Αν σας άρεσε ο Οδηγός ψησίματος λαχανικών, τότε θα λατρέψετε και τον οδηγό μας για καπνιστά λαχανικά! Έρχεται σε εσάς ακριβώς την ώρα για τη συγκομιδή, η οποία είναι προ των πυλών.
Διευκολύναμε την πρόσβαση σε υπέροχες καπνιστές συνταγές για δημοφιλή λαχανικά, όλα σε ένα μέρος. Προσθέστε σελιδοδείκτη τώρα για να μπορείτε να κάνετε γρήγορη αναφορά σε αυτό όποτε το χρειάζεστε.
Επειδή το κάπνισμα είναι μια χαμηλή και αργή διαδικασία, φροντίστε οι μερίδες λαχανικών να έχουν παρόμοιο πάχος. Αυτό τα βοηθά να μαγειρεύονται ομοιόμορφα σε όλη τη διάρκεια. Θα καθορίσουμε πώς να κόψετε κάθε λαχανικό στις παρακάτω ενότητες.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε το λαχανικό που ψάχνετε ή απλώς κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Αγκινάρες
Παρασκευή: Κόψτε τις αιχμές και κόψτε τα κοτσάνια στο ίδιο επίπεδο με τη βάση. Ξύστε το θολό τσοκ. Βράζετε στον ατμό για 20 λεπτά, ξεπλένετε με νερό και αφήνετε να στεγνώσει.
Μέθοδος καπνίσματος: Καπνίζετε ολόκληρα για 2 ώρες με τα μπισκότα της επιλογής σας στους 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν.
Υπόδειξη: Για γεμιστές καπνιστές αγκινάρες γεμίστε με το αγαπημένο σας ντρέσινγκ και από πάνω μαϊντανό.
Σπαράγγι
Παρασκευή: Κόψτε τις άκρες, αλείψτε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι κοσέρ.
Μέθοδος καπνίσματος: Καπνίζετε για 90 λεπτά με τα μπισκότα της επιλογής σας στους 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν.
Υπόδειξη: Περιχύστε με βούτυρο και ψητό σκόρδο και τοποθετήστε τα πάνω από σοταρισμένα κρεμμύδια για μια ωραία παρουσίαση.
Πιπεριές
Παρασκευή: Το κάπνισμα ολόκληρων των πιπεριών τους επιτρέπει να διατηρούν περισσότερα υγρά. Απλώς πλύνετε τα και κόψτε τα κοτσάνια.
Μέθοδος καπνίσματος: Καπνίστε για 90 λεπτά με Είδος μιμόζας αρωματίστε τα μπισκότα στους 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν.
Υπόδειξη: Οι καπνιστές πιπεριές δημιουργούν ομελέτες, σαλάτες, σάντουιτς και πολλά άλλα με καλύτερη γεύση. Γεμάτο με λουκάνικο Andouille για την πλήρη εμπειρία.
Λάχανο
Παρασκευή: Βγάλτε τον πυρήνα του λάχανου και ξεπλύνετε καλά με νερό. Τοποθετήστε ένα ραβδί βούτυρο κάτω από το κέντρο και κολλήστε δύο κύβους μπουγιόν κοτόπουλου στο βούτυρο. Τυλίγουμε εν μέρει σε αλουμινόχαρτο, αφήνοντας το επάνω μέρος ανοιχτό.
Κάπνισμα Μέθοδος: Καπνίστε για 4 ώρες με Αγριοκαρυδιά αρωματίστε τα μπισκότα στους 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν.
Υπόδειξη: Πασπαλίστε με περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα για μπριζόλα για καλύτερη γεύση.
Πιπεριές τσίλι
Παρασκευή: Χρησιμοποιώντας γάντια ποιότητας τροφίμων και προστατευτικά για τα μάτια, ξεπλύνετε τις πιπεριές και τοποθετήστε τις απευθείας στη σχάρα καπνιστών. Για τις καυτερές πιπεριές, αφαιρέστε τα στελέχη και κόψτε τους σπόρους για λιγότερο λάκτισμα.
Κάπνισμα Μέθοδος: Καπνίστε για 3 ώρες με Πέκαν αρωματίστε τα μπισκότα στους 95°C (200°F) ή μέχρι να μαλακώσουν.
Υπόδειξη: Μπορείτε να τελειώσετε τις πιπεριές τσίλι αφυδατώνοντάς τις έτσι ώστε να μπορούν να αποθηκευτούν σε σακούλα Ziploc. Ενυδατώστε τα είτε με νερό είτε με ελαιόλαδο.
Corn on the Cob
Παρασκευή: Τραβήξτε απαλά προς τα πίσω τα φλοιά για να αφαιρέσετε το μετάξι. Μουλιάζουμε σε νερό για αρκετές ώρες. Αλείφουμε το καλαμπόκι με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκα κρεμμυδάκια και διπλώνουμε τα φλούδια προς τα πίσω όπως τα έδεναν ή έστριβαν τις άκρες.
Κάπνισμα Μέθοδος: Καπνίστε για 90 λεπτά με Κλήθρα αρωματίστε τα μπισκότα στους 100°C (225°F), γυρίζοντας μία φορά μέχρι τη μέση.
