BBQ and Wine Pairings for the Best Cookouts

Συνδυασμοί μπάρμπεκιου και κρασιού για τις καλύτερες μαγειρικές

Posted on: January 17, 2023



Ένα ποτήρι κρασί κάνει την αγαπημένη μας μπριζόλα ολοκληρωμένη, ειδικά όταν δύει ο ήλιος και το βράδυ κρυώνει. Γιορτάζοντας και απολαμβάνοντας αυτόν τον κλασικό συνδυασμό, πρέπει να συνδυάζεται τέλεια, γι' αυτό επιλέξτε τον καλύτερο τύπο κρέατος για το καλύτερο είδος κρασιού.

Ένα ποτήρι κρασί κάνει την αγαπημένη μας μπριζόλα ολοκληρωμένη, ειδικά όταν δύει ο ήλιος και το βράδυ κρυώνει. Γιορτάζοντας και απολαμβάνοντας αυτόν τον κλασικό συνδυασμό, πρέπει να συνδυάζεται τέλεια, γι' αυτό επιλέξτε τον καλύτερο τύπο κρέατος για το καλύτερο είδος κρασιού. Προφανώς, το κόκκινο δεν λειτουργεί πάντα με το κόκκινο, και το λευκό δεν θα κάνει πάντα μαγικά ούτε με το λευκό. Καθώς όλη η οικογένειά σας συγκεντρώνεται έξω, βεβαιωθείτε ότι μπορούν να απολαύσουν το άρωμα του κρασιού και του μπάρμπεκιου.

Το μπάρμπεκιου σερβίρει ένα ευρύ φάσμα πλούτων που ο συνδυασμός τους με ένα συγκεκριμένο κρασί μπορεί να είναι μια πρόκληση ή να τεντώσει τη φαντασία. Η επιλογή του καλύτερου μπουκαλιού κρασιού για το μπάρμπεκιου σας μπορεί να απογειώσει κάθε περίσταση για την οποία ετοιμάζετε τα πιάτα σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές κρασιού που ταιριάζουν σε διαφορετικά γούστα, οπότε ξεχάστε αυτά τα καμένα μπιφτέκια που συνδυάζονται με ένα κόκκινο σόλο φλιτζάνι πορτοκαλί μπίρας.

Συμβουλές για το συνδυασμό μπάρμπεκιου και κρασιού

Πριν πάτε στο αγαπημένο σας ποτοπωλείο, πρέπει να καταλάβετε γιατί ορισμένα είδη κρασιών ταιριάζουν καλά με διαφορετικά φαγητά. Η γενική ιδέα είναι ότι τα κόκκινα κρασιά συνδυάζονται πάντα καλά με κάθε ψητό κρέας, ειδικά το βοδινό, σε σύγκριση με το λευκό κρασί και άλλα ποτά. Ο κύριος λόγος είναι ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και η γεύση του κρέατος εξισορροπεί τέλεια τις τανίνες του κόκκινου κρασιού.

Το καπνιστό και το ψητό κρέας είναι πλούσιο σε γεύσεις είτε υγρής άλμης είτε ξηρών μπαχαρικών. Αυτές οι γεύσεις είναι τόσο έντονες, που καταστέλλουν το κρασί και το κάνουν να έχει βαρετή και επίπεδη γεύση. Γι' αυτό, αν δεν σας αρέσουν οι πολύ έντονες γεύσεις, μην συνδυάζετε το όξινο κρασί με φαγητό έντονα καπνιστό. Εδώ είναι που ο συνδυασμός κρασιού και φαγητού δυσκολεύει, καθώς ο στόχος είναι να μην κυριαρχεί κανένα από τα γούστα του άλλου.

