Should You Foil Wrap Your Meat In Your Smoker?

Σε περίπτωση ... Τυλίξτε Φόιλ Το Κρέας Σου Στον Καπνιστή Σου?

Posted on: January 17, 2023Υπάρχουν τόνοι των διαφορετικών τρόπων μπορείτε να προετοιμάσετε το κρέας σας, ένα από τα οποία είναι το κάπνισμα. Ενώ ξεκίνησε ως μέθοδος διατήρησης των τροφίμων, το κάπνισμα έχει εξελιχθεί σε μια διαχρονική μορφή τέχνης με ανθρώπους που αναζητούν διάφορους τρόπους για να μπαχαρίζουν τα briskets τους, χοιρινό ή κοτόπουλο.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προετοιμάσετε το κρέας σας, ένας από τους οποίους είναι το κάπνισμα. Ενώ ξεκίνησε ως μέθοδος συντήρησης τροφίμων, το κάπνισμα τροφίμων έχει εξελιχθεί σε μια διαχρονική μορφή τέχνης, με τους ανθρώπους να αναζητούν διάφορους τρόπους για να εμπλουτίσουν το ψαρονέφρι, το χοιρινό ή το κοτόπουλο τους.

Ο ψηφιακός χώρος έχει επίσης γίνει το σπίτι για χιλιάδες συνταγές καθώς όλοι προσπαθούν να μοιραστούν τα κόλπα τους για να πετύχουν αυτή την τέλεια και λαχταριστή γεύση. Οι περισσότεροι από αυτούς τους οδηγούς συνταγών και τα άρθρα σχετικά με το πώς πρέπει να τυλίξετε το κρέας σας ή όχι. Σε αυτό το άρθρο, ελπίζουμε να σας δείξουμε όλες τις πλευρές, το τυλιγμένο και το γυμνό, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση την επόμενη φορά που θα πυροδοτήσετε καπνιστής τροφίμων.

Να τυλίξω ή να μην τυλίξω;

Σε όλους μας αρέσει το κρέας μας να γίνεται διαφορετικά. Για κάποιους, θέλουν καλά ψημένα, τραγανά ή ακόμα και υγρά. Το αν θα τυλίξετε ή θα καπνίσετε γυμνό το ψαρονέφρι σας εξαρτάται από τη γεύση που θέλετε να πετύχετε. Με Μπράντλεϊ Σμόκερ, όποια κατεύθυνση κι αν πάτε, θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές επιλογές για να τυλίξετε το ψαρονέφρι, το χοιρινό ή το κοτόπουλο πριν το βάλετε στο καπνιστή φαγητού. Αυτά περιλαμβάνουν αλουμινόχαρτο και χαρτί κρεοπωλείου.

  • Αλουμινόχαρτο

Τυλίγοντας το ψαρονέφρι σας σε αλουμινόχαρτο επιταχύνετε το χρόνο μαγειρέματος και διατηρείτε το λίπος και τους χυμούς του κρέατος, αφήνοντάς το τρυφερό. Βοηθά επίσης να διατηρήσει τη θερμοκρασία σταθερή, επιτρέποντάς του να ψηθεί ομοιόμορφα. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα είναι ζωτικής σημασίας όταν χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο, ειδικά για όσους θέλουν το κρέας τους ελαφρώς τραγανό. Αν αφεθεί χωρίς επίβλεψη ή τυλιγμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπαυσης, η θερμότητα που απορροφάται μπορεί να προκαλέσει τον ιδρώτα του στήθους σας.

  • Χαρτί χασάπη

Σε αντίθεση με το αλουμινόχαρτο, το χαρτί κρεοπωλείου αναπνέει περισσότερο, επιτρέποντάς του να παγιδεύει λιγότερο ατμό. Αυτό, με τη σειρά του, εμποδίζει το κρέας να στεγνώσει και μειώνει την περίοδο μαγειρέματος. Για όσους αγαπούν το υγρό κρέας τους, αυτή είναι η τέλεια μέθοδος.

