Τώρα υπάρχουν πολλά προκατασκευασμένα, προαναμεμιγμένα μείγματα μπαχαρικών και τρίψιμο εκεί έξω που μπορείτε να δοκιμάσετε και να δοκιμάσετε. Αλλά γιατί να ασχοληθείτε όταν θα μπορούσατε απλώς να φτιάξετε το δικό σας προσαρμοσμένο τρίψιμο, απόλυτα προσαρμοσμένο σε εσάς και σε αυτό που μαγειρεύετε; Πολύ δύσκολο, λέτε; Λοιπόν, παρακαλώ να διαφέρω. Με αυτήν τη φόρμουλα, θα πρέπει να είναι πολύ απλό να φτιάξετε ένα μοναδικό στεγνό τρίψιμο μόνοι σας.
Ζάχαρη, αλάτι και κόκκινο πιπέρι, τα βασικά συστατικά
Τα τρία κύρια συστατικά για κάθε ξηρό τρίψιμο είναι η ζάχαρη, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Με αυτά τα τρία μόνο συστατικά μπορείτε να κάνετε ένα απλό τρίψιμο. Η ζάχαρη βοηθά στην παραγωγή αυτού του εξωτερικού φλοιού στο κρέας. Το αλάτι αφαιρεί την υγρασία, δημιουργώντας μια επικάλυψη στο εξωτερικό του κρέατος, καθώς και ενισχύοντας τις φυσικές γεύσεις του ίδιου του κρέατος (κάνοντας τη γεύση του βοείου κρέατος πιο μοσχαρίσιο και του κοτόπουλου πιο κοτόπουλου). Τέλος, το πιπέρι θα φέρει λίγη θερμότητα στο πάρτι, καθώς και αυτό το ελκυστικό κόκκινο χρώμα.
Μην μένετε στα βασικά. Πειραματιστείτε με άλλα μπαχαρικά
Όσον αφορά το αλάτι, θεωρώ ότι το αλάτι kosher ή το θαλασσινό αλάτι θα σας δώσει το πιο συνεπές και επιθυμητό τελικό προϊόν. Όσον αφορά τη ζάχαρη, έχετε μερικές επιλογές εδώ. Αποφεύγω τη λευκή ζάχαρη καθώς έχει την τάση να καίγεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ας πούμε σε μπάρμπεκιου.
Μερικές άλλες επιλογές είναι η καστανή ζάχαρη, η ακατέργαστη ζάχαρη, η μελάσα, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου, όποια και αν είναι κομπλιμέντα για το κρέας και τις γεύσεις που θέλετε. Για κόκκινη πιπεριά, μπορείτε είτε να κολλήσετε σε πολύ ήπιες, όπως γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα, είτε σε μια μέτρια πικάντικη σκόνη τσίλι. Ωστόσο, αν θέλετε μια πλήρη φωτιά, επιλέξτε σκόνη καγιέν ή συνδυασμό οποιουδήποτε από αυτά τα μπαχαρικά.
Αυτά είναι τα βασικά, αλλά ας μην σταθούμε εκεί. Προσθέστε μερικές μοναδικές γεύσεις και μπαχαρικά για να ανακατέψετε λίγο τα πράγματα. Εδώ είναι μερικές ιδέες για να δοκιμάσετε:
Κύμινο
Μαύρο πιπέρι
Ασπρο πιπέρι
Σκόνη σκόρδου
Σκόνη κάρυ
Κολίανδρο
Τζίντζερ σε σκόνη
Κανέλα
Αρωματοπιπέρι
ΣΟΦΌΣ
Oregano
Θυμάρι
Οι ιδανικές αναλογίες είναι 8 μέρη ζάχαρη, 3 μέρη αλάτι, 1 μέρος κόκκινο πιπέρι και 1 μέρος οτιδήποτε επιθυμεί η καρδιά σας! Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αλλαγές που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως η αναλογία αλατιού προς ζάχαρη. Μια υψηλότερη αναλογία αλατιού προς ζάχαρη είναι καλύτερη για κρέατα και πρωτεΐνες με πιο δυνατές γεύσεις, όπως το βόειο κρέας, το ελάφι ή το ψάρι. Από την άλλη πλευρά, η υψηλότερη αναλογία ζάχαρης προς αλάτι θα ταιριάζει καλύτερα σε πιο ήπια, όπως το κοτόπουλο ή το χοιρινό. Εκτός από αυτό αφήστε τη δημιουργικότητά σας να πετάξει!