Αφού συνάντησα μια αναφορά στην αλλαντίαση και το σκόρδο σε λάδι στο βιβλίο Charcuterie, έκανα κάποια έρευνα και βρήκα τα εξής. Σκέφτηκα ότι όποιος αποθηκεύει σκόρδο πρέπει να διαβάσει και να ενημερωθεί. Είχα ψήσει λίγο σκόρδο και το είχα στο ψυγείο με λάδι. Αφού διάβασα αυτό, σούρωσα το λάδι, το φύλαξα και πάγωσα το υπόλοιπο καπνιστό σκόρδο μου.
Αυτό το σκόρδο έχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΦΡΕΣΚΟ γεύση. Αν έχετε αγοράσει ποτέ ένα βάζο με ψιλοκομμένο σκόρδο ή ξεφλουδισμένες σκελίδες σε λάδι ή ξύδι, αυτό δεν μοιάζει με κανένα από αυτά τα πράγματα. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κονσερβοποιημένα γαρίφαλα σε μερικές συνταγές ήδη, τότε η γεύση είναι ακριβώς η ίδια φρεσκάδα.
Αποθήκευση σκόρδου σε λάδι
Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προετοιμάζουν αρωματισμένα έλαια με σκόρδο ή όταν αποθηκεύουν το σκόρδο σε λάδι. Είναι ασφαλές να βυθίσετε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου σε λάδι και να τις αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες. Ωστόσο, μην αποθηκεύετε το σκόρδο σε λάδι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα μείγματα σκόρδου σε λάδι που αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου παρέχουν τέλειες συνθήκες για την παραγωγή τοξίνης αλλαντίασης. Αυτές οι συνθήκες είναι η χαμηλή οξύτητα, η έλλειψη ελεύθερου οξυγόνου στο λάδι και οι ζεστές θερμοκρασίες. Ο ίδιος κίνδυνος υπάρχει και για το ψητό σκόρδο που είναι αποθηκευμένο σε λάδι.
Τουλάχιστον τρία κρούσματα αλλαντίασης που σχετίζονται με μείγματα σκόρδου σε λάδι έχουν αναφερθεί στη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με το νόμο, το εμπορικά παρασκευασμένο σκόρδο σε λάδι έχει παρασκευαστεί με αυστηρές οδηγίες. Επιπλέον, πρέπει να περιέχουν κιτρικό ή φωσφορικό οξύ για να αυξηθεί η οξύτητα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολη ή αξιόπιστη μέθοδος οξίνισης του σκόρδου στο σπίτι.
Η οξίνιση του σκόρδου σε ξύδι είναι μια χρονοβόρα και εξαιρετικά μεταβλητή διαδικασία. Έτσι, μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο καλυμμένη με ξύδι μπορεί να χρειαστεί από 3 ημέρες έως περισσότερο από μία εβδομάδα για να οξινιστεί επαρκώς. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε με ασφάλεια σωστά παρασκευασμένες αποξηραμένες σκελίδες σκόρδου σε έλαια γεύσης.
Για να φτιάξετε λάδι με γεύση σκόρδου στο σπίτι, προσθέστε αφυδατωμένο σκόρδο στο ελαιόλαδο σε ένα βάζο με φαρδύ στόμιο, βιδώστε το καπάκι και τοποθετήστε το βάζο στο ψυγείο. Εάν το ελαιόλαδο γίνει συμπαγές, απλώς αφαιρέστε το. Να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε ένα στεγνό κουτάλι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κονσερβοποιημένο σκόρδο σας οπουδήποτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα φρέσκα! Και πιστέψτε με όταν σας λέω ότι διατηρεί την ίδια αρωματική, γευστική καλοσύνη ενός φρεσκοκομμένου βολβού σκόρδου.
Πώς και γιατί το σκόρδο γίνεται μπλε;
Εάν το σκόρδο σας γίνει μπλε, είναι ακόμα ασφαλές να το φάτε.
Αυτό μπορεί να συμβεί όταν τα ένζυμα και τα αμινοξέα που υπάρχουν στο σκόρδο αντιδρούν με τις θειούχες ενώσεις που είναι υπεύθυνες για την έντονη μυρωδιά του σκόρδου. Αυτό είναι προφανώς ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο.
Ελπίζουμε να μάθατε μερικές πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη συντήρηση του σκόρδου σε λάδι και μην ξεχάσετε να το ελέγξετε Bradley Food Smoking Blog για ειδικές συμβουλές καπνίσματος τροφίμων από τους pitmasters!
Αποθήκευση πληροφοριών σκόρδου Από τη Linda J. Harris