Το κρέας πάπιας είναι ένα είδος υγρού και σκούρου κρέατος που έχει μια χαρακτηριστική τολμηρή και πλούσια γεύση. Όσοι αγαπούν ένα πιο σκούρο είδος κρέατος αλλά και τη γαλοπούλα και το κοτόπουλο θα λατρέψουν οπωσδήποτε και την πάπια. Το κάπνισμα είναι η τέλεια μέθοδος για την προετοιμασία της πάπιας γιατί έχει περισσότερο λίπος σε σύγκριση με άλλα κρέατα πουλιών. Όταν μια φέτα κρέατος είναι πλούσια σε λιπαρά, η γεύση του καπνού θα διατηρηθεί, καθιστώντας το κρέας πιο νόστιμο.
Τύποι κρέατος πάπιας
Η αγορά πάπιας μπορεί να είναι πιο περίπλοκη από την αγορά άλλων τύπων κρέατος όπως κοτόπουλο, χοιρινό και βοδινό. Εάν είστε έμπειρος κυνηγός ή σκοπεύετε να προμηθευτείτε εξοπλισμό κυνηγιού, θα έχετε πιο εύκολο χρόνο να επιλέξετε το είδος της πάπιας για τη συνταγή καπνιστή πάπιας σας. Υπάρχουν διάφορα είδη κρέατος πάπιας, μερικά από τα οποία είναι τέλεια για κάπνισμα, ενώ τα υπόλοιπα θα καταναλώσουν περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία τους.
Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι κρέατος πάπιας που διατίθενται στο πλησιέστερο παντοπωλείο σας, που λειτουργούν εξαιρετικά με τη μέθοδο του καπνίσματος. Ο πρώτος τύπος είναι το White Peki, η πιο κοινή ποικιλία κρέατος πάπιας που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε κατάστημα που πουλά πάπια. Ένα άλλο είδος πάπιας είναι η Μοσχοβόλα, η οποία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη με πιο έντονη γεύση. Το Moulard είναι το τελευταίο είδος πάπιας του οποίου το στήθος έχει ιδιότητες όπως αυτό της μπριζόλας.
Η απόψυξη μιας παγωμένης πάπιας λειτουργεί παρόμοια με την απόψυξη άλλων πτηνών, αν και η καλύτερη μέθοδος απόψυξης είναι μέσα στο ψυγείο. Για μια ολόκληρη πάπια, η απόψυξη μέσα στο ψυγείο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο ημέρες. Μπορείτε να επιλέξετε να ξεπαγώσετε την πάπια χρησιμοποιώντας μια στεγανή σακούλα βυθισμένη σε κρύο νερό. Το νερό αλλάζει κάθε 30 λεπτά και η διαδικασία απόψυξης μπορεί να διαρκέσει δύο έως έξι ώρες, ανάλογα με το βάρος του κρέατος.
Συνταγή για πάπια κρύα καπνιστή
Μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές πάπιας μεταξύ των πιστών πελατών του Bradley Smoker είναι η Στήθη πάπιας κρύου καπνιστού. Κατά την προετοιμασία της συνταγής, το δέρμα πρέπει να αφαιρεθεί από τα στήθη της πάπιας για πιο γρήγορο κάπνισμα. Εάν πρέπει να καπνίσετε το κρέας της πάπιας για μία έως δύο ώρες, η ωρίμανση μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Μια απλή βασική άλμη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εάν σκοπεύετε να καπνίσετε για μικρότερη διάρκεια.
Από την άλλη πλευρά, εάν καπνίζετε κρύα το κρέας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιήστε μια θεραπεία με άλμη αντί για μια ξηρή θεραπεία. Συνιστάται να ξεκινήσετε με μια βασική θεραπεία με άλμη πριν προσθέσετε οποιοδήποτε είδος γεύσης στο κρέας πάπιας. Η προετοιμασία στήθους πάπιας κρύου καπνίσματος θα διαρκέσει περίπου 24 ώρες για να βεβαιωθείτε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τις γεύσεις της. Η ίδια η διαδικασία άλμης απαιτεί πολύ χρόνο, επομένως η υπομονή σας θα δοκιμαστεί.
