Wood Chunks vs Wood Sawdust: Which Is Better for Smoking?

Κομμάτια ξύλου εναντίον πριονίδι ξύλου: Τι είναι καλύτερο για το κάπνισμα;

Posted on: January 12, 2023



Το κάπνισμα είναι στην πραγματικότητα μια παλιά παράδοση που κάποτε χρησιμοποιούνταν κυρίως για τη διατήρηση των κρεάτων.

Το κάπνισμα των τροφίμων είναι στην πραγματικότητα μια παλιά παράδοση που κάποτε χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τη συντήρηση των κρεάτων. Μέσω διαφόρων τεχνικών το κάπνισμα έχει επεκταθεί σε μια μέθοδο προσθήκης πλούσιας, διεισδυτικής γεύσης καπνού σε διάφορα τρόφιμα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας έναν καπνιστή τροφίμων στις μέρες μας, αλλά η ιδέα παραμένει η ίδια. Ας διευθετήσουμε το ερώτημα «Τα κομμάτια ξύλου εναντίον πριονιδιού ξύλου: Τι είναι καλύτερο για το κάπνισμα;» μια για πάντα!

Βασικό συστατικό κατά το κάπνισμα είναι η μορφή του ξύλου που χρησιμοποιείται. Ανάλογα με τα τρόφιμα που καπνίζετε και τον τύπο του εξοπλισμού με τον οποίο εργάζεστε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις διακρίσεις μεταξύ των επιλογών ξύλου.


Κομμάτια ξύλου εναντίον πριονιδιού ξύλου: Τι είναι καλύτερο για το κάπνισμα;

Κομμάτια ξύλου


Ξύλινα κομμάτια υφή, ξύλινο φόντο, κάτοψη.

Περνώντας το σκληρό ξύλο μέσα από έναν τεμαχιστή σπάει το ξύλο σε κομμάτια σταθερού μεγέθους. Αυτά τα κομμάτια ξύλου ή τα "τσιπ" παρέχουν μια έκρηξη φυσικής γεύσης καπνού στα τρόφιμα και διατίθενται σε μια ποικιλία γεύσεων. Τα ροκανίδια ξύλου καίγονται πιο γρήγορα από το πριονίδι ή τα πέλλετ. Μουλιάζοντας τα ροκανίδια σε νερό για περίπου 30 λεπτά δημιουργείται ατμός που προσθέτει υγρασία και θερμότητα στη διαδικασία του καπνίσματος. Αυτή η μέθοδος παρατείνει επίσης το χρόνο καύσης. Το κλειδί με τα ροκανίδια είναι να αρνηθεί κανείς το οξυγόνο στο ξύλο, ώστε να σιγοκαίει και να καπνίζει. Τα καμένα ροκανίδια θα δημιουργήσουν πικρό καπνό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε:

  • Καπνόσπιτα
  • Ψησταριές ηλεκτρικές, υγραερίου & κάρβουνου
  • Κουτιά καπνού

Αν και τα κομμάτια ξύλου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, μπορεί να προσθέσουν οξύτητα καθώς δεν μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία του και δεν θα έχετε κανέναν έλεγχο της ποσότητας καπνού που θα έχετε κατά την προετοιμασία σας.

Πριονίδια


Φυσικό ξύλο πριονίδι φόντο. Απορρίμματα επεξεργασίας ξύλου στο εργαστήριο.

Το πριονίδι είναι πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για το κάπνισμα. Καίγεται πιο αργά από τα ροκανίδια, αλλά πιο γρήγορα από τα σφαιρίδια ξύλου. Το πριονίδι χρησιμοποιείται για ζεστό ή κρύο κάπνισμα, το οποίο παράγει ωραίο, ομοιόμορφο καπνό. Ωστόσο, το πριονίδι προσφέρει λιγότερη θερμότητα από τα τσιπς ή τα πέλλετ. Αναπληρώνονται αρκετά συχνά και χρησιμοποιούνται συχνά για το κάπνισμα λουκάνικων, ψαριών και διαφόρων τεμαχίων κρέατος.

Επαγγελματική συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι το πριονίδι είναι στεγνώστε πριν τη χρήση.

Extra Pro Tip: Μη χρησιμοποιείτε ξύλο που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί ή ξαναχρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πριονιδιού για το κάπνισμα τροφίμων. Χρησιμοποιήστε μόνο φυσικό ξύλο που μπορείτε να παρακολουθείτε την πηγή του. Έτσι μπορείτε να εγγυηθείτε την αποφυγή ανεπιθύμητων χημικών. (Χρησιμοποιούμε μόνο ολόκληρα δέντρα, ποτέ ξαναχρησιμοποιημένα ξύλα για μπισκότα για να εγγυηθούμε ότι δεν έχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες).

