Famous Sauce Types Paired with Delicious Recipes

Διάσημος Τύποι σάλτσας Συνδυάζεται με νόστιμες συνταγές

Posted on: January 16, 2023



Με την εξέλιξη της μεθόδου του barbequing, η σάλτσα μπήκε στη σκηνή και ταράζει τα νερά. Εδώ είναι τα πιο διάσημα είδη σάλτσα συνδυάζεται με μερικές νόστιμες συνταγές μπορείτε να δοκιμάσετε.

Με την εξέλιξη στη μέθοδο του μπάρμπεκιου, η σάλτσα έχει μπει στο προσκήνιο και ταρακουνάει τα πράγματα. Εδώ είναι τα πιο διάσημα είδη σάλτσας σε συνδυασμό με μερικές νόστιμες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση την ντομάτα

Αυτή είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη σάλτσα μπάρμπεκιου σε αυτήν τη λίστα. Έχει βάση κέτσαπ που δίνει μια γλυκιά και πικάντικη γεύση. Η σάλτσα Worcestershire, η σάλτσα μπάρμπεκιου του Κάνσας Σίτι, η σάλτσα μπάρμπεκιου Μέμφις κ.λπ. είναι διάσημες σάλτσες μπάρμπεκιου με βάση την ντομάτα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε θαύματα με αυτή τη σάλτσα γιατί ταιριάζει με κάθε είδους κρέας. Η σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση την ντομάτα έχει πλούσια πηχτή σύσταση που την κάνει μια υπέροχη μαρινάδα. Τα παϊδάκια, το μπέικον, τα λουκάνικα, ακόμα και οι μπριζόλες έχουν υπέροχη γεύση όταν μαγειρεύονται με αυτή τη σάλτσα.

Συνταγή σάλτσας:

– 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
– 1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου
– 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
– 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
– 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
– 3 κουταλιές της σούπας πάπρικα
– 2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
– 1 κουταλιά της σούπας chipotle σκόνη (προαιρετικά)
– 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– Αλάτι για γεύση
– Καγιέν για γεύση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 15 με 30 λεπτά για να αφήσουμε χρόνο να αναμειχθούν οι γεύσεις, ώστε η ντομάτα να μην υπερισχύσει της υπόλοιπης. Χρησιμοποιήστε αμέσως ή βάλτε τη στο ψυγείο για μια μέρα πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου για τραβηγμένο χοιρινό και για 4 ράφια από νευρώσεις.

Σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση το ξύδι

Η σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση το ξύδι έχει μια αραιή σύσταση και δίνει μια πικάντικη γεύση. Η κλασική σάλτσα North Carolina και η σάλτσα μπάρμπεκιου Florida είναι τα καλύτερα παραδείγματα σάλτσες μπάρμπεκιου με βάση το ξύδι.

Το μπάρμπεκιου με βάση το ξύδι ταιριάζει υπέροχα με κάθε είδους συνταγή χοιρινού κρέατος. Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε χοιρινό κρέας, χοιρινό μπάρμπεκιου Φιλιππίνων, κολλώδεις χοιρινές μπριζόλες, χοιρινές φέτες κοιλιάς, χοιρινά παϊδάκια ή χοιρινό μπάρμπεκιου Pinoy με αυτή τη σάλτσα.

Συνταγή σάλτσας:

– 2 φλιτζάνια μηλόξυδο
– 1 φλιτζάνι κέτσαπ
– ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
– ¼ φλιτζανιού καυτερή σάλτσα
– 2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
– 2 κουταλιές της σούπας ολόκληρος κόκκος πιπεριού
– 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι
– 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ξερή

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν όλα η ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά και μετά σβήνουμε τη φωτιά. Στραγγίστε τη σάλτσα σε ένα μπολ για να αφαιρέσετε τις νιφάδες πιπεριάς τσίλι και τους κόκκους πιπεριού (και πετάξτε τις νιφάδες πιπεριού και τους κόκκους πιπεριού). Στη συνέχεια, όταν κρυώσει, τοποθετήστε τη σάλτσα BBQ σε ένα βάζο με ένα σφιχτό καπάκι. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 4 εβδομάδες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου για χοιρινό κοιλιά.

Σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση τη μουστάρδα

Η μουστάρδα έχει μια πολύ δυνατή γεύση και με αυτό ως βάση, αυτή η σάλτσα μπάρμπεκιου είναι λίγο πιο πικάντικη. Η σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση τη μουστάρδα έχει μια αραιή σύσταση που την καθιστά ιδανική για μαρινάρισμα και γλάσο. Η σάλτσα μπάρμπεκιου της Νότιας Καρολίνας και η σάλτσα μπάρμπεκιου μουστάρδας Γεωργίας είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες σάλτσες μπάρμπεκιου με βάση τη μουστάρδα.

Ακριβώς όπως η σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση το ξύδι, η σάλτσα με βάση τη μουστάρδα μετατρέπει επίσης κάθε χοιρινό μπάρμπεκιου σε κάτι νόστιμο. Μπορείτε να μαγειρέψετε εκπληκτικές χοιρινές μπριζόλες, μπριζόλες και παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση τη μουστάρδα.

Συνταγή σάλτσας:

– 1 φλιτζάνι έτοιμη κίτρινη μουστάρδα
– ¼ φλιτζάνι μέλι
– ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
– ¼ φλιτζάνι λευκό ξύδι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι, την καστανή ζάχαρη και το ξύδι. Καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Περιχύνουμε με ψημένο χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας. Αν θέλετε περισσότερη γεύση, αφήστε το κρέας να σιγοβράσει στη σάλτσα για περίπου 30 λεπτά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου για χοιρινές μπριζόλες, μπριζόλες, και παϊδάκια.

Σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση τη μαγιονέζα

Το Mayo έχει ήπια γεύση και κρεμώδη υφή που δίνει στη σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση τη μαγιονέζα μια καταπραϋντική γεύση που αναμειγνύεται πλήρως με καρυκεύματα και μπαχαρικά. Η σάλτσα δεν είναι πολύ λεπτή ή πηχτή σε συνοχή, κάτι που είναι εξαιρετικό για μαρινάδα. Η λευκή σάλτσα μπάρμπεκιου Αλαμπάμα είναι η πιο δημοφιλής σάλτσα μπάρμπεκιου με βάση τη μαγιονέζα.

Η ήπια γεύση της σάλτσας μπάρμπεκιου με βάση τη μαγιονέζα συνδυάζεται καλά με συνταγές κοτόπουλου. Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ολόκληρο μπάρμπεκιου κοτόπουλου, στήθος κοτόπουλου στη σχάρα, μπούτια κοτόπουλου στη σχάρα κ.λπ.

Συνταγή σάλτσας:

– 1 ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
– ¼ φλιτζάνι νερό
– ¼ φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
– 1 κουταλιά της σούπας χοντροτριμμένο πιπέρι
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κρεόλ
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 2 κουταλάκια του γλυκού παρασκευασμένο χρένο

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανάμειξης. χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας πιάτα μπάρμπεκιου. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη σάλτσα μπάρμπεκιου για στήθη κοτόπουλου και μπούτια κοτόπουλου.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.