Tips & Tricks for Making Your Very Own Jerky

Συμβουλές και κόλπα για δημιουργία Το δικό σου jerky

Posted on: January 12, 2023



Κάνοντας το jerky είναι πολύ απλούστερο από ένα μπορεί να σκεφτεί. Όσο καλό μπορεί να είναι το Jerky, το Homemade Jerky είναι εκπληκτικό! Εδώ είναι μερικά κόλπα και συμβουλές για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Το να κάνεις Jerky είναι πολύ πιο απλό από ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς. Όσο καλό κι αν είναι το jerky που αγοράζεται από το κατάστημα, το σπιτικό jerky είναι εκπληκτικό! Ακολουθούν μερικά κόλπα και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

 Διαλέξτε το πιο λεπτό κομμάτι που μπορείτε να βρείτε

Όταν καπνίζουμε άλλα τρόφιμα, συνήθως αναζητούμε λιπαρά και καλά μαρμάρινα κρέατα. Όταν κάνουμε jerky, θέλουμε να διατηρήσουμε την περιεκτικότητα σε λιπαρά όσο το δυνατόν χαμηλότερα, καθώς θα αφυδατώσουμε το κρέας.

Το πολύ λίπος όχι μόνο θα εμποδίσει το κρέας να στεγνώσει σωστά, αλλά θα γίνει ταγγισμένο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε jerky με μοσχαρίσιο κρέας, όπως όλοι ξέρουμε καλά και καλά. Παρόλα αυτά, μπορείτε να φτιάξετε εξαιρετικό jerky με άπαχα κρέατα όπως ελάφι και άλκες. Το Eye of round, το bottom round ή το flank steak είναι όλα καλά άπαχα κομμάτια και εξαιρετικές επιλογές για να κάνετε jerky.

Προετοιμασία του κρέατος

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και ξεκινάμε αμέσως την προετοιμασία. Καθώς το πολύ κρύο κρέας κόβεται πιο εύκολα σε λεπτές φέτες, σκεφτείτε να το σκάσετε στην κατάψυξη για λίγο πριν το κόψετε.

Κόψτε το κρέας κατά μήκος του κόκκου σε λωρίδες πάχους ¼ ίντσας και αφαιρέστε τυχόν λίπος καθώς το κόβετε σε φέτες. Το μαρινάρετε όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, αφαιρέστε το κρέας από τη μαρινάδα, αλλά μην το ξεπλύνετε.

Γίνετε δημιουργικοί με τη μαρινάδα σας. Χρησιμοποιήστε συστατικά εμπνευσμένα από την Ασία όπως το τζίντζερ και το mirin ή ακολουθήστε τη νοτιοδυτική διαδρομή και δοκιμάστε να προσθέσετε μπαχαρικά και λάιμ Cajun. Η κύρια μέθοδος συντήρησης με jerky είναι το στέγνωμα, όχι απαραίτητα τα στάδια άλμης ή σκλήρυνσης, όπως συμβαίνει με άλλα έργα. Οπότε μπορείτε να ξεφύγετε λίγο από τη γεύση εδώ.

Ξήρανση του κρέατος

Κρεμάστε το jerky σε γάντζους κρέατος στον καπνιστή σας και στεγνώστε το jerky στους 140°F χωρίς καπνό για να στεγνώσει η επιφάνεια.

Ξεκινήστε το κάπνισμα

Προσθέστε μερικά μπισκότα στο καπνιστή. Δοκιμάστε Apple, Cherry, Hickory ή Mesquite και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 165°F, καπνίζοντας για 2-3 ώρες. Ανεβάστε τη θερμοκρασία άλλους 10 βαθμούς και καπνίστε μέχρι να τελειώσετε. Θα καταλάβετε ότι το jerky είναι έτοιμο όταν το λυγίσετε και αρχίσει να ξεφτίζει. Το κάπνισμα για περισσότερη ώρα, στο στάδιο που κουμπώνει όταν λυγίσει, θα δώσει στο jerky μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά θα είναι λιγότερο νόστιμο.

Πώς να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια

Επειδή αυτό το κρέας δεν είναι τελείως αφυδατωμένο (δεν μπορούσα να το μασήσω σε εκείνο το σημείο) και επειδή δεν χρησιμοποιούνται θεραπείες και καλλιέργειες, θυμηθείτε να φυλάξετε το σπαστό στο ψυγείο. Θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και η διατήρησή του σε ένα δροσερό και ρυθμισμένο περιβάλλον θα εξασφαλίσει ότι θα διαρκέσει ακόμα περισσότερο!

Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις εύκολες συνταγές μας εδώ.