Ω, το δυνατό σφενδάμι! Το ξύλο σφενδάμου είναι γνωστό ότι εμποτίζει ήπια, λεία, γλυκά συστατικά σε φαγητά που μαγειρεύονται μέσα ή πάνω του. Με καπνό ξύλου σαν σφενδάμι, δεν θα έχετε άσχημη επίγευση. Χρησιμοποιήστε ξύλο σφενδάμου με πουλερικά και μικρά θηράματα. Τα λαχανικά και τα τυριά καπνίζονται συχνά με σφενδάμι. Εδώ είναι το προφίλ γεύσης Maple: Η έγχυση του ισχυρού, απαλού, γλυκού καπνού φαγητού!
Αυτό το σκληρό ξύλο προέρχεται από το δέντρο σφενδάμου ζάχαρης και είναι επίσης γνωστό ως σκληρός σφένδαμος. Το κάπνισμα με Μπισκότα σφενδάμου μοιάζει πολύ με το κάπνισμα με άλλα οπωροφόρα όπως το κεράσι. Δίνει στο φαγητό που καπνίζεται μια γλυκιά και διακριτική, ισορροπημένη γεύση που είναι εξαιρετική, ειδικά για το ζαμπόν και το μπέικον. Το Maple παράγει μια υπέροχη απαλή γεύση καπνού που ταιριάζει καλά με το χοιρινό και τα πουλερικά είναι επίσης εξαιρετικά για σολομό, αρκτικό κάρβουνο και πέστροφα. Αυτό είναι το ξύλο που προτείνεται περισσότερο για το κάπνισμα λαχανικών!
Τι να κάνετε Μπισκετάκια σφενδάμου Συνδυάστε καλά με;
Με ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των κυνηγετικών πτηνών. Τα μπισκότα σφενδάμου συνδυάζονται ιδιαίτερα με πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά, χοιρινό, λαχανικά και τυρί. Αυτά τα μπισκότα παρασκευάζονται με 99,98% φυσικά οργανικά σκληρά ξύλα και 0,02% κολλαγόνο. Όταν χρησιμοποιείται σε καπνιστή Bradley, ο καπνός είναι έως και 4 φορές πιο καθαρός από τα συμβατικά κουτιά καπνιστών και τσιπς ή πέλλετ.
Συνταγή καπνιστού σολομού Maple Cured
Αυτός ο καπνιστός σολομός Maple Cured είναι ο πιο απολαυστικός, καπνιστός σολομός που λιώνει στο στόμα σας που θα έχετε ποτέ. Αν και αυτή η διαδικασία απαιτεί λίγο χρόνο και υπομονή, αξίζει τον κόπο!
Συνταγή Ζαμπόν με Καπνιστό Σφενδάμι
Αυτό είναι το γλάσο ζαμπόν που χρησιμοποιείτε όταν θέλετε να δώσετε μια ιδιαίτερη πινελιά στο γιορτινό σας ζαμπόν στο φούρνο! Το πιο απίστευτο κολλώδες γλάσο με το λεπτό άρωμα του σφενδάμου και τον υπαινιγμό των γιορτινών μπαχαρικών.
Συνταγή Smoked Maple Cured Bacon
Το σπιτικό καπνιστό μπέικον σφενδάμου είναι εύκολο να παρασκευαστεί. Απλά θυμηθείτε ότι το μπέικον θεραπεύεται πάντα με ένα γλυκό και αλμυρό μείγμα ζάχαρης, αλατιού και πιπεριού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καπνιστή για την τελευταία πινελιά. Εάν θέλετε να κάνετε το μπέικον σας από το καλό στο εξαιρετικό, χρησιμοποιήστε πραγματικό σιρόπι σφενδάμου αντί για ζάχαρη.
Συνταγή κοτόπουλου με καπνιστό μπέικον σφενδάμου
Μια απλή συνταγή με δύο υλικά απολύτως νόστιμη και πέρα από εύκολη. Μια υπέροχη συνταγή για αρχάριους ή κάτι που πρέπει να προσθέσετε όταν καπνίζετε με μπισκότα σφενδάμου ήδη.
Τελικές σκέψεις
Και να το έχετε, το Maple Flavor Profile: The Infusion Of Mighty, Smooth, Sweet Food Smoke! Όταν σκέφτεστε το σφένδαμο σκέφτεστε πιο ελαφριά κρέατα, όπως χοιρινό, κοτόπουλο και άλλα πουλερικά. Το σφενδάμι χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον ως πληρωτικό ξύλο για να γκρεμίσει πιο δυνατά ξύλα σε ένα μείγμα όπως το αγριόφυλλο και το μήλο ή χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα όταν πραγματικά δεν θέλετε πολύ άρωμα καπνού. Επειδή οι ίνες ξύλου σφενδάμου είναι τόσο πυκνές, μπορούν να καπνίσουν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό το καθιστά το τέλειο ξύλο για το κάπνισμα τυριού, το οποίο είναι η πιο κοινή χρήση του Maple στο κάπνισμα.
Μην ξεχάσετε να ελέγξετε το Bradley Smoker Blog για πιο νόστιμα απλά φαγητά συμβουλές και κόλπα καπνίσματος για την επόμενη μαγειρική σας!