A Beginner’s Guide to Charcuterie

Ένας οδηγός για αρχάριους Αλλαντικά

Posted on: January 12, 2023Charcuterie έχει γίνει αρκετά δημοφιλής αυτές τις μέρες. Ως αποτέλεσμα, οι πιο trendy εγκαταστάσεις θα έχουν κάποιο είδος ενός charcuterie σκάφους ή platter στο μενού τους.

Τα αλλαντικά έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή αυτές τις μέρες. Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα μοντέρνα καταστήματα θα έχουν κάποιο είδος σανίδας ή πιατέλας αλλαντικών στο μενού τους.

Εκ πρώτης όψεως, η διάταξη και η ποικιλία μπορεί να φαίνονται λίγο τρομακτικές (και ακούγεται και λίγο σνομπ), αλλά είναι πιο απλό και ρουστίκ από ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς.

Λίγο Ιστορία

Το αλλαντικό προέρχεται από τις γαλλικές λέξεις καρέκλα, που σημαίνει σάρκα, και κούτα, δηλαδή μαγειρεμένο. Παραδοσιακά προοριζόταν για τη συντήρηση των κρεάτων τις ημέρες πριν την κατάψυξη. Στις μέρες μας, όμως, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις τεχνικές Charcuterie για να παράγουν τις μοναδικές γεύσεις που προέρχονται από τη συντήρηση.

Τα αλλαντικά έχουν καταγραφεί ήδη από τον πρώτο αιώνα μ.Χ. και έφθασαν στην ακμή τους τον 15οου αιώνα στη Γαλλία, όπου ίδρυσαν τη συντεχνία των Charcutiers.

Μεγάλη ποικιλία προϊόντων

Η ποικιλία των προϊόντων που παράγονται στο Charcuterie είναι μεγάλη. Παστά και ζυμωμένα λουκάνικα, πατέ και τερίνες, καθώς και αλλαντικά με αλάτι και άλμη. Επιπλέον, υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να διατηρήσει το κρέας:

  • Salt Curing, όπως για lox ή μπέικον
  • Dry Curing, όπως για το προσούτο ή το πεπερόνι
  • Μαγείρεμα & Συντήρηση σε λίπος, όπως για το κονφί πάπιας

Το κάπνισμα είναι ένα βασικό βήμα σε όλες σχεδόν τις τεχνικές αλλαντικών

Το κάπνισμα κρέατος προηγείται όλων των φανταχτερών δεξιοτήτων του αλλαντικού, καθώς αυτό ήταν κάτι που ανακάλυψαν οι άνθρωποι των σπηλαίων! Ο συνδυασμός ωρίμανσης με αλάτι και καπνίσματος κρέατος παρέχει μια νόστιμη γεύση εκτός από τη διατήρηση του προϊόντος μέσω ελεγχόμενης ξήρανσης.

Όταν το κρέας στεγνώνει απλά, ο στόχος είναι να αφαιρέσετε όσο περισσότερη υγρασία από το κρέας με την πάροδο του χρόνου (εβδομάδες συνήθως). Η προσθήκη ενός σταδίου καπνίσματος θα επιταχύνει τη διαδικασία στεγνώματος και θα προσδώσει αυτό το νόστιμο καπνό.

Η θεραπεία και το κάπνισμα βαδίζουν στη λεπτή γραμμή συντήρησης και αλλοίωσης καλλιεργώντας τα καλά βακτήρια για να ξεπεράσουν τα κακά. Γι' αυτό, φροντίστε να διατηρείτε πολύ καθαρές επιφάνειες και χέρια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και να ακολουθείτε με ακρίβεια τις συνταγές σας. Ακολουθούν μερικοί σύνδεσμοι για μερικές υπέροχες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με το Bradley Smoker σας:

Λουκάνικα Elk Landjæger

Κρύος καπνιστός σολομός

Λουκάνικα Kabanos

Ζαμπόν κάπρου

Spicy Boar Pepperoni Sticks

Ο συνδυασμός της γεύσης συντήρησης από αυτές τις μοναδικές τεχνικές και η δική σας προσθήκη καρυκευμάτων και μπαχαρικών δημιουργούν εξαιρετικά πιάτα. Και το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε ένα τόσο εκπληκτικό τελικό προϊόν από ουσιαστικά σκραπ!

Ένας εκπληκτικός τρόπος για εξοικονόμηση χρημάτων

Όταν επισκέπτομαι τον τοπικό μου κρεοπωλείο, ρωτάω συχνά τι αποκόμματα και στολίδια έχουν γύρω μου και μπορώ να χρησιμοποιήσω. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όλα: λίπος, κόψιμο, περίεργα κοψίματα, οτιδήποτε πραγματικά για να φτιάξετε λουκάνικα, τερίνες, πατέ, ρολά, κ.λπ. Όχι μόνο ωθεί τη δημιουργική πλευρά μέσα σας, αλλά είναι ένας τόσο οικονομικός τρόπος για να παράγετε εκλεκτή, καλής ποιότητας τροφή. Ως αποτέλεσμα, τίποτα δεν πάει χαμένο.

Δείξτε με τον Μπράντλεϋ καπνιστή σας

Τώρα, αφού έχετε κοπιάσει με αλλαντικά, ζαμπόν, τερίνες και άλλα τέτοια, ήρθε η ώρα να τα παρουσιάσετε στους λατρεμένους φίλους και την οικογένειά σας σε έναν από αυτούς τους πολυπόθητους πίνακες αλλαντικών!

Όταν φτιάχνετε τη δική σας σανίδα αλλαντικών, να θυμάστε ότι η ποικιλία είναι το κλειδί. Συμπεριλάβετε μερικές ήπιες και μερικές τολμηρές γεύσεις που ταιριάζουν στην παλέτα του καθενός. Προσθέστε μερικά τουρσί και γλυκά είδη όπως μαρμελάδες, αποξηραμένα φρούτα κ.λπ. στον πίνακα για λίγη αντίθεση. Επίσης, μην ξεχάσετε μερικά ωραία ψωμιά σε φέτες και κράκερ. Και voilà! ΥΈχετε μια πρώτης τάξεως, χειροποίητη, σπιτική σανίδα αλλαντικών για να εντυπωσιάσετε τους πάντες!