Καπνιστή Ξυλόπαπια και Πανσέτα Καπνιστή Πάπιας
Μια άλλη διάσημη λιχουδιά πάπιας στην πλούσια βιβλιοθήκη συνταγών φαγητού του Bradley Smoker είναι η Καπνιστή Ξυλόπαπια με Μαρινάδα Σουσάμι πορτοκαλιού. Για να ξεκινήσετε την προετοιμασία αυτής της απολαυστικής συνταγής, μαρινάρετε τέσσερα στήθη χωρίς κόκαλα όλη τη νύχτα στο ψυγείο αφού τρίψετε το δέρμα τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ανατολίτικη σάλτσα πορτοκαλιού που ταιριάζει στο γούστο σας και να την ενέσετε στο κρέας πριν μαρινάρετε για μία ώρα.
Καπνίζετε το κρέας της πάπιας χρησιμοποιώντας το Μπράντλεϊ Μπισκετ για 30–35 λεπτά σε Bradley Smoker. Μετά από αυτό, μεταφέρετε το κρέας σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν τα μαριναρισμένα στήθη πάπιας. Τοποθετήστε το τηγάνι σε ένα φούρνο και βάλτε το στους 400 °F (204 °C) για τέσσερα έως πέντε λεπτά μέχρι το κρέας να είναι μέτριο-σπάνιο. Αυτή η συνταγή σερβίρεται καλύτερα με ένα συνοδευτικό με τηγανητό ρύζι του θείου Μπεν αναμεμειγμένο με αρακά, καρότα και αυγό.
Πανσέτα καπνιστή πάπιας είναι μια άλλη συνταγή για όσους σχεδιάζουν να φτιάξουν τα δικά τους αλλαντικά. Το μπέικον πάπιας είναι ένα μοναδικό συστατικό αυτής της λιχουδιάς και αυτή η συνταγή θα σας κάνει να μάθετε να θεραπεύετε και να καπνίζετε το στήθος πάπιας με δημιουργικό τρόπο. Η ωρίμανση και το κάπνισμα της πανσέτας διαρκεί αρκετές ώρες, καθιστώντας την εξαιρετική τροφή προετοιμασίας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε πιάτο θέλετε.
Τελικές σκέψεις
Η Bradley Smoker είναι μια μάρκα που ειδικεύεται στις μεθόδους καπνίσματος τροφίμων και στην παρασκευή κρέατος που προσφέρει μερικούς από τους καλύτερους καπνιστές τροφίμων στην πόλη. Έχουμε μια λίστα με καπνιστές συνταγές και συμβουλές και κόλπα στον ιστότοπό μας. Κάπνισμα τροφίμων με προϊόντα όπως το δικό μας Μπράντλεϊ Μπισκετ είναι γνωστό ότι μετατρέπει ένα κανονικό φαγητό σε μια απολαυστική συνταγή. Η πάπια, όπως και άλλα κρέατα, έχει να κάνει με τη γεύση και μπορούμε να σας δώσουμε πολλές υπέροχες ιδέες.
Η πάπια είναι πολύ πλούσια σε διαφορετικά θρεπτικά συστατικά, επομένως είμαστε πολύ ενεργοί στην εκπαίδευση των ανθρώπων σχετικά με τους διαφορετικούς τρόπους παρασκευής της. Το μαγείρεμα της πάπιας απαιτεί ως επί το πλείστον πολύ χρόνο, επομένως πρέπει πραγματικά να την προετοιμάσετε νωρίτερα για να την απολαύσετε με την οικογένεια. Προσφέρουμε διαφορετικό εξοπλισμό για το κάπνισμα όχι μόνο του κρέατος πάπιας αλλά όλων των ειδών κρέατος.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.