Food after smoked in electric smoker

Πώς να κρατήσετε τη θερμοκρασία προς τα κάτω για Κρύο κάπνισμα

Posted on: October 04, 2023
Read time: Read Time: 10 min



Συνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Είστε λάτρης της υπαίθριας μαγειρικής; Σας αρέσει να πηγαίνετε στα άκρα για να πειραματιστείτε με νέες και συναρπαστικές συνταγές καπνίσματος τροφίμων; Λοιπόν, μάλλον είστε ένας από τους παραπάνω, και γι' αυτό έχετε φτάσει σε αυτήν τη σελίδα.

Το κρύο κάπνισμα είναι ένας από τους τρόπους για να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία καπνίσματος που πιθανότατα θα σας μυήσει σε έναν νέο κόσμο επιλογών γεύσης.

Τι είναι το κρύο κάπνισμα;

Το κρύο κάπνισμα είναι μια αρχαία γαστρονομική πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για τη διατήρηση και την προσθήκη γεύσης στο κρέας. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε συντηρητικά για να διατηρήσετε το κρέας για μελλοντική χρήση, μπαχαρικά αν θέλετε να το καρυκεύσετε και να προσθέσετε μια ξεχωριστή γεύση στη φυσική του γεύση. Μπορείτε να το διατηρήσετε ταυτόχρονα ωριμάζοντας και προσθέτοντας γεύση στο κρέας σας. Επίσης, μπορείτε να καπνίσετε κρύο λίγο φαγητό χωρίς ωρίμανση, το οποίο θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η όλη διαδικασία κρύου καπνίσματος είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορείτε να εκτελέσετε άνετα στην κουζίνα σας στο σπίτι. Το αρχικό βήμα συνεπάγεται τη σκλήρυνση του κρέατος για να περιοριστεί η ανάπτυξη βακτηρίων εξαλείφοντας τυχόν υγρασία στο κρέας.

Κρέας που κρέμεται σε καπνιστή τροφίμων

Στη συνέχεια θα προχωρήσετε στην έκθεση του κρέατος χρησιμοποιώντας τον καπνιστή φαγητού της επιλογής σας, από τους οποίους υπάρχει ποικιλία καπνιστών, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμασμένων μας Καπνιστής φαγητού Bradley και είναι κιτ προσαρμογέα ψυχρού καπνού που σίγουρα θα σας προτείνουμε.

Το κλειδί που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι υποτίθεται ότι εκθέτετε το κρέας στον καπνό χωρίς να το κάψετε. Οποιαδήποτε μορφή θερμότητας δεν επιτρέπεται, εξηγώντας γιατί ονομάζεται σε μεγάλο βαθμό κρύο κάπνισμα.

Η θερμοκρασία είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας όταν πρόκειται για κρέας κρύου καπνίσματος. Πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς και να διατηρείτε τη συνιστώμενη χαμηλή θερμοκρασία για τα καλύτερα αποτελέσματα. Τα λάθη εδώ μπορεί να καταλήξουν να καταστρέψουν τη γεύση του κρέατος σας, κάτι που δεν θέλετε να συμβεί.

Αν και ένας ουσιαστικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το κρύο κάπνισμα, η διατήρηση της απαιτούμενης θερμοκρασίας παραμένει μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά αποτυγχάνουν σε αυτό το βήμα, κάτι που επηρεάζει πολύ τα συνολικά αποτελέσματα της εμπειρίας σας στο κάπνισμα. (εδώ είναι που ένα Bradley θα σας διευκολύνει)

Αλλά αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να είναι μια σημαντική πρόκληση αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, καθώς θα μοιραστούμε μαζί σας συμβουλές από ειδικούς για το πώς να διατηρήσετε καλύτερα τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κρύου καπνίσματος.

Πώς να διατηρήσετε χαμηλή θερμοκρασία κατά το κρύο κάπνισμα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατά το κρύο κάπνισμα, συνιστούσαμε τη διατήρηση της θερμοκρασίας του κρέατος χαμηλά στους 90°F (32°C). Μπορεί να ακούγεται εύκολο στα χαρτιά, αλλά στην πραγματικότητα είναι. Το μυστικό είναι να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το κρέας σας σε μη θερμαινόμενο θάλαμο καπνίσματος τροφίμων ενώ προμηθεύεστε τον καπνιστή από ξεχωριστό θάλαμο.

Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες όπως ο καιρός που παίζουν επίσης ρόλο όταν καπνίζετε κρύο. Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος περιβάλλοντος μπορεί να αλλάξει την εμπειρία του καπνίσματος, εξηγώντας γιατί είναι απαραίτητο να καπνίζετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες. Ο περιβάλλον κρύος αέρας παίζει καθοριστικό ρόλο στο να διασφαλίσει ότι ο καπνιστής των τροφίμων δεν ζεσταίνεται.

Αλλά αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τους πιο κρύους μήνες, σας συμβουλεύουμε να καπνίζετε αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί όταν η θερμοκρασία είναι στο χαμηλότερο επίπεδο. Συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο αλουμινίου γεμάτο με πάγο τοποθετημένο στον θάλαμο καπνού, εάν αισθάνεστε ότι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σε οτιδήποτε πάνω από 90°F (32°C). Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το ταψί αλουμινίου στη μεσαία εστία και στο θάλαμο καπνιστή (ή στην κάτω σχάρα του Bradley Smoker σας) για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία.

Χρησιμοποιώντας το δικό μας κιτ προσαρμογέα ψυχρού καπνού θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, καθώς διαχωρίζει τη γεννήτρια καπνού (και τη θερμότητά της) από το φούρνο και το φαγητό σας και η σωλήνωση αλουμινίου θα επιτρέψει στον καπνό να κρυώσει πριν φτάσει στο φαγητό που ετοιμάζετε.

Τρόφιμα που διατηρούνται σε καπνιστή τροφίμων για κάπνισμα

Η καλύτερη τροφή για το κρύο κάπνισμα

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φαγητών που μπορούν να καπνιστούν κρύο. Ωστόσο, το κρέας είναι το πρώτο φαγητό που μας έρχεται στο μυαλό όταν αναφέρουμε πιάτα κρύου καπνίσματος. Αλλά αν είστε νέοι στο κρύο κάπνισμα, σίγουρα θα θέλετε να είστε σίγουροι για τα καλύτερα είδη τροφών για να ξεκινήσετε. Αυτή είναι ίσως η καλύτερη προσέγγιση που προτείνουμε για να σας βοηθήσει να μειώσετε τους κινδύνους να κάνετε λάθη.

Το κρέας είναι μακράν το πιο ασφαλές είδος τροφής για να μάθετε πώς να καπνίζετε κρύο. Μπορείτε να πάτε για σολομό, τυρί, βραστά αυγά, λαχανικά ή ακόμα και ξηρούς καρπούς, που είναι πολύ πιο εύκολο να καπνίσετε.

Συνιστούμε να μείνετε μακριά από μαλακές τροφές όπως το τυρί, αφήνοντάς το σε έμπειρους pitmasters. Το τυρί λιώνει εύκολα και μπορεί να καταστρέψει την εμπειρία σας ακόμη και με την παραμικρή αύξηση της θερμοκρασίας. (ή πηγαίνετε για τυρί χρησιμοποιώντας το κιτ προσαρμογέα Bradley)

Βασικά Takeaways

  • Διατηρήστε τη θερμοκρασία του φαγητού κάτω από 90°F (32°C).
  • Βεβαιωθείτε ότι ο θάλαμος καπνού είναι ξεχωριστός από το αναμμένο ξύλο.
  • Εάν είναι δυνατόν, καπνίστε τους κρύους μήνες του χειμώνα.
  • Εάν χρειάζεται, καπνίστε τις πιο δροσερές ώρες της νύχτας ή νωρίς το πρωί.
  • Ένα ταψί αλουμινίου γεμάτο πάγο μπορεί να είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της θερμοκρασίας.

Έχουμε μερικά ακόμη άρθρα για το κρύο κάπνισμα για εσάς:
Πώς να επιλέξετε το καλύτερο ξύλο για το κάπνισμα τυριού στο σπίτι
Πρώτη φορά Ψυχρό Κάπνισμα για Αρχάριους
Πώς να καπνίσετε κρύο μπέικον στο σπίτι

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.