Should I Pierce Raw Meat With Probes and Injectors?

Πρέπει Να Πηρώ Ωμό Κρέας Με -Προβολείς και ενέσεις;

Posted on: January 17, 2023Έχετε τρυπήσει ωμό κρέας πριν το μαγείρεμα, και αν ναι, τι εργαλείο χρησιμοποιείτε; Για χρόνια, υπήρξε μια συνεχιζόμενη συζήτηση για το αν θα πρέπει να τρυπήσετε το κρέας πριν από το μαγείρεμα, με όλους να δίνουν τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει ή όχι.

Τρυπάτε το ωμό κρέας πριν το ψήσετε και αν ναι, ποιο εργαλείο χρησιμοποιείτε; Εδώ και χρόνια, υπάρχει μια συνεχής συζήτηση για το αν πρέπει να τρυπάτε το κρέας πριν το μαγείρεμα, με τον καθένα να αναφέρει τους λόγους του γιατί πρέπει ή όχι. Εδώ στο Bradley Smokers, λέμε ότι, όπως συμβαίνει με πολλές ερωτήσεις προετοιμασίας φαγητού, δεν υπάρχει καμία απάντηση για αυτήν. Η μαγειρική έχει να κάνει με το να είσαι δημιουργικός και να δοκιμάζεις διαφορετικές συνταγές για να δεις τι σε βοηθά να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του τσιγαρίσματος του κρέατος πριν το κάπνισμα, περιγράφοντας ορισμένα από τα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Πρέπει να τρυπάτε το κρέας πριν καπνίσετε;

Πολλά πηγαίνουν στην προετοιμασία του φαγητού και υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν τοποθετήσετε το κρέας σας στον καπνιστή φαγητού, συμπεριλαμβανομένου του μαριναρίσματος.

Το μούσκεμα του κρέατος σας σε μαρινάδες βοηθά στην προσθήκη γεύσης ενώ παράλληλα κάνει το κρέας σας τρυφερό. Ωστόσο, ανάλογα με το πόσο λεπτά έχετε κόψει τα κομμάτια του κρέατος, η μαρινάδα μπορεί να μην εισχωρήσει τόσο βαθιά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το να ανοίξετε τρύπες στο κρέας σας θα βοηθήσει όλα τα συστατικά να απορροφηθούν πλήρως και να μην παραμείνουν στην επιφάνεια. Ο ανιχνευτής σας βοηθά επίσης να γνωρίζετε τη θερμοκρασία του κρέατος για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει συσχετιστεί με το άνοιγμα τρυπών στο ωμό κρέας είναι ότι βοηθάει στο να μαλακώσει το κρέας. Τα τρυπήματα επιτρέπουν τη διείσδυση της θερμότητας βαθύτερα κατά το μαγείρεμα, μειώνοντας το χρόνο ψησίματος και κάνοντας το κρέας τρυφερό.

Ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το τρύπημα του ωμού κρέατος πριν από το κάπνισμα του φαγητού επιτρέπει στους χυμούς να διαφύγουν, άλλοι είναι υπέρ αυτού. Το επίπεδο υγρασίας και η τρυφερότητα του κρέατος εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον χρόνο και τη θερμοκρασία μαγειρέματος. Επιπλέον, το τρύπημα του κρέατος σας δεν καταστρέφει τις ίνες αρκετά ώστε να επιτρέψει τη διαρροή πρόσθετων χυμών.

Πώς να ανοίξετε τρύπες στο κρέας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να διασφαλίσετε ότι δεν θα τρυπήσετε πολύ βαθιά στη μπριζόλα και θα καταλήξετε να καταστρέψετε τη δομή. Για το λόγο αυτό, αυτό που χρησιμοποιείτε για να τρυπήσετε το κρέας είναι κρίσιμο. Μερικά από τα στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιλαμβάνουν ανιχνευτές και μπεκ.

