Directions to Get Started With Cold Smoking Cheese

Οδηγίες για να ξεκινήσετε με Τυρί κρύου καπνίσματος

Posted on: January 17, 2023



Μπορεί να έχετε αγοράσει καπνιστό τυρί από το τοπικό σας κατάστημα και να αναρωτηθήκατε πώς να φτιάξετε αυτό το θαύμα στο σπίτι. Φαίνεται σαν μια περίπλοκη διαδικασία στα χαρτιά, αλλά τα καλά νέα είναι ότι το κάπνισμα τυριού μπορεί να είναι εύκολο, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Μπορεί να έχετε αγοράσει καπνιστό τυρί από το τοπικό σας κατάστημα και να αναρωτηθήκατε πώς να φτιάξετε αυτό το θαύμα στο σπίτι. Φαίνεται σαν μια περίπλοκη διαδικασία στα χαρτιά, αλλά τα καλά νέα είναι ότι το κάπνισμα τυριού μπορεί να είναι εύκολο, με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Θα μοιραστούμε μαζί σας απλές, φτιάξτε μόνοι σας οδηγίες για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε το κρύο κάπνισμα τυριού. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που πρέπει να προσέξετε όταν πρόκειται για το κάπνισμα τυριού είναι ο έλεγχος της θερμοκρασίας. Είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, και αν τον κατακτήσετε τέλεια, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αναλάβετε την εργασία.

Επιλέξτε το τυρί σας

Τα καλά νέα με το κρύο κάπνισμα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε τυρί θέλετε. Έχετε την επιλογή να επιλέξετε το είδος τυριού που προτιμάτε, από τσένταρ, παρμεζάνα, πιπέρι τζακ ή μοτσαρέλα. Ωστόσο, η ποιότητα του τυριού που επιλέγετε επηρεάζει επίσης το αποτέλεσμα.

Τα μαλακά τυριά είναι επίσης μια καλή επιλογή, αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τα χειρίζεστε. Λιώνουν εύκολα, ειδικά αν ανέβει η θερμοκρασία, κάτι που μπορεί να είναι ενοχλητικό.

Καλύτερη ώρα για κρύο καπνό

Το κρύο τυρί καπνίσματος προορίζεται αποκλειστικά για χαμηλές θερμοκρασίες, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αυτό συμβαίνει επειδή η θερμοκρασία δωματίου επηρεάζει εύκολα την εσωτερική θερμοκρασία του τυριού.

Αλλά, μερικές φορές, η λαχτάρα σας μπορεί να μην σας επιτρέπει να περιμένετε μέχρι το χειμώνα για να καπνίσετε το τυρί σας. Αυτό αφήνει την ανάγκη να δημιουργήσετε απλούς αυτοσχέδιους τρόπους που θα σας επιτρέψουν να συνεχίσετε να απολαμβάνετε αυτήν την αλμυρή λιχουδιά.

Εάν συμβαίνει αυτό, συνιστούμε να καπνίζετε το τυρί σας τις πρώτες πρωινές ώρες ή αργά το βράδυ στις χαμηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε εργαλεία που βελτιώνουν τον καπνιστή σας ώστε να λειτουργεί μόνο ως θάλαμος καπνού (γι' αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση με τα γκριλ πέλλετ και άλλους καπνιστές). Ο στόχος εδώ είναι να βοηθήσει στη μείωση της πιθανότητας τυχόν θερμότητας να εισχωρήσει κρυφά στο τυρί.

Το Bradley Smoker μας, που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την άριστη παρακολούθηση της θερμοκρασίας, μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα με ξεχωριστές αντιστάσεις για το μαγείρεμα και την παραγωγή καπνού, ιδανικό για την παρασκευή τυριού. Εάν το χρειάζεστε κρύο σε όλη τη διαδρομή ή έχετε απόλυτο έλεγχο της θερμοκρασίας α κιτ προσαρμογέα ψυχρού καπνού το κάνει τέλειο, διαχωρίζει το στοιχείο καύσης ξύλου ενώ ψύχει τον καπνό

Το μέγεθος του τυριού

Το μέγεθος του τυριού που καπνίζετε επηρεάζει επίσης τη συνολική ποιότητα του καπνιστού τυριού σας. Θα χρειαστεί να κόψετε το τυρί σας σε μικρότερα κομμάτια, ειδικά αν έχετε μεγάλα κομμάτια.

