τροφοδότη, έλεγχο θερμοκρασίας, προκαθορισμένο χρονόμετρο, μαγνητική πόρτα και διπλά στοιχεία θέρμανσης. Με έναν τόσο ποιοτικό καπνιστή τροφίμων, το κάπνισμα μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία.

3. Ετοιμάστε καπνό με γεύση μήλου

Ο καπνός με γεύση μήλου συμπληρώνει τη φυσική γεύση της πέστροφας, ανεβάζοντας τον παράγοντα νοστιμιάς σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Βεβαιωθείτε ότι το ψάρι καπνίζεται σε καθαρό καπνό, επειδή ο καπνός από το καμένο καύσιμο μπορεί να κάνει τη γεύση του ψαριού άσχημη. Η επιλογή μας εδώ είναι Μπράντλεϊ Μπισκέ. Πρόκειται για συμπιεσμένους δίσκους πριονιδιού που καίγονται για συγκεκριμένο χρόνο και σβήνουν πριν μετατραπούν σε στάχτη. Με τα Bradley Bisquettes, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συχνή αντικατάσταση του καυσίμου. Μπορείτε να προμηθευτείτε μπισκότα Bradley σε 17 διαφορετικές γεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του μήλου.

4. Λαδώστε τη σχάρα

Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα επειδή δεν θέλετε η πέστροφα σας να κολλήσει στο ράφι μετά το κάπνισμα. Το λάδωμα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε εύκολα το ψάρι ακόμα και μετά το ψήσιμο. Με το Bradley Smoker, ο ράφια είναι αφαιρούμενα, ώστε να μπορείτε να το λαδώσετε εύκολα πριν το κάπνισμα και να το καθαρίσετε άνετα αφού τελειώσετε το κάπνισμα.

5. Τοποθετήστε το ψάρι στη σχάρα

Κρατήστε την πλευρά του δέρματος του ψαριού στραμμένη προς τα κάτω ή προς την πηγή θερμότητας. Αυτό θα το βοηθήσει να γίνει πιο τραγανό και θα διατηρήσει την εσωτερική σάρκα του χυμώδη και τρυφερή. Μπορείτε επίσης να καλύψετε το ψάρι με αλουμινόχαρτο για να μην στάζει.

6. Ξεκινήστε το κάπνισμα

Χρησιμοποιώντας ένα Bradley Smoker, μπορείτε να καπνίσετε μια ολόκληρη πέστροφα σε μόλις 1 ώρα στους 225 °F. Εάν δεν θέλετε μια εντελώς τελειωμένη πέστροφα, τότε οι 140 °F θα κάνουν τη δουλειά τέλεια.

7. Σερβίρετε

Μετά από 1 ώρα καπνίσματος αφαιρούμε το ψάρι, αν θέλουμε ξεφλουδίζουμε και σερβίρουμε.

Γρήγορος οδηγός για το κάπνισμα στρειδίων

Σε κάποιους μπορεί να μην αρέσουν τα στρείδια επειδή είναι γλοιώδη. Αλλά μπορείτε να μεταμορφώσετε εντελώς αυτή την υφή όταν καπνίζετε στρείδια. Τα καπνιστά στρείδια είναι απολύτως απολαυστικά και έχουν μια λαχταριστή γεύση. Μην μας πιστεύετε - δοκιμάστε το μόνοι σας. Αφού δοκιμάσετε καπνιστά στρείδια, θα καταλήξετε να αγοράζετε πιο συχνά αυτό το γλοιώδες θαλασσινό. Εδώ είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να καπνίζετε τα στρείδια στην τελειότητα.

1. Καθαρίστε και κλείστε τα στρείδια

Το ανακάτεμα των στρειδίων είναι ένα σημαντικό βήμα γιατί, με αυτόν τον τρόπο, τα στρείδια θα μαγειρευτούν πιο γρήγορα και θα απορροφήσουν τη μέγιστη γεύση καπνού. Προσπαθήστε να αποθηκεύσετε το υγρό του στρειδιού όσο το δυνατόν περισσότερο ενώ ανακινείτε. Επίσης, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε φρέσκα στρείδια αντί κονσερβοποιημένα.

2. Καρυκεύστε το στρείδι

Μπορείτε να δοκιμάσετε το δικό σας καρύκευμα, αλλά θα μοιραστούμε μια εύκολη συνταγή εδώ για να κρατήσετε τα πράγματα απλά. Λιώστε λίγο βούτυρο και προσθέστε λίγη καυτή σάλτσα σε αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό. Το καρύκευμά σας είναι έτοιμο. Βάλτε μια κουταλιά από αυτό το καρύκευμα σε κάθε στρείδι.

3. Βάλτε φωτιά στον καπνιστή φαγητού

Και πάλι με αυτή τη συνταγή, χρησιμοποιούμε το καπνιστή Bradley, το οποίο έχει ρύθμιση προθέρμανσης.

4. Προετοιμαστείτε ο καπνός σου

Με τα στρείδια, χρησιμοποιούμε μπισκότα Bradley με γεύση κεράσι. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε καπνό σκλήθρου αν δεν σας αρέσει το κεράσι. Αυτές οι δύο γεύσεις κάνουν θαύματα σε ένα καπνιστό στρείδι. Και πάλι θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι ο καθαρός καπνός είναι απαραίτητος για να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα, και με τον Bradley Bisquettes, αυτό δεν είναι καν ανησυχητικό.

5. Ξεκινήστε να καπνίζετε τα στρείδια σας

Τα στρείδια σας θα γίνουν τέλεια σε περίπου 30 με 40 λεπτά όταν καπνίζονται στους 225 °F. Όταν χρησιμοποιείτε το Bradley Smoker εδώ, αυτή η ρύθμιση θερμοκρασίας λειτούργησε καλά.

6. Σερβίρετε καπνιστά στρείδια

Θα παρατηρήσετε ότι η υφή των στρειδιών έχει αλλάξει μετά το κάπνισμα. Βγάλτε τα λοιπόν και σερβίρετε αμέσως. Μπορείτε επίσης να το βάλετε στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα. Απολαμβάνω!

Το κάπνισμα τροφίμων είναι μια τέχνη που χρειάζεται εξάσκηση για να αποκτήσει τεχνογνωσία. Ελπίζουμε ότι αυτοί οι εύκολοι τρόποι για να καπνίζετε στρείδια και ψάρια σας έχουν ενθαρρύνει να δοκιμάσετε κάτι νέο με τον καπνιστή σας.

Δείτε μερικά ακόμη άρθρα για τα ψάρια και τα θαλασσινά:
Πώς να δημιουργήσετε την πιο απολαυστική πιατέλα καπνιστών οστρακοειδών
Οι καλύτεροι τρόποι για να καπνίσετε γαρίδες
Πώς να καπνίζετε ψάρια: Ο απόλυτος οδηγός για τα πάντα

Για περισσότερες συναρπαστικές συνταγές και συμβουλές και κόλπα Bradley, επισκεφθείτε το Blog Bradley Smoker.