Smoked Food in Canada

Καπνιστό φαγητό στο Καναδάς

Posted on: January 12, 2023



Ο Καναδάς έχει μακρά ιστορία και παράδοση για το κάπνισμα. Παραδοσιακά, όπως συνέβη και αλλού, οι άνθρωποι το χρησιμοποίησαν για να διατηρήσουν το κρέας και τα ψάρια πριν από την έλευση της ψύξης.

Καλή Ημέρα Καναδά σε όλους!

Ο Καναδάς έχει μακρά ιστορία και παράδοση στο κάπνισμα τροφίμων. Παραδοσιακά, όπως συνέβαινε και αλλού, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούσαν για να συντηρούν κρέας και ψάρια πριν από την εμφάνιση της ψύξης.

Το κάπνισμα εξασφάλιζε ότι το φαγητό θα διαρκούσε για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους και τους χειμερινούς μήνες, όταν το φαγητό ήταν πιο σπάνιο. Όχι μόνο το κάπνισμα συντήρησε το φαγητό, αλλά του έδωσε και μια εκπληκτική γεύση.

Όχι πια απαραίτητο, αλλά λαχταριστό

Τώρα με τα ψυγεία ουσιαστικά σε όλα τα σπίτια, δεν χρειάζεται να καπνίζουμε τρόφιμα για να τα συντηρήσουμε, αλλά το ίδιο ισχύει και για τη γεύση που προσδίδει. Το κάπνισμα τροφίμων εξακολουθεί να είναι πολύ συνηθισμένο και μέρος των σύγχρονων παραδόσεων σε πολλές βόρειες χώρες όπως η Γροιλανδία, η Ρωσία, η Σιβηρία, η Σκανδιναβία και ο Καναδάς.

Η καναδική κουζίνα είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί. Τζο Κλαρκ, τα 16 μαςου Ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο Καναδάς έχει μια κουζίνα από κουζίνες. Όχι μια κατσαρόλα, αλλά ένα smorgasbord.» Το φαγητό μας επηρεάζεται από πολλές άλλες χώρες που υπάρχουν τόσο λίγα καθαρά καναδικά πιάτα.

Καπνιστός σολομός, Donairs, Perogies, η καναδική κουζίνα;

Πολλοί παράγουμε μερικούς από τους καλύτερους κρύο καπνιστό σολομό, αλλά είναι ένα πιάτο που προέρχεται από τις Σκανδιναβικές χώρες. Μπορεί η Nova Scotia να έχει το δικό της στυλ δοναρίων, αλλά το πιάτο προέρχεται από την Τουρκία. Τα καναδικά λιβάδια φτιάχνουν τα καλύτερα περόγια, αλλά αυτό είναι ένα πιάτο από την Ουκρανία. Τι είναι λοιπόν το καναδικό;

Μερικά από τα πιο διάσημα καναδικά φαγητά μας είναι καπνιστά, όπως…

Καπνιστό κρέας σε στυλ Μόντρεαλ

Ζεστός καπνιστός σολομός

Σολομός Τζέρκι

Καπνισμένο Goldeye

Καραμέλα καπνιστού σολομού

Καναδικό Μπέικον

Όντας η πολυπολιτισμική κοινωνία που είμαστε σήμερα, υπάρχουν επιρροές από όλο τον κόσμο, αλλά τα περισσότερα παραδοσιακά καπνιστά καναδικά τρόφιμα προέρχονται κυρίως από τις ρίζες των Πρώτων Εθνών μας.

Ορισμένα πιάτα όπως το καπνιστό κρέας Μόντρεαλ (του οποίου η πραγματική προέλευση είναι θολή στην καλύτερη περίπτωση) και το καναδικό μπέικον έχουν μια πιο ευρωπαϊκή επιρροή. Ωστόσο, τα πολλά καπνιστά καναδικά φαγητά προέρχονται από την κουζίνα των πρώτων μας ανθρώπων και είναι παλιά αιώνες.

Προς τιμήν της καταπληκτικής χώρας μας, ας πυροδοτήσουμε τον καπνιστή σήμερα και ας φτιάξουμε καναδικό φαγητό!