The Ultimate BBQ Food and Beer Pairing Guide

Το Ultimate BBQ Τροφίμων και Μπίρας ' Οδηγός

Posted on: January 16, 2023Όσοι πιστεύουν ότι το ουίσκι ή το κρασί κάνει το απόλυτο ζευγάρι με μια τσιγαριλιάνικη, ζουμερή μπριζόλα, δεν έχουν δοκιμάσει μπάρμπεκιου με μπύρα. Συγκεντρώνει τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Η παγωμένη, κρύα μπύρα και τα ζεστά, καπνιστά κρέατα είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός που θα κάνει κάθε λάτρη του μπάρμπεκιου να ξεθυμάνει.

Όσοι πιστεύουν ότι το ουίσκι ή το κρασί κάνει το απόλυτο ζευγάρι με μια τσιγαρισμένη καπνιστή, ζουμερή μπριζόλα δεν έχουν δοκιμάσει μπάρμπεκιου με μπύρα. Συγκεντρώνει τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Η παγωμένη, κρύα μπύρα και τα ζεστά, καπνιστά κρέατα είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός που θα κάνει κάθε λάτρη του μπάρμπεκιου να ξεθυμάνει. Η έντονη γεύση της μπύρας δημιουργεί μαγεία όταν συνδυάζεται με το πικάντικο, καπνιστό κρέας. Έτσι, αν θέλετε να περιποιηθείτε τη γεύση σας με κάτι διαφορετικό και φοβερό, εδώ είναι ο απόλυτος οδηγός συνδυασμού καπνιστού κρέατος και μπύρας.

Συνδυάζονται καλά όλες οι μπύρες με οποιοδήποτε είδος μπριζόλας;

Για την ακρίβεια, η απάντηση είναι όχι. Εδώ χρειάζεστε αυτόν τον οδηγό. Τα καπνιστά κρέατα δεν έχουν τυπική γεύση, όπως και οι μπύρες. Το κάπνισμα φαγητού ήταν πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να προετοιμάσετε γκουρμέ φαγητό στο σπίτι. Με τους σύγχρονους καπνιστές τροφίμων, η διαδικασία έχει γίνει ακόμη πιο απλή. Οι προηγμένοι καπνιστές τροφίμων όπως το Bradley Smoker διαθέτουν ψηφιακά χειριστήρια και διπλά στοιχεία θέρμανσης για να σας προσφέρουν την τέλεια εμπειρία καπνίσματος. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Μπράντλεϊ Μπισκέ για να ενισχύσει τη γεύση. Μετατρέπουν το καπνιστό φαγητό σε λιχουδιά. Ο καπνός, η ζέστη και οι πρόσθετες γεύσεις έχουν διαφορετικό αντίκτυπο στο βόειο κρέας, το χοιρινό, το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα ή τα θαλασσινά.

Ομοίως, όλες οι μπύρες είναι διαφορετικές. Μερικά είναι δυνατά και βαριά, ενώ άλλα είναι ελαφριά. Το να συνδυάσετε μια δυνατή μπύρα με μια καπνιστή μπριζόλα με έντονη γεύση θα είναι λάθος. Και οι δύο γεύσεις θα υπερνικήσουν η μία την άλλη, με αποτέλεσμα μια συντριπτικά δυνατή γεύση που δεν θέλετε. Ενώ ο συνδυασμός βαριάς μπύρας με βαριά κρέατα και ελαφριές μπύρες με ελαφριά κρέατα και θαλασσινά είναι μια καλή ιδέα. Έτσι, αν δεν θέλετε το πάρτι μπάρμπεκιου σας να καταλήξει σε καταστροφή, αυτός ο οδηγός θα σας σώσει.

Οδηγός για το συνδυασμό μπύρας με καπνιστό φαγητό

Προσπαθήσαμε να παρέχουμε πολλές επιλογές μπύρας για όλους τους τύπους καπνιστών τροφίμων που είναι δημοφιλή στους λάτρεις του μπάρμπεκιου. Ελπίζουμε να βρείτε και εσείς το αγαπημένο σας στη λίστα.

Επιλογές μπύρας με καπνιστό κοτόπουλο ή θαλασσινά

Ακολουθώντας την ιδέα πίσω από το τέλειο ζευγάρι που αναφέραμε προηγουμένως, έχουμε επιλέξει ελαφριές μπίρες για να συμπληρώσουμε αυτά τα ελαφρά καπνιστά κρέατα.

Light Lager: Αυτή η ελαφριά γεύση θα προσθέσει ένα αναζωογονητικό λάκτισμα στον συνδυασμό μπάρμπεκιου και μπύρας.

Witbier: Η γλυκύτητα αυτής της μπύρας συνδυάζεται καλά με εσπεριδοειδή και πικάντικες γεύσεις που χρησιμοποιούνται σε καπνιστά τρόφιμα.