  • Γυμνός

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να καπνίζετε γυμνό το κρέας σας. Αν και μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για το μαγείρεμα, το ψαρονέφρι χωρίς περιτύλιγμα σας δίνει έναν εξαιρετικά τραγανό και έξτρα καπνιστό φλοιό.

Πλεονεκτήματα της περιτύλιξης

  • Μειωμένος χρόνος μαγειρέματος

Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι κανείς δεν θέλει να περιμένει πολύ για να είναι έτοιμο το κρέας του. Αν ήταν στο χέρι των περισσότερων από εμάς, θα θέλαμε να το ετοιμάσουμε σε λίγα δευτερόλεπτα προτού ελαττωθεί η λαχτάρα. Τυλίγοντας το ψαρονέφρι σας είτε χρησιμοποιώντας χαρτί κρεοπωλείου είτε αλουμινόχαρτο, μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος και έχετε έτοιμο το κρέας σε λίγες ώρες.

  • Διατηρεί το κρέας υγρό και τρυφερό.

Το μασώμενο κρέας μπορεί να είναι απογοητευτικό και συχνά πιάνετε τον εαυτό σας να το φτύνει, ειδικά αν δεν είστε κάποιος που του αρέσει το σκληρό κρέας σας. Ένα άλλο πλεονέκτημα του τυλίγματος της μπριζόλας σας είναι ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεστε μήπως στεγνώσει ή είναι πολύ σκληρή καθώς περιμένετε να είναι έτοιμη. Τυλίγοντας το ψαρονέφρι σας το αφήνετε υγρό και τρυφερό.

  • Μπορείτε να «κρατήσετε ζεστό» τη μπριζόλα σας.

Είτε βγαίνετε για πικνίκ είτε απλώς έχετε φίλους, το αλουμινόχαρτο που τυλίγει το ψαρονέφρι σας μπορεί να σας σώσει από την πίεση να χρειαστεί να ξαναζεστάνετε το ψαρονέφρι σας.

Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά το έχετε τυλίξει. Για να κρατήσει η μπριζόλα σας ζεστή για αρκετές ώρες, βεβαιωθείτε ότι την έχετε καλύψει σωστά πριν την καπνίσετε στον καπνιστή φαγητού και αφού ολοκληρώσετε το μαγείρεμά της.

  • Σταματά το κρέας να καπνίζει

Αυτό είναι και πλεονέκτημα και μειονέκτημα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για όσους δεν τους αρέσει το καπνιστό κρέας τους, το τύλιγμα μπορεί να είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση, δίνοντάς σας μια λιγότερο καπνιστή γεύση.

Μειονεκτήματα

  • Μπορεί να καταστρέψει το φλοιό σας

Με το τύλιγμα, πρέπει να ληφθούν πολλά υπόψη. Από το μέγεθος της κοπής μέχρι την περίοδο μαγειρέματος, όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά. Το να τυλίξετε το ψαρονέφρι σας νωρίς ή να το αφήσετε στο καπνιστή για πολύ καιρό μπορεί να καταστρέψει το φλοιό, καθιστώντας το τόσο υγρό και μοσχομυρισμένο.

Πώς να καπνίσετε κρέας τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο

Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη, τα μειονεκτήματα και τους διαφορετικούς τρόπους τυλίγματος αλουμινόχαρτου, πώς καπνίζετε κρέας τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο για να έχετε νόστιμο μπάρμπεκιου;

Τελική ετυμηγορία

Καθώς ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε πιο νόστιμα γεύματα για την οικογένειά μας και τους αγαπημένους μας, όσον αφορά το ψαρονέφρι, το τύλιγμα ή όχι είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνετε αφού σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση αλουμινόχαρτου κατά το κάπνισμα τροφίμων; Δείτε αυτό το άρθρο:
Είναι καλύτερο για το κάπνισμα το αλουμινόχαρτο ή το κρεοπωλείο;

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα φανταστικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.