Why You Need to Marinate Your Meat

Γιατί εσύ Ανάγκη μαριναρίσματος Το κρέας σου

Posted on: January 17, 2023Η γεύση και η υφή του κρέατος μπορεί είτε να ενισχύσει είτε να χαλάσει μια διατροφική εμπειρία. Τα καλά νέα είναι, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τόσο με τη μαρινάρισμα του κρέατος πριν από το μαγείρεμα.

Η γεύση και η υφή του κρέατος μπορούν είτε να ενισχύσουν είτε να χαλάσουν μια εμπειρία φαγητού. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά και τα δύο μαρινάροντας το κρέας πριν το μαγείρεμα.

Το μαρινάρισμα είναι η διαδικασία εμβάπτισης του φαγητού, σε αυτήν την περίπτωση, του κρέατος, σε ένα καρυκευμένο υγρό πριν το μαγείρεμα. Αυτά τα καρυκευμένα υγρά ονομάζονται μαρινάδες και υπάρχουν διαφορετικοί τύποι για διαφορετικά φαγητά.

Η διαδικασία αυξάνει τη γεύση και μαλακώνει πιο σκληρά κομμάτια κρέατος.

Παρακάτω θα συζητήσουμε πώς να φτιάξετε μαρινάδες, πώς να τις κάνετε να λειτουργήσουν για εσάς και πώς να διασφαλίσετε την ασφάλεια στην προετοιμασία του κρέατος σας.

Τι είναι η μαρινάδα;

Η μαρινάδα είναι ένα καρυκευμένο υγρό στο οποίο το φαγητό μουλιάζεται πριν το μαγείρεμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μαρινάδα από το κατάστημα ή να την ετοιμάσετε στο σπίτι. Οι σπιτικές μαρινάδες σάς δίνουν τον έλεγχο του τι καταναλώνετε και σας επιτρέπουν να είστε δημιουργικοί.

Συνήθως, οι μαρινάδες περιέχουν τέσσερα κύρια συστατικά: αλάτι, λάδι, άρωμα και οξύ. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται και αλκοόλ.

Το αλάτι μαλακώνει το κρέας, διευκολύνοντας το μάσημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό αλάτι, αλάτι kosher ή ένα αλμυρό καρύκευμα όπως το Worcestershire για να προετοιμάσετε τη μαρινάδα σας.

Το λάδι είναι χρήσιμο με δύο τρόπους. Πρώτον, βοηθά τα βότανα και τα αρωματικά που χρησιμοποιούνται να απελευθερώσουν την πλήρη γεύση τους. Δεύτερον, βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο κρέας, καθιστώντας το τρυφερό. Μπορείτε να πάρετε λάδι από γιαούρτι, ελαιόλαδο ή βουτυρόγαλα.

Αποξηραμένα ή φρέσκα βότανα και μπαχαρικά είναι μια καλή πηγή γεύσης. Μπορείτε να είστε όσο δημιουργικοί θέλετε εδώ και να ανακατεύετε γεύσεις όσο μπορείτε. Το τζίντζερ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, η μέντα και το θυμάρι είναι καλά μέρη για να ξεκινήσετε.

Το οξύ βελτιώνει τη γεύση του κρέατος σας. Πολλές μαρινάδες χρησιμοποιούν όξινα υγρά όπως ξύδι ή χυμούς εσπεριδοειδών όπως λάιμ ή λεμόνι.

Η σωστή ανάμειξη των συστατικών σε μια μαρινάδα είναι κρίσιμη. Εάν επιλέξετε μια μαρινάδα εκτός ραφιού, δοκιμάστε την πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει πριν τη χρησιμοποιήσετε στο κρέας σας.

Πόση μαρινάδα πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Η συνοχή της μαρινάδας που θα χρησιμοποιήσετε θα καθορίσει πόσο θα χρησιμοποιήσετε. Οι λεπτές μαρινάδες εισχωρούν στο κρέας πιο γρήγορα.

½ φλιτζάνι μαρινάδα συνιστάται για ένα κιλό μοσχάρι. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε λίγο περισσότερο ανάλογα με το γούστο σας.

Πόσο καιρό να μαρινάρετε

Ο τύπος, το κομμάτι και το μέγεθος του κρέατος θα καθορίσουν πόσο καιρό θα το μαρινάρετε. Διαφορετικές συνταγές θα προτείνουν επίσης διαφορετικές ώρες.

Γενικά, τα πιο λεπτά κομμάτια κρέατος μαριναρίζονται ευκολότερα. Ωστόσο, πιο σκληρές κοπές όπως φούστα και μπριζόλες στο πλάι μπορούν να κοπούν σε μικρότερους κύβους ή φέτες.

Τα θαλασσινά δεν πρέπει να διατηρούνται για πολύ σε μαρινάδα με βάση το οξύ γιατί το οξύ αρχίζει να τα διασπά σχεδόν αμέσως. 15 με 30 λεπτά είναι αρκετός χρόνος για να μαρινάρετε τα ψάρια χωρίς να τα σπάσετε τελείως.

