Φαγητό Το κάπνισμα είναι καυτό και σε τάση για πολλούς λόγους. Μην εκπλαγείτε αν βρείτε υπέροχες γεύσεις καπνού που μεταδίδονται σε τόσο ποικίλα τρόφιμα όπως βούτυρο, φρούτα, γιαούρτι, επιδόρπια και ποτά, καθώς και παραδοσιακά είδη όπως κρέατα, μαρινάδες και σάλτσες στα σημερινά κορυφαία τραπέζια. Οι καπνιστικές γεύσεις προσθέτουν χρώμα σε μια ποικιλία εφαρμογών! Αυτός είναι ο λόγος που το κάπνισμα τροφίμων είναι η νέα αγαπημένη τάση μαγειρικής!
Τα τελευταία δύο χρόνια, ο καπνός έχει γίνει εξαιρετικά αναπόσπαστο μέρος των μενού σε όλο τον κόσμο. Από το κάπνισμα κρέατος για ώρες την ημέρα, μέχρι το κάπνισμα στοιχείων που συνθέτουν ένα επιδόρπιο, οι τρόποι με τους οποίους χρησιμοποιήθηκε ο καπνός στη μαγειρική έχουν γίνει πιο διαφορετικοί με την πάροδο του χρόνου και σίγουρα έχουν αμφισβητήσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται να τον χρησιμοποιήσουν με το φαγητό .
Δεν έχει να κάνει μόνο με την ισορροπία των καρυκευμάτων και της γεύσης του φαγητού, αλλά έχει να κάνει και με την ισορροπία του καπνού και της ζέστης. Το κάπνισμα είναι η ακριβής εφαρμογή για να προσδώσει βαθύτερες γεύσεις και να επιστρέψει στο ξύλο για μαγείρεμα.
Γιατί οι τεχνικές καπνίσματος ήταν το επίκεντρο τελευταία
Η πρωτεΐνη (κρέατα) προσελκύει συνεχώς την προσοχή στο κάπνισμα τροφίμων, αλλά λαχανικά και νέες πειραματικές δημιουργίες παράγονται επίσης καθημερινά.
Υπάρχει κάτι τόσο ικανοποιητικά αρχέγονο στην απλότητα του ξύλου και της φωτιάς. Είναι σίγουρα μια ελκυστική ανακούφιση από πιο λεπτές τεχνικές. Φυσικά, το μαγείρεμα με καπνό εξακολουθεί να απαιτεί πολλές δεξιότητες, αλλά είναι τόσο διασκεδαστικό και υπάρχει αρκετός χώρος για να πειραματιστείτε με διαφορετικά συστατικά που συνήθως δεν έρχονται σε επαφή με τον καπνό. Για παράδειγμα, οι pitmasters και οι χομπίστες του καπνού μπορούν να πειραματιστούν με διάφορες γεύσεις από το ξύλο ή το ζεστό και κρύο κάπνισμα.
Στο παρελθόν θα έπρεπε να φτιάξετε ένα καπνιστήριο, να κόψετε και να στεγνώσετε το ξύλο και να το φροντίσετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν προσθέτετε γεύση στάχτης στις συνταγές σας. Αλλά εδώ και λίγο καιρό, σύγχρονοι καπνιστές τροφίμων Κάντε το ημερολόγιο πιο απλό και διασκεδαστικό να πειραματιστείτε!
Υπάρχει μια τάση προς μια γενικότερη εστίαση της απλότητας στο φαγητό. Η μικρής κλίμακας, βιώσιμη γεωργία μας δίνει στους μάγειρες και τους σεφ μερικά απίστευτα προϊόντα για να δουλέψουμε. Για να γίνει σωστά το συστατικό, μερικές φορές απλώς το κάπνισμα με μπισκότα με ελάχιστη φύλαξη βρεφών αναδεικνύει ότι καλύτερο έχει το προϊόν. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι επίσης μια πολύ πρωταρχική διαδικασία να συμμετέχεις στο κάπνισμα τροφίμων. Όταν χρησιμοποιείτε υπέροχα προϊόντα, δεν θέλετε να του κάνετε πολλά παρά μόνο να τα ρίξετε στον καπνιστή.