Υπόδειξη: Μουλιάστε το καλαμπόκι σε νερό για αρκετές ώρες πριν το βάλετε στο καπνιστή για περισσότερη υγρασία. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ
Μελιτζάνα
Παρασκευή: Κόβουμε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1/4 ίντσας και μαρινάρουμε με σκόρδο, βασιλικό, βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να δέσει για 15 λεπτά.
Κάπνισμα Μέθοδος: Καπνίστε για 60 λεπτά με μήλο αρωματίστε τα μπισκότα στους 95°C (200°F) ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τελειώσετε, μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αλείψτε ελαφρά με ελαιόλαδο.
Υπόδειξη: Όταν σερβίρετε τη μελιτζάνα από τη σχάρα, φαίνεται να σκληραίνει όταν κρυώσει, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να το φάτε σε σάντουιτς. Το κάπνισμα της μελιτζάνας φροντίζει για αυτό!
Σκόρδο
Παρασκευή: Ξεφλουδίστε τον βολβό και αφαιρέστε το άκρο της ρίζας. Αλείψτε με ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε καπνιστή με απόσταση τουλάχιστον 1/2 ίντσας μεταξύ κάθε βολβού.
Κάπνισμα Μέθοδος: Καπνίστε για 2 ώρες με Πέκαν αρωματίστε μπισκότα στους 100°C (225°F).
Υπόδειξη: Αφού απλωθεί ο καπνός, μπορείτε να ολοκληρώσετε το ψήσιμο των βολβών στο φούρνο σε υψηλότερη θερμοκρασία για να τονίσετε τη γεύση τους.
Μανιτάρια
Παρασκευή: Καθαρίστε καλά και αλείψτε με ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, σκόρδο αλάτι και ψιλοκομμένα μυρωδικά. Τοποθετήστε σε καλάθι καπνιστών.
Κάπνισμα Μέθοδος: Καπνίζετε για 90 λεπτά με τα μπισκότα της επιλογής σας στους 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν.
Υπόδειξη: Χρησιμοποιήστε μεγάλα καπάκια Portobello για μεγαλύτερη γεύση και κόψτε την σε χοντρή φέτα για να σερβίρετε. Για μια ωραία παρουσίαση, σερβίρετε με ψιλοκομμένη ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι.
κρεμμύδια
Παρασκευή: Αφαιρέστε το δέρμα και κόψτε τις πάνω και κάτω μερίδες των κρεμμυδιών. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, σκόρδο αλάτι και μια πλάκα βούτυρο για κάθε κρεμμύδι. Τυλίξτε εν μέρει σε αλουμινόχαρτο, αφήνοντας τις κορυφές ανοιχτές.
Κάπνισμα Μέθοδος: Καπνίζετε για 2 ώρες με μπισκότα της επιλογής σας στους 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν.
Υπόδειξη: Προσθέστε μια φέτα μπέικον και αλείψτε με κρασί Marsala πριν τη βάλετε στο καπνιστή για καλύτερη γεύση.
Πατάτες
Παρασκευή: Αφήνουμε ολόκληρο ή κομμένο στη μέση ανάλογα με το μέγεθος, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι kosher και φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι (τρίβουμε με λαδόκολλα μπέικον;).
Κάπνισμα Μέθοδος: Καπνίζετε για 2 ώρες με μπισκότα της επιλογής σας στους 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν.
Υπόδειξη: Πασπαλίστε με ένα μείγμα σκόνης σκόρδου, σκόνης κρεμμυδιού, πάπρικας, αποξηραμένου δεντρολίβανου και αποξηραμένου θυμαριού για εξαιρετική γεύση.
Ντομάτες
Παρασκευή: Κόβουμε στη μέση από πάνω προς τα κάτω. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι kosher και τοποθετούμε στην κομμένη πλευρά του καπνιστού προς τα κάτω.
Κάπνισμα Μέθοδος: Καπνίστε περίπου 45 λεπτά με Είδος μιμόζας αρωματίστε τα μπισκότα στους 95°C (200°F) ή μέχρι το δέρμα να γίνει εύκολο να ξεφλουδιστεί.
Υπόδειξη: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα ντομάτας για χρήση σε σάλτσες και σάλτσες ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες που θα κάνατε συνήθως για τις κανονικές ντομάτες.
Κολοκυθάκια & Κολοκύθα
Παρασκευή: Κόψτε κατά μήκος σε φέτες 1/2″. Αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Κάπνισμα Μέθοδος: Καπνίστε για 60 λεπτά με Αγριοκαρυδιά αρωματίστε τα μπισκότα στους 100°C (225°F) ή μέχρι να μαλακώσουν.
Υπόδειξη: Περιχύστε ελαφρά το βαλσάμικο ξύδι πάνω από τα κολοκυθάκια για να τα σερβίρετε.
Συνοψίζοντας
Τα καπνιστά λαχανικά είναι νόστιμα είτε τα σερβίρετε μόνα τους είτε δίπλα σε ένα νόστιμο καπνιστό κρέας.
Θυμηθείτε να αλείφετε τα λαχανικά με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν στις σχάρες καπνίσματος. Ένα ελαφρύ πασπάλισμα αλατιού kosher είναι επίσης μια καλή ιδέα. Για καλύτερη γεύση, προσθέστε φρέσκα μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας.
Όπως πάντα, θα θέλαμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας στα σχόλια παρακάτω!