Πίλσνερ: Ο υπαινιγμός της πικρίας μπορεί να εξισορροπήσει τέλεια το βουτυρότητα των θαλασσινών.

Σάιζον: Η περίπλοκη γεύση αυτής της μπύρας ταιριάζει καλά με τις γλυκές και λιπαρές γεύσεις του κοτόπουλου.

Hefeweizen: Αυτή η μπύρα είναι λίγο πιο βαριά, αλλά εξακολουθεί να είναι μια ελαφριά, δροσιστική μπύρα για να συνδυάζεται με κοτόπουλο ή θαλασσινά.

Επιλογές μπύρας με καπνιστό χοιρινό

Λοιπόν, αυτό περιλαμβάνει μπριζόλες, παϊδάκια και ώμους, ό,τι κόψιμο προτιμάτε στη βαρύτερη πλευρά.

Ινδία Pale Lager: Αυτή η ήπια πικρή και φρυγανιασμένη γλυκιά βύνη θα συμπληρώσει κάθε γεύση σάλτσας μπάρμπεκιου.

Συνεδρία IPA (India Pale Ale): Η ελαφρώς πικρή και πιο γεμάτη γεύση αυτής της μπύρας συνδυάζεται καλά με τις τολμηρές γεύσεις του χοιρινού κρέατος.

Pale Ale: Αυτό είναι συγκριτικά πιο ελαφρύ από άλλες πιο βαριές γεύσεις, αλλά θα εξακολουθεί να συμπληρώνει το καπνιστό χοιρινό κρέας.

Γερμανική Lager: Ένα βαρύ lager dark malt είναι το απόλυτο πράγμα για ένα βαρύ χοιρινό παϊδάκι.

Porter: Αυτή η μέτρια-βαριά γεύση δεν θα υπερνικήσει το χοιρινό αλλά θα εξισορροπήσει τις ψημένες γεύσεις.

Επιλογές μπύρας με καπνιστή μπριζόλα

Είτε αρνί, είτε χοιρινό είτε ψαρονέφρι, το λιπαρό κρέας έχει μια τολμηρή φυσική γεύση που πρέπει να εξισορροπηθεί με πιο σκούρες, στιβαρές μπύρες.

Porter: Η σκούρα βύνη με ψητή πικράδα φέρνει τέλεια ισορροπία στις μαρμάρινες μπριζόλες.

Stout: Αυτή είναι η τέλεια επιλογή για μεγαλύτερες, πιο παχιές μπριζόλες όπως το ψαρονέφρι.

Brown Ales: Αυτή η βύνη με έντονη γεύση είναι ένα υπέροχο ζευγάρι με πιο ελαφριές μπριζόλες.

Καθολικές αγαπημένες επιλογές

Ακολουθούν ορισμένες επιλογές εάν σερβίρετε ένα πλήθος και θέλετε κάτι να ταιριάζει με σχεδόν κάθε κρέας που βάζετε στον καπνιστή φαγητού.

Dark Lager: Αυτή η δυνατή γεύση είναι στην πιο ελαφριά πλευρά σε σύγκριση με άλλες στη λίστα. Θα ισορροπήσει τέλεια σχεδόν όλες τις γεύσεις μπάρμπεκιου καλά.

American Pale Ale: Συμπεριλάβαμε αυτή τη μπύρα στη λίστα μας νωρίτερα, αλλά θα θέλαμε να τη βάλουμε και σε αυτήν την ενότητα. Αυτή η γεύση ψητού ξηρού καρπού είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ενισχύσετε την πικάντικη γεύση οποιασδήποτε μπριζόλας καπνίζετε.

Συμβουλές μπόνους

Το πραγματικό λάκτισμα προέρχεται από τη γεύση του φαγητού και το κάπνισμα του στην τελειότητα. Χρησιμοποιήστε έναν καπνιστή υπέρ των τροφίμων, όπως το Bradley Smoker, για να ετοιμάσετε τα νόστιμα κομμάτια κρέατος σας στο σπίτι χωρίς να τα φροντίσετε. Χρησιμοποιήστε φρέσκο ωμό κρέας για το κάπνισμα και, φυσικά, μην ξεχάσετε τη μαρινάδα. Το ξηρό τρίψιμο ή η άλμη κάνει θαύματα στο κάπνισμα τροφίμων, επομένως αυτό το βήμα είναι απαραίτητο.

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός για τα ζεύγη μπάρμπεκιου και μπύρας θα σας βοηθήσει να ταράξετε την επόμενη συνεδρία καπνίσματος. Εκτός από τις επιλογές που αναφέραμε εδώ, μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλες, αλλά θυμηθείτε τις συμβουλές και τα κόλπα του Bradley για να συνδυάσετε μπύρα και μπάρμπεκιου για να κερδίσετε το παιχνίδι.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο Μπράντλεϊ Σμόκερ, ρίξτε μια ματιά στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.