Γιατί το Smoke είναι αναπόσπαστο σε κάθε μενού
Οποιοσδήποτε σεφ μπορεί να πειραματιστεί με πολλά διαφορετικά πιάτα σε έναν καπνιστή. Για παράδειγμα, μπορείτε να καπνίσετε τηγανητό κοτόπουλο, και φυσικά υπάρχει στήθος υπογραφής μας, που καπνίζεται για ώρες.
Η καπνιστή γεύση που παίρνεις είτε από το μαγείρεμα με μπισκότα είτε από το προσαρμογέας ψυχρού καπνού είναι πραγματικά μοναδικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρύο κάπνισμα με τα επιδόρπια σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα καπνιστό παγωτό με σιρόπι σφενδάμου, σερβιρισμένο με καρύδια κάσιους, καστανή ζάχαρη και λάδι από σπόρους κάνναβης σε ένα κλουβί με κλωσμένη ζάχαρη. Το παγωτό καπνίζεται κατά παραγγελία χρησιμοποιώντας μπισκότα σφενδάμου και σερβίρεται σε κλειστό δοχείο, έτσι ώστε όταν το εστιατόριο σηκώσει το καπάκι, να μυρίσει όλο τον αρωματικό καπνό σφενδάμου και μετά να τον δοκιμάσει ξανά στο παγωτό. Ακούγεται φανταχτερό, αλλά εντελώς εφικτό!
Μπορείτε να φτάσετε έναν σολομό στο επόμενο επίπεδο, φτιάχνοντας τον χρησιμοποιώντας έναν καπνιστή διαφορετικό από τον κανονικό φούρνο!
Γιατί το κάπνισμα τροφίμων είναι μια ειδική διαδικασία
Το υπέροχο με το κάπνισμα είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές λεπτότητες με τις οποίες μπορούν να παίξουν οι σεφ, οι pit master, ακόμα και ο μέσος Joe. Διαφορετικά ξύλα παράγουν διαφορετικές γεύσεις και φυσικά, υπάρχει και κρύο κάπνισμα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να πειραματιστείτε! Οπότε σίγουρα σας ενθαρρύνουμε να το κάνετε.
Όσο περισσότεροι σεφ συνηθίζουν να καπνίζουν φαγητό, τόσο περισσότερο θα υπάρχει μια «υπογραφή καπνού» όπου μπορείτε να πείτε ποιος σεφ δημιούργησε το είδος της καπνιστή γεύση στο φαγητό σας.
«Οι καλεσμένοι μας συνήθως τραβούν φωτογραφίες και βίντεο από τη διαδικασία ανύψωσης του θόλου για να απελευθερωθεί ο καπνός, και μετά το δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας κάνουν tag», λέει ο σεφ Ντμίτρι Ροντόβ του Duet Restaurant στο West Village της Νέας Υόρκης, το οποίο πουλά περίπου 50 καπνιστά πιάτα την εβδομάδα.
Το κάπνισμα εισάγεται ήδη σε όλα τα στυλ κουζινών, και όχι μόνο σε αλμυρές εφαρμογές. Μερικές κουζίνες φτιάχνουν παγωτό καπνιστή σοκολάτα, υπάρχουν προϊόντα καπνιστή σόγιας και μερικά υπέροχα καπνιστό αυγοτάραχο σολομού στην αγορά. Στο εγγύς μέλλον, το κάπνισμα θα γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο σε καθημερινή βάση σε αντίθεση με το μαγείρεμα με αέριο στα εστιατόρια και την παραγωγή τροφίμων.
συμπέρασμα
Και να το έχετε, αυτός είναι ο λόγος που το κάπνισμα τροφίμων είναι η νέα αγαπημένη τάση μαγειρικής! Μπορείτε να πειραματιστείτε συχνά με έναν καπνιστή και να δημιουργήσετε το δικό σας ρεπερτόριο συνταγών και δημιουργιών. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το Blog Bradley Smoker για πιο νόστιμες συμβουλές και κόλπα για το κάπνισμα.