What Is The FTC Method Of Food Smoking?

Τι Ειναι? Μέθοδος FTC -Του Τροφής;

Posted on: January 13, 2023Το κάπνισμα τροφίμων είναι εδώ και πολλές γενιές. Είναι ένας παραδοσιακός τρόπος συντήρησης και μαγειρέματος. Στην αρχαιότητα, όταν οι άνθρωποι μαγειρεύουν και καπνίζουν φαγητό σε μια ανοιχτή φωτιά, η διαδικασία ήταν πολύ χρονοβόρα.

Το κάπνισμα τροφίμων υπάρχει εδώ και γενιές. Είναι ένας παραδοσιακός τρόπος συντήρησης και μαγειρέματος των τροφίμων. Στην αρχαιότητα, όταν οι άνθρωποι μαγειρεύουν και καπνίζουν φαγητό σε ανοιχτή φωτιά, η διαδικασία ήταν πολύ χρονοβόρα.

Σήμερα, μπορείτε να καπνίζετε τρόφιμα χρησιμοποιώντας ηλεκτρικούς καπνιστές τροφίμων για να κάνετε τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι καπνίσματος:

α) Κάπνισμα φαγητού σε χαμηλή θερμοκρασία, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και

β) Κάπνισμα φαγητού σε υψηλή θερμοκρασία, για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Η χαμηλή και αργή μέθοδος είναι το μυστικό για τέλειο κάπνισμα φαγητού. Ένα άλλο υπέροχο κόλπο είναι η μέθοδος FTC (Foil, Towel, Cooler). Χρησιμοποιείται όταν το καπνιστό κρέας σας φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία όταν το βγάλετε από τον καπνιστή.

Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο FTC, αλλά πρώτα, είναι σημαντικό να καλύψετε τη βασική διαδικασία του καπνίσματος τροφίμων που συμβαίνει πριν από τη μέθοδο FTC.

Τι είναι το κάπνισμα τροφίμων;

Με απλά λόγια, το κάπνισμα τροφίμων είναι μια διαδικασία μαγειρέματος, αρωματισμού και ροδίσματος των τροφίμων με την έκθεσή τους στη σωστή ποσότητα καπνού και θερμότητας.

Πώς βοηθά το κάπνισμα στη διατήρηση της τροφής σας;

Όταν καπνίζετε κρέας, αφαιρείτε την υγρασία από αυτό, η οποία βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων που κάνει το κρέας να πάει άσχημα.

Για να ξεκινήσετε, θα χρειαστείτε έναν καπνιστή Bradley, ο οποίος διαθέτει τεχνολογία καθαρού καπνού, για να εξασφαλίσετε την καλύτερη γεύση καπνού. Επιπλέον, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε Μπράντλεϊ Μπισκετ για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σχεδιάσαμε ειδικά τις μπισκότες Bradley για να σας προσφέρουν τη σωστή ποσότητα καπνού και θερμότητας χωρίς την άσχημη γεύση που δίνουν τα κανονικά ροκανίδια όταν γίνονται στάχτη.

Μπορείτε να καπνίσετε το φαγητό σας για να δημιουργήσετε μια σειρά από διαφορετικές γεύσεις. Κάθε γεύση είναι ξεχωριστή με τον δικό της τρόπο. Αν ψάχνετε για συστάσεις για το ποια γεύση συνδυάζεται καλύτερα με το φαγητό σας, ο καπνιστής Bradley έχει τις πιο κατάλληλες συστάσεις κρέατος για κάθε γεύση μπισκέ Bradley. Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας προφίλ γεύσης μπισκότων εδώ.

Τα είδη τροφίμων που καπνίζουν περισσότερο οι άνθρωποι είναι:

  • Κρέας
  • Ψάρι
  • Πουλερικά
  • Φρούτα και λαχανικά

Τώρα που ξέρετε πώς να καπνίζετε και να συντηρείτε το φαγητό, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο FTC – μόλις το κρέας σας φτάσει στην επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία.

