Directions on How to Rest Smoked Ribs

Οδηγίες για το πώς να Ξεκούραση Ribs.

Posted on: January 17, 2023



Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε παϊδάκια, συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος. Παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις παλαιότερες τεχνικές μαγειρέματος φαγητού, το καπνιστό φαγητό συνεχίζει να κερδίζει τις καρδιές πολλών με τις κοινότητες καπνιστών φαγητών παντού.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε παϊδάκια, συμπεριλαμβανομένου του καπνίσματος. Παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις παλαιότερες τεχνικές μαγειρέματος φαγητού, το καπνιστό φαγητό συνεχίζει να κερδίζει τις καρδιές πολλών με τις κοινότητες καπνιστών φαγητών παντού. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία έχουν συμβάλει εξίσου στην αυξανόμενη δημοτικότητα του καπνίσματος τροφίμων, καθώς οι άνθρωποι μπορούν πλέον να παράγουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα γρηγορότερα και ευκολότερα. Θα δούμε πώς να φτιάξετε καπνιστά παϊδάκια και οδηγίες για το πώς να τα ξεκουράσετε για μια ζουμερή πτώση της γιορτής των οστών.

Πώς να καπνίσετε παϊδάκια

Το κάπνισμα των πλευρών σας διαρκεί συνολικά περίπου έξι ώρες και γίνεται σε τρία βήματα. Αρχικά, καπνίζουμε τα γυμνά μας πλευρά για τρεις ώρες, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και καπνίζουμε για δύο ώρες, μετά σάλτσα και καπνίζουμε για μία ώρα, μια μέθοδος ευρέως γνωστή ως τεχνική 3-2-1. Ωστόσο, ανάλογα με το πώς αγαπάτε τα παϊδάκια σας, μπορείτε να τροποποιήσετε τον χρόνο μαγειρέματος.

Συστατικά

  • Χοιρινά παϊδάκια
  • Ξηρό τρίψιμο για νευρώσεις
  • χυμός μήλου
  • Κίτρινη μουστάρδα
  • καστανή ζάχαρη
  • Πλαστικό περιτύλιγμα
  • Σάλτσα μπάρμπεκιου
  • Αλουμινόχαρτο
  • Μέλι
  • Τσιπς από ξύλο Applewood

Παϊδάκια καπνίσματος:

Προθερμάνετε τον καπνιστή φαγητού σας στους 225 °F (107 °C) και τοποθετήστε τα προετοιμασμένα παϊδάκια σας στον καπνιστή για τρεις ώρες.

Κατά τη διάρκεια των τριών ωρών, ψεκάστε το μείγμα του χυμού μήλου στα πλευρά σας σε διαστήματα 30 λεπτών.

Μόλις περάσουν οι τρεις ώρες, αφαιρέστε απαλά τα παϊδάκια σας από τον καπνιστή φαγητού και βάλτε τα σε αλουμινόχαρτο.

Ρίξτε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το μείγμα του χυμού μήλου στο αλουμινόχαρτο με τα παϊδάκια και σφραγίστε το προσεκτικά για να αποφύγετε τη διαρροή.

Τοποθετήστε τα πλευρά σας πίσω στο καπνιστή φαγητού για δύο επιπλέον ώρες.

Αφαιρέστε τα παϊδάκια από το καπνιστή και αλείψτε από όλες τις πλευρές με μείγμα σάλτσας BBQ.

Βάλτε τα χοιρινά παϊδάκια πίσω στο καπνιστή, με την πλευρά των οστών προς τα κάτω για μία ώρα και μετά αφήστε τα να ξεκουραστούν.

Πριν εξετάσουμε γιατί είναι απαραίτητο να αφήνετε το κρέας σας να ξεκουραστεί και για πόσο καιρό, ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα Bradley σχετικά με το κάπνισμα των πλευρών σας.

Τα παϊδάκια καπνίσματος μπορεί να είναι υπερβολικά, ειδικά καθώς δεν θέλετε να ψηθούν υπερβολικά, αλλά θέλετε να διατηρήσετε μια τρυφερή υφή. Όταν τυλίγετε τα πλευρά σας, κάποιοι άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το χρώμα των πλευρών σας και η θερμοκρασία καπνίσματος. Αυτό θα σας καθοδηγήσει στο να ξέρετε πόσο χρόνο θα χρειαστεί να τυλίξετε τα πλευρά σας, βοηθώντας σας να αποκτήσετε ζουμερά, που θα πέφτουν από τα κόκαλα.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν καπνίζετε τα πλευρά σας είναι πώς να τα καρυκεύετε και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σφουγγαρίζετε πολύ νωρίς. Συνιστούμε να αλατοπιπερώσετε πρώτα την πίσω πλευρά καθώς επιτρέπει στο καρύκευμα να απορροφηθεί πλήρως πριν αναποδογυρίσετε τα παϊδάκια.