Χρησιμοποιείται σε:

  • Φορητοί καπνιστές
  • Καπνιστές ηλεκτρικού και αερίου
  • Κουτιά καπνού

Λάβετε υπόψη ότι ο τύπος ξύλου που θα επιλέξετε μπορεί να εξαρτάται από το μοντέλο καπνιστή και τον ρυθμό καύσης που χρειάζεστε για να έχετε την ένταση καπνού που θέλετε να επιτύχετε. Έχετε επίσης μια επιλογή γεύσεων που κυμαίνονται από ανοιχτόχρωμα ξύλα που περιέχουν απόσταγμα φρούτων, έως σκούρα ξύλα που παρέχουν πιο πλούσια γεύση καπνού. Εάν είστε λιγότερο έμπειροι, φροντίστε να κάνετε κάποια έρευνα και προετοιμασία πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του καπνίσματος.

Πώς να ξεχωρίσετε τη διαφορά μεταξύ κομματιών και κομματιών ξύλου

Επαγγελματική συμβουλή: Τα ροκανίδια είναι ίδια με το πριονίδι.

Τα κομμάτια και τα τσιπς ξύλου προέρχονται συνήθως από δέντρα σκληρού ξύλου και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν και τα δύο για να καπνίζουν κρέατα και λαχανικά. Η κύρια διαφορά είναι το μέγεθος, το οποίο καθιστά πολύ εύκολη τη διάκριση μεταξύ ροκανιδιών και κομματιών ξύλου.

Τα ροκανίδια είναι πολύ λεπτά, με τα περισσότερα ροκανίδια να έχουν πάχος μικρότερο από 0,25 ίντσες. Συγκριτικά, τα κομμάτια ξύλου από το Cutting Edge Firewood μπορούν να έχουν πάχος έως και 4 ίντσες. Τα ροκανίδια είναι ουσιαστικά λεπτά ροκανίδια, ενώ τα κομμάτια ξύλου είναι πιο χοντρά κομμάτια ξύλου. Επιθεωρώντας το πάχος, θα πρέπει να είστε σε θέση να διακρίνετε εάν ένα κομμάτι ξύλου καπνίσματος είναι ροκανίδι ή κομμάτι ξύλου.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε μπισκότα Bradley

Τα μπισκότα μας είναι το μυστικό του Bradley Smoker. Τα μπισκότα έχουν μοναδικό σχεδιασμό και καίγονται σε σταθερές θερμοκρασίες και για ελεγχόμενες χρονικές περιόδους. Αποτελούνται από ακριβείς ποσότητες θρυμμάτων σκληρού ξύλου, σε συνδυασμό με ελεγχόμενες πιέσεις και πυκνότητες ξύλου.

Τέλεια, Συνεπή Αποτελέσματα Κάθε φορά

Χρησιμοποιώντας τα μπισκότα Bradley, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως τα πατατάκια σας καίγονται πολύ ζεστά για πάρα πολύ καιρό και δίνουν στο φαγητό σας μια άσχημη γεύση. Θα σου δώσουν τέλεια αποτελέσματα! Τα ίδια αποτελέσματα που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια οι χρήστες του Bradley.

Μέρος του ενθουσιασμού του καπνίσματος τροφίμων είναι ο πειραματισμός με διαφορετικά σκληρά ξύλα. Δοκιμάστε μέχρι να βρείτε την τέλεια ξυλώδη γεύση για το φαγητό σας.

Τα μπισκότα Bradley Flavour χρησιμοποιούν θρυμματισμένο ξύλο συνδεδεμένο με ακριβείς ποσότητες σε ελεγχόμενες πιέσεις και πυκνότητες, η γεύση του καπνού καθορίζεται από την ποικιλία του καμένου ξύλου.

Για παράδειγμα, η σκλήθρα και ο σφένδαμος δίνουν μια πλούσια και ξεχωριστή γεύση που χρησιμοποιείται συνήθως με θαλασσινά, ζαμπόν και μπέικον. Το μήλο και το κεράσι προσδίδουν μια πιο γλυκιά, πιο ήπια γεύση καπνού, που χρησιμοποιείται συνήθως με κρέας πουλερικών και άγριων θηραμάτων.

Βρείτε τα καλύτερης ποιότητας μπισκότα καπνίσματος επισκεπτόμενοι μας δικτυακός τόπος σήμερα.

Το καλύτερο φαγητό αξίζει την καλύτερη γεύση!