Τι είναι το FTC;

Το FTC σημαίνει Foil, Towel και Cooler. Πρόκειται για μια διαδικασία τριών σταδίων κατά την οποία διατηρούμε τη θερμότητα του καπνιστού κρέατος τυλίγοντάς το σε αλουμινόχαρτο. Αυτό το κόλπο βοηθά να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια υγρασίας και θα σας δώσει το πιο ζουμερό κρέας ποτέ!

Το βασικό που πρέπει να θυμάστε είναι να καλύψετε εντελώς το κρέας με αλουμινόχαρτο. Εάν οποιοδήποτε μέρος του κρέατος σας παραμείνει ακάλυπτο, θα χάσει την υγρασία από αυτήν την περιοχή.

Η μέθοδος FTC είναι εξαιρετική για να διατηρείτε ζεστά τα χοιρινά γλουτά, ακόμα και μετά από ώρες μακριά από τον καπνιστή.

Πώς μπορείτε να εκτελέσετε τη μέθοδο FTC;

  1. Πρώτο πράγμα πρώτα: ελέγξτε το εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος.
  2. Όταν η εσωτερική θερμοκρασία είναι κοντά στην επιθυμητή θερμοκρασία, βγάζετε το κρέας από τον καπνιστή.
  3. Αφήστε το κρέας να ηρεμήσει για τρία με πέντε λεπτά πριν το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο.
  1. Μόλις το κρέας πέσει σε θερμοκρασία δωματίου, τυλίξτε το με μερικές στρώσεις αλουμινόχαρτο και μετά μια πετσέτα. Έχετε πλέον επιτύχει με επιτυχία τη μέθοδο FT out of the FTC.
  1. Το τελευταίο και τελευταίο βήμα είναι να τοποθετήσετε το συσκευασμένο κρέας μέσα σε ένα προθερμασμένο ψυγείο και presto που έχετε ολοκληρώσει τη μέθοδο FTC.

Συμβουλές και κόλπα για τον καπνιστή Bradley

Συμβουλή # 1: Αν δεν έχετε ψυγείο, χρησιμοποιήστε ζεστό φούρνο (που είναι σβηστός). Αυτό είναι FTO, αλλά κάνει το ίδιο πράγμα.

Μερικές φορές, το φαγητό παραμένει τόσο ζεστό που πρέπει να το αφήσετε να ξεκουραστεί για λίγο ακόμα αφού το βγάλετε από το ψυγείο και πριν το παρουσιάσετε στους πεινασμένους καλεσμένους σας!

Συμβουλή #2: Εάν χρειάζεται να εκτελέσετε τη μέθοδο FTC σε κρύο καιρό, σας συμβουλεύουμε να προσθέσετε μερικά γαλόνια ζεστού νερού στην επιφάνεια του ψυγείου. Αφήστε το νερό να μείνει στην επιφάνεια του ψυγείου για 30 λεπτά ώστε να ανέβει η θερμοκρασία του ψυγείου. Μετά από 30 έως 40 λεπτά, στραγγίστε το νερό και στεγνώστε το ψυγείο. Αυτή η μέθοδος είναι να διασφαλίσετε ότι το ψυγείο σας παραμένει ζεστό πριν από την εκτέλεση FTC και καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Τελικές σκέψεις

Τα βασικά στοιχεία για το κάπνισμα τροφίμων που καλύψαμε εδώ αποτελούν τη βάση του νόστιμου καπνιστού φαγητού. Η μέθοδος FTC είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείτε το καπνιστό κρέας ζεστό μέχρι την ώρα του φαγητού χωρίς να το παραψήσετε. Αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα για τον καπνιστή Bradley θα σας εξασφαλίσουν ότι θα έχετε καταπληκτικό καπνιστό φαγητό κάθε φορά!

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα. Τα άρθρα μας καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία σημαντικών θεμάτων για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον καπνιστή Bradley, κόλπα για το κάπνισμα σχεδόν οποιουδήποτε κομματιού κρέατος και πολλά άλλα!