Πώς να μάθετε πότε έχουν τελειώσει τα πλευρά σας

Τα χοιρινά παϊδάκια καπνίζονται μεταξύ 225 °F και 242 °F (107 °C έως 117 °C). Για να καταλάβετε αν έχουν τελειώσει τα πλευρά σας, τοποθετήστε το θερμόμετρο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πλευρών, διασφαλίζοντας ότι δεν έρχεται σε επαφή με άλλη καυτή επιφάνεια (συμπεριλαμβανομένου του οστού) εκτός από τις νευρώσεις, καθώς θα επηρεάσει την ακρίβεια.

Όταν δείχνει θερμοκρασία 195 °F (91 °C), τα πλευρά σας είναι έτοιμα. Η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά την περίοδο ανάπαυσης, δίνοντάς σας μια τελική θερμοκρασία 225 °F (107 °C), οπότε τα παϊδάκια θα έχουν φτάσει στην τέλεια συνοχή.

Γιατί αφήστε τα πλευρά σας να ξεκουραστούν

Αφήνοντας το κρέας να ξεκουραστεί αφού το αφαιρέσετε από τον καπνιστή φαγητού βοηθά στην τέλεια ανακατανομή των χυμών. Δίνει επίσης χρόνο στις πρωτεϊνικές ίνες να χαλαρώσουν και να απορροφήσουν εκ νέου την υγρασία που αναγκάστηκε να βγει κατά το κάπνισμα.

Πόσο καιρό πρέπει να ξεκουράζετε τα πλευρά σας;

Αν και συνιστάται να τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά, ο χρόνος που αφήνετε τα παϊδάκια σας να ξεκουραστούν καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως το πώς σας αρέσει το φαγητό σας και το μέγεθος των κομματιών του κρέατος. Ωστόσο, δεν πρέπει να τα αφήσετε να ξεκουραστούν για πολύ καθώς τα πλευρά σας θα αρχίσουν να κρυώνουν.

Πώς να ξεκουράζετε τα καπνιστά παϊδάκια

  • Μόλις τελειώσετε με το κάπνισμα των πλευρών σας, αφαιρέστε το κρέας σας από τον καπνιστή φαγητού και μεταφέρετέ το σε ένα ζεστό πιάτο.
  • Σκεπάστε τα παϊδάκια με αλουμινόχαρτο για να διατηρήσετε λίγο τη θερμότητα.

Βεβαιωθείτε ότι δεν τυλίγετε πολύ σφιχτά το αλουμινόχαρτο, καθώς οι νευρώσεις μπορεί να ατμίσουν μέσα στο περιτύλιγμα αλουμινόχαρτου, καταστρέφοντας το φλοιό.

  • Αφήστε το να καθίσει για λίγο. Αυτό μπορεί να είναι μεταξύ 10-20 λεπτών ή περισσότερο, ανάλογα με το πάχος των πλευρών και τα στοχευμένα αποτελέσματα. Εάν τα παϊδάκια σας είναι κομμένα σε μεγαλύτερα κομμάτια, θα πρέπει να τα αφήσετε να ξεκουραστούν για λίγο περισσότερο.
  • Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και κόψτε σε φέτες. Σερβίρετε όπως σας αρέσει.

Τελικές σκέψεις

Το να μαγειρεύετε τέλεια καπνιστά παϊδάκια είναι μια τέχνη που απαιτεί διαφορετικές τεχνικές και κάθε βήμα είναι κρίσιμο. Ενώ πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην ξεκουράζουν το κρέας τους, το να αφήσετε τα παϊδάκια σας να καθίσουν για αρκετή ώρα πριν το σκάψετε μπορεί να αλλάξει την όλη εμπειρία, δίνοντάς σας μια τρυφερή, νόστιμη και απίστευτα ζουμερή κοπή κρέατος.

Δείτε αυτά τα άλλα άρθρα για τα καπνιστά παϊδάκια:
5 μέθοδοι για να καπνίζετε τα πλευρά πιο γρήγορα χωρίς να θυσιάζετε την ποιότητα
Ribs Roundup: Καλύτερες συμβουλές και συνταγές για καπνιστά, τρυφερά παϊδάκια
Παϊδάκια καπνίσματος για αρχάριους
Πώς να φτιάξετε 3-2-1 καπνιστά παϊδάκια και γιατί πρέπει να το κάνετε

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.