Should You Measure Recipe Ingredients by Volume or Weight?

Πρέπει να μετρήσετε τα συστατικά της συνταγής κατά Όγκος ή Βάρος;

Posted on: January 12, 2023



Όποτε είναι δυνατόν, η μέτρηση των συστατικών συνταγή κατά βάρος, είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση.

Όποτε είναι δυνατόν, η μέτρηση των συστατικών της συνταγής κατά βάρος είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση. Για παράδειγμα, διαφορετικά αλέσματα αλατιού έχουν διαφορετική πυκνότητα. Έτσι, η ποσότητα σε μια κουταλιά της σούπας αλάτι Kosher ή θαλασσινό αλάτι είναι διαφορετική από την ποσότητα σε μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Ωστόσο, μια ουγγιά από οποιοδήποτε από αυτά έχει την ίδια ποσότητα αλατιού.

Ένας pitmaster θα πρέπει πάντα να προτιμά να χρησιμοποιεί ζυγαριά. Εκτός από το ότι είναι πιο ακριβής, η ζυγαριά είναι πολύ πιο γρήγορη εάν φτιάχνετε οποιαδήποτε ποσότητα λουκάνικου. Επιπλέον, έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο συνεπές προϊόν από παρτίδα σε παρτίδα. Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που ορισμένες συνταγές για καλοκαιρινά λουκάνικα έρχονται ως υπολογιστικό φύλλο που υπολογίζει τα συστατικά σε ουγγιές και γραμμάρια. Βασίζονται στο πόσα κιλά κρέας έχετε. Οι άνθρωποι που φτιάχνουν λουκάνικο σε 100 λίβρες και μεγαλύτερες παρτίδες, βρίσκουν πολύ πιο εύκολο βάρος από το να μετρήσουν δεκάδες κουταλιές της σούπας συστατικά.

Μια ζυγαριά δεν είναι υπερβολικά ακριβή

Μια ζυγαριά δεν είναι υπερβολικά ακριβή. Έτσι, είναι ενδιαφέρον να έχουμε μια ζυγαριά για να ζυγίζουμε το κρέας και μια μικρότερη ζυγαριά (χωρητικότητας μικρότερου βάρους) για να ζυγίζουμε τα μπαχαρικά. Συνήθως, έχουν περίπου το ίδιο κόστος, επειδή η χωρητικότητα είναι έως και έξι λίρες. Για μια ειδική ζυγαριά μπαχαρικών, θα μπορούσατε πιθανώς να χρησιμοποιήσετε κάτι με χωρητικότητα μικρότερη από έξι κιλά. Αυτά είναι λίγο φθηνότερα. Μπορείτε να αποκτήσετε καλές ζυγαριές που λειτουργούν με μπαταρία μέσω του Amazon, καθώς και μέσω καταστημάτων λιανικής πώλησης ειδών παρασκευής λουκάνικων.

Αγοράστε την Ψηφιακή Ζυγαριά

Οι ψηφιακές ζυγαριές αξίζουν τα επιπλέον χρήματα επειδή είναι πιο ακριβείς. Οι περισσότεροι θα κάνουν και lb/oz και κιλά γραμμάρια απλά πατώντας ένα κουμπί. Επιπλέον, έχουν ένα μηδενικό χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε ένα δοχείο στη ζυγαριά. Στη συνέχεια, μπορείτε να μηδενίσετε τη ζυγαριά για τη μέτρηση του συστατικού που ζυγίζετε.

Χρησιμοποιώ ψηφιακή ζυγαριά για να μετρήσω το κρέας. Είναι μια κρεμαστή ψηφιακή ζυγαριά 50 λιβρών. Διατηρώ το μεγαλύτερο μέρος του κρέατος μου κατεψυγμένο, οπότε κρεμάω μια πλαστική σακούλα στο γάντζο. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να συνεχίσω να προσθέτω κατεψυγμένες συσκευασίες στην τσάντα μέχρι να αποκτήσω τα βάρη που χρειάζομαι. Πάντα ξεπαγώνω μερικά κιλά παραπάνω, γιατί όταν το κατεψυγμένο κρέας ξεπαγώσει και στραγγίσει, καταλήγω στο βάρος που θέλω.

Χρησιμοποιήστε διαφορετικές μικρές ψηφιακές ζυγαριές γραμμαρίων για μπαχαρικά

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώ έναν συνδυασμό από τις διαφορετικές μικρές ψηφιακές ζυγαριές γραμμαρίων για να μετρήσω τα μπαχαρικά. Έχω ένα κατάστημα μπαχαρικών τοπικά που απλά φέρνω μαζί μου τη ζυγαριά μου και ζυγίζω τα φρέσκα μπαχαρικά. Οι συνταγές μου βρίσκονται σε ένα φύλλο excel που έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε όταν εισάγετε το βάρος της παρτίδας που θέλετε να φτιάξετε, θα υπολογίζει αυτόματα τα βάρη των μπαχαρικών.

Εκτυπώνω τη συνταγή για την παρτίδα που πρόκειται να φτιάξω και απλώς φέρνω στο σπίτι αυτή την ποσότητα μπαχαρικών. Όταν παίρνω μια νέα συνταγή που χρησιμοποιεί μετρήσεις όγκου, τη μετατρέπω σε βάρη γραμμαρίων. Μια άλλη αξία στη χρήση αυτού του φύλλου είναι ότι όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι που απαιτεί η συνταγή εμφανίζονται επίσης στο ποσοστό που αντιπροσωπεύουν.

Εκ πείρας, γνωρίζω το επίπεδο αλατιού που μας αρέσει. Έτσι, εάν μια συνταγή απαιτεί πολύ υψηλό επίπεδο αλατιού, μπορώ να το μειώσω σύμφωνα με τα γούστα μου. Είστε πολύ πιο ακριβείς όταν ζυγίζετε τα μπαχαρικά σας παρά όταν τα μετράτε με μετρήσεις όγκου. Οι μετατροπές είναι εύκολες και η μετάβαση από μια μικρή παρτίδα σε μια μεγάλη παρτίδα είναι τόσο εύκολη.

Ακολουθεί ένας σύνδεσμος που βοηθά στη μετατροπή ορισμένων από τις μετρήσεις του όγκου των μπαχαρικών στο βάρος σε γραμμάρια.

http://www.weightbydate.com/calorie/food_spices.htm

Υπάρχουν πολλές ηλεκτρονικές αριθμομηχανές που μπορούν να μετατρέψουν τον όγκο σε βάρος/βάρος σε όγκο. Παρακάτω είναι μερικοί σύνδεσμοι, αλλά η αναζήτηση στο google θα δώσει περισσότερα αποτελέσματα.

Αυτό είναι το πιο εύκολο στη χρήση:
Υπολογιστής μετατροπής μαγειρικής

Τα παρακάτω δύο είναι λίγο πιο δύσκολα:
Online Υπολογιστής Μπαχαρικών

Λίστα τροφίμων του USDA

Ελπίζουμε να μάθατε κάτι για το ζύγισμα του φαγητού σας. Για περισσότερες εκπληκτικές συμβουλές για το κάπνισμα φαγητού, σίγουρα ρίξτε μια ματιά στο Bradley Food Smoking Blog!