Το Crown Rib Roast είναι ένα βασικό rib roast που έχει δεθεί κυκλικά, με τα άκρα του οστού στραμμένα προς τα επάνω, που τυχαίνει να μοιάζει με στέμμα. Η σχάρα Bradley είναι αρκετά βαθιά για να χωρέσει το μέγεθος ενός πλήρους ψητού δεμένο σε κύκλο. Ειδικά αν έχετε ένα, μπορείτε να το λυγίσετε σε έναν κύκλο που ταιριάζει στη σχάρα, χωρίς να αγγίξετε τα πλαϊνά του κουτιού και είστε έτοιμοι.
Πώς να το προετοιμάσετε και να το καπνίσετε
Τέσσερις ώρες καπνίσματος θα είναι αρκετές. Το σύρετε μέχρι το τέλος ζεστό, τραβήξτε στους 54 C και ψήστε στο γκριλ για λίγα λεπτά. Μην αφήνετε το ψητό να αγγίζει τα πλαϊνά του Bradley σας. Βεβαιωθείτε ότι θα χωρέσει σε μια σχάρα. Θέλετε να πηγαίνει τοίχο σε τοίχο, αλλά να μην αγγίζει. Εάν είναι πολύ φαρδύ, πρέπει να το κόψετε για να ταιριάζει.
Κόψτε σε φέτες ανάμεσα στα κόκαλα και το ψητό, τρίβοντας το μείγμα κρεμμυδόσουπας Lipton στις τομές. Στη συνέχεια, κυλήστε το ψητό σε μείγμα σούπας κρεμμυδιού Lipton με μαύρο πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Δέστε τα κόκαλα στο ψητό όλα σε μια πλαστική σακούλα σούπερ μάρκετ και κρατήστε τα στο ψυγείο για δύο ημέρες.
Αφήνουμε το ψητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 2 ή 3 ώρες. Ενεργοποιήστε τον καυστήρα και το θερμαντικό στοιχείο σας, γλιστρήστε μέχρι να ζεσταθεί και προθερμάνετε στους 300 F (149 C) ή όσο θα ήταν ζεστό, με τον αεραγωγό κλειστό.
Ζεστό και γρήγορο
Τώρα επιτρέψτε μου να πω αμέσως: χαμηλό και αργό είναι ο σωστός τρόπος, εκτός από το rib roast. Χρειάζεται ζεστό και γρήγορο… ζεστό και γρήγορο… ζεστό και γρήγορο.
Σύρετε ένα ξωτικό πάνω στον καυστήρα και σύρετε το θηρίο. Τοποθετήστε το στο κάτω ράφι, τα κόκαλα των πλευρών προς τα κάτω. Φροντίστε να το κάνετε γρήγορα, για να μην χάσετε τη ζέστη. Κρατήστε το άνοιγμα εξαερισμού κατά το 1/3. Τέλος πάντων, η θερμοκρασία θα πέσει, αλλά τελικά θα ανέβει καθώς το ψητό απορροφά θερμότητα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Μπισκότα Hickory ή Oak και καπνίστε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 57 C. Κανονικά, χρειάζονται περίπου 4-5 ώρες για να ψηθεί. Έτσι, πάει πολύ γρήγορα. Ο λόγος που άλλαξα από χαμηλό και αργό στο rib roast σε ζεστό και γρήγορο είναι επειδή το χαμηλό και το αργό απέδιδαν υπέροχο εσωτερικό, αλλά το εξωτερικό δεν ήταν υπέροχο. Συμπερασματικά, το ζεστό και γρήγορο αποδίδει υπέροχα εσωτερικά και καλύτερα εξωτερικά.
Σχετικά με την FTC
Εδώ είναι ο ειδικός οδηγός μας για το Μέθοδος FTC για το κάπνισμα τροφίμων αν θέλετε να μάθετε περισσότερα.
Η χαμηλή και αργή μέθοδος είναι το μυστικό για τέλειο κάπνισμα φαγητού. Ένα άλλο υπέροχο κόλπο είναι η μέθοδος FTC (Foil, Towel, Cooler). Χρησιμοποιείται όταν το καπνιστό κρέας σας φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία όταν το βγάλετε από τον καπνιστή.
Δεν χρειάζεται να εκτελέσετε τη μέθοδο FTC σε αυτήν τη συνταγή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τραβήξετε έξω στους 130 F (54 C) και μετά να το βάλετε απευθείας σε πολύ ζεστό γκριλ για λίγα λεπτά. Τώρα, αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά κάτω από τη σκηνή με αλουμινόχαρτο και σερβίρετε. Τέλος, ανακατεύουμε λίγο χρένο και λίγη κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε στο πλάι.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.