Είναι σύνηθες να ακούμε άτομα να καυχιούνται για το πόσο καλοί είναι στο κάπνισμα ζεστών φαγητών, αλλά να μην ακούμε κανέναν να καυχιέται για εξαιρετικές δεξιότητες κρύου καπνίσματος. Γενικά, είναι δύσκολο για οποιονδήποτε να οργανώσει ένα μαγείρεμα σε φαγητό κρύου καπνού. Οι λόγοι πίσω από αυτό είναι προφανείς. Το κρύο κάπνισμα προορίζεται κυρίως για τη διατήρηση των τροφίμων και δεν είναι διασκεδαστικό να το κάνετε. Από την άλλη πλευρά, το ζεστό κάπνισμα είναι αρκετά διασκεδαστικό και ένας πολύ καλός τρόπος για να δεθείτε με φίλους ή οικογένεια.
Το κρύο κάπνισμα είναι διαφορετικό από το ζεστό κάπνισμα καθώς δεν μαγειρεύει το φαγητό. Είναι μια διαδικασία για να προσθέσετε γεύση στο φαγητό που μαγειρεύετε ή να το συντηρήσετε εκθέτοντάς το σε καπνό που περιέχει τα απαραίτητα συστατικά. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί σκλήρυνση, καθώς ο καπνός υποτίθεται ότι εισχωρεί μόνο στην επιφάνεια του φαγητού και αφήνει το εσωτερικό ανέγγιχτο. Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι η θεραπεία χρησιμοποιείται ως τρόπος διατήρησης των τροφίμων από επιβλαβή βακτήρια.
Τύποι τροφών για κρύο καπνό
Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα που μπορείτε να καπνίσετε κρύα, συμπεριλαμβανομένου του καπνιστού σολομού, του κρέατος, του τυριού, ακόμη και των λαχανικών. Επιπλέον, το τυρί και τα λαχανικά είναι από τις προτιμώμενες τροφές για αρχάριους καπνιστές, καθώς μπορείτε να ξεφύγετε γρήγορα με μερικά λάθη. Οι κίνδυνοι είναι επίσης σχετικά χαμηλοί με αυτά τα τρόφιμα. Η παρακάτω λίστα έχει τις καλύτερες τροφές με τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε όταν θέλετε να εξοικειωθείτε με το κρύο κάπνισμα.
- Μπέικον
- Λαχανικά
- Βραστά αυγά
- Σκόρδο
- Τόφου
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι έχουμε επιλέξει τα φαγητά που χρειάζονται μαγείρεμα πριν τα σερβίρουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σας έχουμε συνδέσει μόνο με τις προαναφερθείσες τροφές. Μπορεί επίσης να συναντήσετε άλλες συστάσεις για φαγητά κρύου καπνίσματος φιλικά για αρχάριους.
Καπνιστής για χρήση
Πιθανότατα έχετε αμφισβητήσει τον εαυτό σας για το είδος του καπνιστή τροφίμων που πρέπει να χρησιμοποιείτε για το κρύο κάπνισμα. Ένας απλός καπνιστής μπορεί να μην σας εξυπηρετεί καλύτερα, καθώς τα περισσότερα από αυτά έχουν σχεδιαστεί καλύτερα για ζεστό κάπνισμα. Ένας καλός καπνιστής κρύου φαγητού πρέπει να έχει δύο θαλάμους, έναν για το καύσιμο και τον άλλο για το φαγητό. Είναι διαφορετικό από το ζεστό κάπνισμα, επομένως το φαγητό πρέπει να διαχωριστεί από το καύσιμο. Μπορείτε να ελέγξετε το δικό μας Καπνιστές τροφίμων Bradley όταν σκέφτεστε να καπνίζουν κρύο φαγητό.
Ξύλο προς χρήση
Συνιστούμε να πάρετε Μπράντλεϊ Μπισκετ συμπιεσμένο από σκληρά ξύλα και σχεδιασμένο για να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία κρύου καπνίσματος. Διατίθενται σε μια ποικιλία γεύσεων που σας επιτρέπουν να επιλέξετε τη γεύση που προτιμάτε. Θα δώσουν στο φαγητό σας τη γεύση της επιλογής σας, κάνοντας έτσι το φαγητό σας πιο νόστιμο.
Απλά βήματα κρύου καπνίσματος
- Πηγαίνετε σε ένα δροσερό μέρος ή περιμένετε μια στιγμή που οι θερμοκρασίες θα είναι πιο χαμηλές.
- Η ζέστη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του κρύου καπνίσματος. Ως εκ τούτου, πρέπει συνεχώς να παρακολουθείτε τις θερμοκρασίες σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
- Αφήστε το φαγητό να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά αν το είχατε αποθηκεύσει στο ψυγείο. Θα μειώσετε τον χρόνο που θα χρειαστεί για να καπνίσει το κρέας αφήνοντάς το να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε το υγιεινό κρύο καπνιστό κρέας σας για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Το κρέας μπορεί να διαρκέσει 1-2 μήνες.
Προφυλάξεις ασφαλείας για το κρύο κάπνισμα
Το κρύο κάπνισμα έχει τους δικούς του κινδύνους και προκλήσεις. Επομένως, θα πρέπει να εφαρμόζετε τις ακόλουθες προφυλάξεις για να ελαχιστοποιήσετε ή να εξαλείψετε τους κινδύνους.
- Ως αρχάριος, αποφύγετε τροφές όπως ψάρια, λουκάνικα και άλλα αλλαντικά που μπορείτε να καταναλώσετε χωρίς να μαγειρέψετε. Εδώ κρύβονται σημαντικοί κίνδυνοι και πρέπει να αποφεύγετε τέτοια τρόφιμα. Αντίθετα, εστιάστε στα τρόφιμα που είναι φιλικά για αρχάριους που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο που θα κάνουν την μαθησιακή σας εμπειρία πιο διασκεδαστική και λιγότερο επικίνδυνη.
- Παρακολουθήστε προσεκτικά τις θερμοκρασίες όταν καπνίζετε κρύο. Να είστε πιο προσεκτικοί από το ζεστό κάπνισμα και να φροντίζετε να διατηρείτε τη θερμοκρασία σε ευνοϊκά επίπεδα.
- Μην ξεγελιέστε από τον μύθο ότι η θεραπεία σκοτώνει όλα τα βακτήρια στο κρέας σας, καθιστώντας το ασφαλές για άμεση κατανάλωση. Η υγεία σας παραμένει προτεραιότητα, επομένως πρέπει να μαγειρέψετε το κρέας πριν το σερβίρετε.
Επίσης, δεν πρέπει ποτέ να εξυπηρετείτε άτομα με χρόνιες παθήσεις, κυρίως ηλικιωμένους, λόγω των κινδύνων του κρύου καπνίσματος.
Κάντε συνήθεια να συμβουλευτείτε ειδικούς στο κρύο κάπνισμα όπου είναι απαραίτητο για να κάνετε την εμπειρία σας με το κρύο κάπνισμα πιο διασκεδαστική και υγιεινή.
Για να πάρετε περισσότερες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.