Αρχικά, πρέπει να επιλέξετε τον σωστό εξοπλισμό, καθώς είναι το πρώτο βήμα για να κάνετε τη συνταγή σας για μπάρμπεκιου. Ένας καπνιστής υπέρ των τροφίμων όπως ο δικός μας σας βοηθά να κάνετε τη μαγειρική σας εργασία χωρίς να χρειάζεται να κάθεστε μαζί του για ώρες. Αυτό το είδος εξοπλισμού έχει σχεδιαστεί για να σας προσφέρει μια συνολική απολαυστική εμπειρία ακόμα και ως αρχάριος. Το Bradley Bisquette είναι ένα προϊόν που σας επιτρέπει να κάνετε το barbeque σας με προσεγμένο και ασφαλή τρόπο.

Μην ξεχνάτε το Brining

Το αλάτισμα είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος κάθε μπάρμπεκιου όπου μαρινάρετε το κρέας χρησιμοποιώντας ένα συμπυκνωμένο μείγμα νερού, μπαχαρικών και αλατιού. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στο κρέας να απορροφήσει όλη την υγρασία και τις γεύσεις πριν το μπάρμπεκιου και το κάπνισμα και ενισχύει την τρυφερότητα και τη γεύση του επίσης. Επίσης, αποθαρρύνουμε ανεπιφύλακτα το ψήσιμο σε άλμη και το μπάρμπεκιου μισοψημένου κρέατος καθώς αυτό δεν ταιριάζει πολύ με κανένα είδος κρασιού.

Όταν επιλέγετε χοιρινό για το μπάρμπεκιου σας, τις περισσότερες φορές το καρυκεύετε με γλυκές, πικάντικες, καυτερές και καπνιστές γεύσεις με αντίστοιχες σάλτσες. Η χρήση κρασιού ως καρύκευμα βοηθά στην εξισορρόπηση του μπαχαρικού και του καπνού του χοιρινού σας με μια φρουτώδη γεύση παρόμοια με τις πικάντικες-καπνιστές γεύσεις. Για παράδειγμα, το Zinfandel, ένα κρασί που φτιάχνεται από μια ποικιλία σταφυλιών με μαύρη φλούδα αναμεμειγμένα με άφθονο κορμό, μπορεί να κάνει τη συνταγή σας κάπως μαγικά.

Μερικοί από εμάς προτιμούν το πιο ελαφρύ ναύλο, οπότε πηγαίνουμε με το απλό μπάρμπεκιου με κοτόπουλο ή ψάρι για να συνοδεύσουμε το Verdejo ή το Sauvignon Blanc. Επίσης, τόσο τα μπάρμπεκιου με κοτόπουλο όσο και με ψάρι ταιριάζουν τέλεια με ένα Chardonnay ελαφρά δρυός ή άψητο. Ένα πιο έντονο, πιο γλυκό και αρωματικό Gewürztraminer θα ήταν επίσης μια εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσετε τις ψημένες φτερούγες κοτόπουλου.

Τελικές σκέψεις

Το κάπνισμα και το μπάρμπεκιου μπορεί να είναι μια αξιοσημείωτη ή κουραστική εμπειρία για αρχάριους, ανάλογα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα, ελπίζουμε, μπορούν να σας δώσουν μερικές διορατικές σκέψεις και ιδέες για την προετοιμασία του φαγητού με το αγαπημένο σας κρασί.

Έχουμε μια διαδραστική δικτυακός τόπος όπου διαθέτουμε τα προϊόντα μας, όπως τα πολύ δημοφιλή μπισκότα Bradley. Υπάρχει επίσης ένα ιστολόγιο στον ιστότοπο με συμβουλές και κόλπα για το κάπνισμα και άλλες διαδικασίες προετοιμασίας φαγητού. Μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές φαγητού είναι επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα που μπορεί να δοκιμάσει κάθε μάγειρας.

Το μπάρμπεκιου είναι ένας εξαιρετικός και υγιεινός τρόπος μαγειρέματος κρέατος, το οποίο στο 99% των περιπτώσεων γίνεται τέλειο με ένα ποτήρι κρασί. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.