Πώς να ελέγξετε το κρέας σας

Κρατώντας τα δάχτυλά σας στον καθετήρα, τοποθετήστε τον προσεκτικά από το κέντρο του κρέατος και αφήστε το για 15–20 δευτερόλεπτα για να καταγραφεί η θερμοκρασία. Καθώς το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι ο αισθητήρας σας δεν έρχεται σε επαφή με άλλη καυτή επιφάνεια εκτός από το κρέας. Επιπλέον, ο καθετήρας δεν πρέπει να αγγίζει κανένα οστό ή λίπος. Συνεχίστε να εξετάζετε το κρέας σας μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή θερμοκρασία που καθορίζεται στη συνταγή ή στον καπνιστή φαγητού.

Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να κολλήσετε τον αισθητήρα στο παχύτερο μέρος του κρέατος και να βεβαιωθείτε ότι έχει βάθος τουλάχιστον δύο ίντσες. Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγχετε τακτικά τη θερμοκρασία καθώς θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε πότε το κρέας σας είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε έναν αισθητήρα κρέατος

  • Ακρίβεια – Ο πρωταρχικός σκοπός του α θερμόμετρο κρέατος είναι να σας καθοδηγήσει για τη θερμοκρασία ψησίματος για να ξέρετε πότε είναι έτοιμο το κρέας. Εάν ο αισθητήρας είναι ανακριβής ή έχει ασυνέπειες, μπορεί να χαλάσει το μαγείρεμα σας.
  • Εύρος – Η θερμοκρασία καπνίσματος ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του κρέατος. Όταν αγοράζετε έναν καθετήρα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχει ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων.
  • Χαρακτηριστικά εγγραφής.
  • Ταχύτητα.
  • Ανάλυση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μπεκ κρέατος

Σε αντίθεση με τους ανιχνευτές που χρησιμοποιούνται γενικά για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του κρέατος, τα μπεκ είναι σύριγγες που γεμίζετε με μαρινάδες που σας επιτρέπουν να το κατανέμετε ομοιόμορφα στο κρέας της επιλογής σας.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν εγχυτήρα κρέατος

Το να μαρινάρετε το κρέας σας πριν το κάπνισμα συμβάλλει στην ενίσχυση της γεύσης και στην τρυφερότητα του κρέατος. Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός μπεκ κρέατος είναι ότι ένας εγχυτήρας διεισδύει πιο βαθιά από το τρίψιμο της μαρινάδας στο ψαρονέφρι. Αυτό σημαίνει ότι η μαρινάδα θα απορροφηθεί στην επιφάνεια και στο εσωτερικό του κρέατος.

Ένας εγχυτήρας κρέατος βοηθά επίσης να διατηρήσετε το κρέας σας ζουμερό. Ανάλογα με το πώς σας αρέσει το ψαρονέφρι σας ή το κομμάτι μπριζόλας που θα επιλέξετε, κάποιο κρέας μπορεί να είναι λίγο στεγνό. Για να διατηρήσετε το κρέας σας ζουμερό και υγρό, μπορείτε να το κάνετε την ένεση πριν το κάπνισμα.

Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:

Σε ένα μπολ, ετοιμάστε τη μαρινάδα σας, στη συνέχεια συνδέστε τη βελόνα στον εγχυτήρα κρέατος και τραβήξτε την υγρή μαρινάδα στη σύριγγα. Στο κρέας σας, τρυπήστε προσεκτικά τη σάρκα χρησιμοποιώντας τον εγχυτήρα κρέατος μέχρι να νιώσετε το κόκαλο και μετά πιέστε απαλά προς τα κάτω.

Πότε να κάνετε ένεση στο κρέας σας

Όσο περισσότερο χρόνο αφήσετε το κρέας να κάτσει, τόσο το καλύτερο, καθώς θα δώσει στους χυμούς περισσότερο χρόνο να απλωθούν. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το γούστο που προτιμάτε.

Τελικές σκέψεις

Ενώ το τρύπημα του κρέατος σας πριν το κάπνισμα έχει κάποια πλεονεκτήματα, υπάρχουν και μειονεκτήματα. Το ερώτημα αν θα τρυπήσετε το κρέας σας με ανιχνευτές και μπεκ εξαρτάται από το τι θέλετε να πετύχετε και τη γεύση που προτιμάτε.

Ακολουθούν περισσότερα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα:
Μπορείτε να κάνετε ένεση άλμης στο καπνιστό κρέας;
Συμβουλές και κόλπα για το ενέσιμο στήθος

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.