Ο τεμαχισμός του τυριού σε μικρότερα κομμάτια βοηθά στην αύξηση της αρωματισμένης επιφάνειας εκθέτοντας περισσότερο τυρί στον καπνό. Αυτό διευκολύνει επίσης το τυρί να απορροφήσει περισσότερο καπνό, αυξάνοντας τα επίπεδα συγκέντρωσης.

Διατηρήστε σταθερό καπνό και θερμοκρασία

Η διατήρηση μιας σταθερής ροής καπνού καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου είναι απαραίτητη για ένα ακριβές και νόστιμο αποτέλεσμα. Θυμηθείτε, το τυρί είναι γνωστό ότι λιώνει, επομένως δεν θέλετε να αυξήσετε πολύ τη θερμοκρασία, καθώς μπορεί εύκολα να χαλάσει τη διαδικασία.

Γυρίζετε το τυρί σας συχνά

Το κρύο κάπνισμα είναι ένας τρόπος για να απορροφήσει το τυρί τον καπνό του ξύλου. απλά βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές του τυριού είναι εκτεθειμένες. Μπορείτε να επιλέξετε να αναποδογυρίζετε το τυρί σας κάθε τριάντα λεπτά ή στα μισά της διαδικασίας καπνίσματος.

Κατά μέσο όρο, μπορείτε να καπνίσετε το τυρί για 2-3 ώρες. Η διάρκεια του καπνίσματος επηρεάζεται επίσης από το μέγεθος του τυριού και το είδος της γεύσης ξύλου που χρησιμοποιείτε. Τα δυνατά ξύλα έχουν πιο συμπυκνωμένο καπνό που εγχέεται στο τυρί πιο γρήγορα.

Ξεκουράστε το καπνιστό τυρί

Συνιστούμε να αφήσετε το τυρί να ξεκουραστεί μετά το κάπνισμα. Τυλίξτε το καλά ή κλείστε το με ηλεκτρική σκούπα αν μπορείτε και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 24 ώρες. Αυτό επιτρέπει στις καπνιστές γεύσεις να εγκατασταθούν και να μαλακώσουν το τυρί. Το βασικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η γεύση βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, επομένως όσο περισσότερο το αφήνετε να καθίσει, τόσο το καλύτερο.

Το κλειδί είναι να αφήσετε το καπνιστό τυρί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το φάτε. Είναι επίσης καλή ιδέα να το αφήσετε να αναπνεύσει λίγο μετά από μια μεγάλη περίοδο καπνίσματος.

Αποθήκευση ψυχρού καπνιστού τυριού

Εάν έχετε καπνίσει περισσότερο από αρκετό τυρί για άμεση χρήση, μπορείτε να προχωρήσετε και να το καταψύξετε για αργότερα. Συνιστούμε να το σφραγίσετε με ηλεκτρική σκούπα για να διαρκέσει για λίγες μέρες στο ψυγείο ή μπορείτε να το καταψύξετε έως και οκτώ μήνες. Απίστευτα, το κατεψυγμένο τυρί που σφραγίζεται σε κενό τείνει να έχει καλύτερη γεύση και πιο συμπυκνωμένη γεύση.

Γενικά, το μυστικό για ένα υψηλής ποιότητας κρύο καπνιστό τυρί βρίσκεται στον συνδυασμό διαφόρων παραγόντων, από την ποιότητα του τυριού και το είδος του ξύλου που χρησιμοποιείται μέχρι το επίπεδο ελέγχου της θερμοκρασίας.

Έχουμε μερικά ακόμη άρθρα σχετικά με το κρύο τυρί καπνίσματος για εσάς:
Πώς να επιλέξετε το καλύτερο ξύλο για το κάπνισμα τυριού στο σπίτι
Πρώτη φορά Ψυχρό Κάπνισμα για Αρχάριους

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο Μπράντλεϊ Σμόκερ, ρίξτε μια ματιά στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.