Για τρυφερά κομμάτια κρέατος, 2 έως 8 ώρες είναι επαρκής χρόνος για να απορροφήσουν τις γεύσεις. Τα πιο σκληρά κομμάτια δεν πρέπει να αφήνονται σε μαρινάδα με βάση το οξύ για περισσότερο από 24 ώρες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι μαρινάδες διαπερνούν μόνο το εξωτερικό στρώμα του κρέατος. Σπάνια εισχωρούν στη μέση του κρέατος.

Το παρατεταμένο μαρινάρισμα θα λειτουργήσει πραγματικά εναντίον σας, ειδικά με μαρινάδες με βάση το οξύ επειδή στεγνώνουν το κρέας. Μπορούν επίσης να επηρεάσουν το χρώμα και τη γεύση του κρέατος.

Ξεπαγώστε το κατεψυγμένο κρέας πριν το μαρινάρετε.

Προφυλάξεις ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν

Μια υπέροχη γεύση δεν πρέπει να αποκτάται σε βάρος της υγείας σας. Υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την προετοιμασία της μαρινάδας σας.

Εμπορευματοκιβώτια

Χρησιμοποιήστε μη αντιδραστικά δοχεία κατά την προετοιμασία όξινων μαρινάδων. Τα περισσότερα μέταλλα αντιδρούν με οξέα, επομένως τα πλαστικά που είναι ασφαλή για τρόφιμα είναι προτιμότερα από τα μαγειρικά σκεύη ή αλουμινόχαρτο από αλουμίνιο. Τα γυάλινα δοχεία είναι μια άλλη επιλογή που θα μπορούσατε να εξετάσετε.

Η χρήση μιας επανασφραγιζόμενης πλαστικής σακούλας εξοικονομεί επίσης την ποσότητα της μαρινάδας που χρησιμοποιείτε, επειδή διασφαλίζει ότι το κρέας έρχεται σε άμεση επαφή με τη μαρινάδα. Είναι επίσης πιο εύκολο να αναποδογυρίζετε περιοδικά το κρέας, διασφαλίζοντας ότι το κρέας μουλιάζεται ομοιόμορφα στη μαρινάδα.

Μαρινάδα που περίσσεψε

Μην χρησιμοποιείτε τη μαρινάδα που περισσεύει ως σάλτσα μαζί με το μαγειρεμένο κρέας σας. Το ωμό κρέας περιέχει επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να μολύνουν το φαγητό σας. Εάν χρειάζεστε σάλτσα με το μαγειρεμένο κρέας σας, ετοιμάστε δύο παρτίδες μαρινάδων σε ξεχωριστά δοχεία. Αν δεν χρειαζόσαστε πραγματικά μια σάλτσα, βράστε τη μαρινάδα για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε.

Θερμοκρασία

Τα επιβλαβή βακτήρια στο ωμό κρέας πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα σε ζεστές συνθήκες, μεταξύ 40 βαθμών και 140 βαθμών Φαρενάιτ (4 έως 60 βαθμούς Κελσίου). Για να μειώσετε τις πιθανότητες μόλυνσης, μαρινάρετε στο ψυγείο, όχι σε θερμοκρασία δωματίου ή σε εξωτερικό χώρο.

Σημεία που πρέπει να θυμάστε

Το μαρινάρισμα πριν το μαγείρεμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα καταλήξετε με τρυφερό και γευστικό κρέας. Θυμάμαι:

  1. Μην μουλιάζετε το κρέας σας για περισσότερες από 24 ώρες σε μαρινάδα με βάση το οξύ.
  2. Τα οξέα αντιδρούν με τα μέταλλα στα μαγειρικά σκεύη. Μαρινάρετε το κρέας σας σε πλαστικά ασφαλή για τρόφιμα.
  3. Μπορείτε να φτιάξετε μια ποικιλία από υπέροχες σπιτικές μαρινάδες χρησιμοποιώντας λάδι, αλάτι, οξύ και βότανα.
  4. Τα λεπτότερα κομμάτια κρέατος μουλιάζουν πιο γρήγορα τις γεύσεις σε μια μαρινάδα.
  5. Η μαρινάδα που περισσεύει μπορεί να περιέχει επιβλαβή βακτήρια.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα καρυκεύματα; Ελέγξτε τα παρακάτω άρθρα:
Ποιος είναι ο σκοπός του να καρυκεύετε τα κρέατά σας;
Προετοιμασία λουκάνικων και οι υπέρ-συμβουλές για τα καρυκεύματα
Διάσημοι τύποι τρίψιμο σε συνδυασμό με νόστιμες συνταγές
Πότε να πάτε απλά: Τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για να χρησιμοποιήσετε μόνο αλάτι και πιπέρι
Τι είναι το τρίψιμο, γιατί και πώς να το κάνετε;

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.